Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Leuven
Vertaling

LiLo

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

LiLo

is op zoek naar een totaalbedrag van

60000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

LiLo

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

LiLo

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Wereldwijd zijn er zo’n 600.000 vertalers actief van thuis uit. Daarbovenop zijn er ook nog eens 18.500 vertaalbureaus. Die vertaalbureaus stellen projectmanagers te werk die vertaalopdrachten van de klant doorgeven aan freelance vertalers.

 

Binnen de vertaalmarkt loopt niet alles van een leien dakje. Vertalers ervaren heel wat prijsdruk, klanten vinden dan net weer dat zij te veel betalen, en de vertaalbureaus voelen de druk van beide kanten en doen er alles aan om hun marges te beschermen. Dat doen ze door vooral zo veel mogelijk informatie af te schermen voor zowel vertalers als klanten.

 

De vertaling van een tekst is vaak ook het laatste waar de klant aan denkt, en hoeft dan ook snel te gebeuren. Zo krijgen de vertalers ook te maken met tijdsdruk waardoor de klant dan weer vindt dat de kwaliteit te wensen overlaat.

Aangezien vertaalbureaus vaak het dubbele vragen van wat de freelancer er zelf aan verdient, kan een vertaler ook op eigen houtje proberen werken. Als kleine zelfstandige is het echter niet simpel om eigenhandig genoeg werk te vinden of om up-to-date te blijven met alle technologische vooruitgang.

 

Vandaag de dag zijn er ook verschillende freelance platformen, er zijn er zelfs twee die zich specifiek op vertalers richten. Daar ontbreekt echter de vertaaltechnologie waardoor je als klant enkel de mogelijkheid hebt om aan alle freelancers een offerte te vragen, wat een heel traag proces is.

 

Jurgen Goens, die al 17 jaar actief is in de vertaalsector, wist hiervoor een oplossing te bedenken. LiLo zet de klant opnieuw centraal en voorziet een platform dat de voordelen van vertaler communities, vertaaltechnologie en vertaalbureaus weet te combineren en zo de zwaktes van die drie kan overbruggen.

Activiteit

Hoe gaat het in zijn werk? De klant dropt een bestand op het platform, waarna het meteen geanalyseerd wordt door vertaaltechnologie. Via het artificieel intelligent algoritme zoekt LiLo welke vertalers uit haar community de meeste expertise hebben in de soort vertaling die de klant vraagt. Die vertaler heeft namelijk al de meeste kennis van het jargon en zal de meeste kwaliteit aan een sneller tempo leveren.

 

Gezien LiLo geen vertaalbureau is, bepalen de freelancers zelf hun prijs. Via de algoritmes kunnen klanten meteen de gevraagde prijs voor de vertaling zien van een bepaalde vertaler. Ze kunnen doorklikken en info opvragen over de vertaler zelf, denk maar aan referenties, kwaliteitsscores… Ze kunnen zelfs een revisie toevoegen als ze die extra kwaliteitscontrole willen.

 
 “Service, technologie en community zijn drie onmisbare aspecten die via LiLo gebundeld zijn, en die we willen aanbieden aan de klanten.” - Jurgen Goens, oprichter Lilo

Aangezien de klant nu een zicht krijgt op al die informatie, kan hij meer gefundeerde beslissingen nemen. Zo kan hij beslissen om te wachten wanneer zijn favoriete vertaler niet beschikbaar is of om voor een andere vertaler te kiezen. Zo is de klant voorbereid op een eventueel kwaliteits- of stijlverschil, kan hij opteren voor de extra revisie, enz. zonder dat het proces voor hem zwaarder wordt. Deze transparantie rond prijs en kwaliteit is cruciaal voor zowel vertaler, revisor als klant.

Klanten krijgen bij LiLo ook redelijk wat vertaaltechnologie ter beschikking. Zo wordt voor elke klant afzonderlijk een vertaalgeheugen opgeslagen, waardoor toekomstige vertalingen sneller, goedkoper en consistenter worden. Een terminologiedatabank helpt de kwaliteit te verhogen en een online vertaaleditor laat een klant ook toe om zelf sommige teksten te vertalen en dit volledig in lijn met de vertalingen gemaakt door de freelancers.

"LiLo speelt goed in op de wensen en de uitdagingen van freelance vertalers, daarom zie ik nog veel vertalers zich aansluiten op het platform." - Carl, freelance vertaler

Team

Het team van LiLo bestaat voor het moment uit 3 mensen. Deze 3 IT’ers hebben samen 40 jaar ervaring in de vertaalsector.

Het LiLo-team: Jef, Jurgen & Stijn

  • Jurgen Goens - CEO & Founder: Jurgen heeft een master in IT gevolgd aan de KU Leuven, waarna hij begon te werken bij Xplanation, een vertaalbureau. Daar begon hij in 2001 met het ontwerpen van vertaalgeheugens en -systemen. Vanaf 2003 werd hij er CTO en heeft deze positie zelfs zes jaar lang gecombineerd met de functie van COO voor deze internationale groep. In 2017 rondde hij daarbovenop zijn MBA aan de Vlerick Business School af met grote onderscheiding. LiLo is het resultaat van zijn eindwerk bij Vlerick. Jurgen wordt vaak gevraagd op (internationale) conferenties als spreker, voornamelijk over onderwerpen zoals machinevertalingen.

    Bij Lilo focust Jurgen zich op de markt, zowel aan de kant van de vertalers als van de klanten. De expertise die hij in al die jaren heeft opgedaan vertaalt hij in technologische ontwikkelingen, maar weet hij ook te gebruiken in het economische en administratieve luik van de onderneming.

  • Stijn Cattie - Software developer: Stijn heeft al 13 jaar ervaring in het ontwikkelen van software voor de vertalingsindustrie. Hij was de leider van het team van Java developers bij Xplanation van 2011 tot 2018. Bij LiLo is zijn focus om de omgeving van LiLo te laten draaien op de Amazon Web Services Cloud. Daarnaast staat hij ook in voor de ontwikkeling van de CAT-componenten (zoals bestandsconvertoren, vertaalgeheugen, vertaaleditor, enz.).

  • Jef Verelst - Software developer: Jef volgde een bachelor IT aan UCLL en heeft ondertussen al 11 jaar ervaring in de vertaalsector. Net als Jurgen en Stijn heeft hij deze opgedaan bij Xplanation. Daar werkte hij als lead developer van de J2EE applicatie. Van 2012 tot 2018 was hij ook solution architect bij het bedrijf, waar hij samen met de developers van de klanten oplossingen ontwikkelde voor specifieke vraagstukken.

 

Klanten

De markt voor vertalingen zit voor 90% in Noord-Amerika en Europa. Hier zitten immers de grote multinationals zoals Philips en General Electrics. Door wetgevingen moeten bij machines in ieder land in de juiste talen een handleiding te vinden zijn. Deze multinationals zijn dus een grote vragende partij voor vertalingen en zijn ook op zoek naar een systeem dat hen garanties biedt.

 

De markt is ook zeer gefragmenteerd. De grootste 1000 vertaalbureaus maken nog geen 20% uit van de markt. De rest van de 80% vindt deze te duur, en heeft dus potentieel interesse in de service die LiLo aanbiedt.

 

LiLo wil nochtans niet per se een concurrent zijn voor de vertaalbureaus. Voor grote bedrijven die graag een projectmanager op hun vertaling zetten en hun medewerkers niet zomaar een vertaler willen laten kiezen, zijn ze nog steeds erg nuttig. Bij LiLo zien ze het in de toekomst zo dat vertaalbureaus eventueel zelfs via LiLo hun diensten kunnen aanbieden.

"Ik ken Jurgen van bij Xplanation, waar ik 6 jaar als projectmanager werkte. Op basis van mijn ervaring kan ik zien dat het door Jurgen gebouwde LiLo zal aanslaan." - Valerie Jacques, ex-collega Jurgen

Pers

Investeer mee in

LiLo

LiLo wil groeien en is daarom op zoek naar bijkomende financiering. LiLo is op zoek naar een bedrag van 60.000 euro om volgende doelstellingen te realiseren:

  • Het platform verder uitwerken om ook aan de vraag van grotere bedrijven te voldoen. Het is namelijk nodig om extra functionaliteiten toe te voegen aan het platform om aan de wensen van de grotere klanten te voldoen.
  • Het momentum behouden: de marktvraag is hoog en LiLo wil kort op de bal spelen om aan deze vraag te voldoen.

 

LiLo wil deze financiering ophalen via  de winwinlening en de startlening+. Gezien het innovatieve karakter van het project zal LiLo ook een innovatiesubsidie aanvragen bij Vlaio.

De vertaalwereld zit op een kantelpunt. LiLo zoekt dan ook investeerders die ambassadeurs willen worden van haar verhaal tijdens deze spannende tijden voor de vertaalbusiness. Wil jij op de eerste rij zitten wanneer LiLo de vertaalwereld op zijn kop zet? Contacteer WinWinner om de mogelijkheden voor een investering te bespreken!

Updates

23/4/19

Informatienota LiLo

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnes



Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form