Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Maca Morado

Gent
Horeca
Completed

Investeringsbehoefte

25000Contacteer deze onderneming

Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Contactgegevens

Pitch

De uitstraling en de originaliteit van Maca Morado trekt mensen aan en dompelt ze onder in de unieke fusion keuken. Een concept dat voor zichzelf spreekt en een positieve buzz creëert.

Het idee is ontstaan na een brainstormsessie samen met chefs, vrienden en kennissen. Vandaag is dit idee omgezet naar een bar en restaurant met Peruviaanse invloeden, ingespeeld op lokale Belgische producten. Maca Morado is een mix van Peruviaanse, Belgische, Japanse, Spaanse en Aziatische keuken.

Maca Morado staat voor een natuurlijke bron van energie en fantasie. 

Dit zal je merken aan de omgeving, het eten en de dranken die er geserveerd worden.

Product/Dienst

Maca Morado  is een unieke bar en restaurant waar men terecht kan voor lunch en diner in een huiselijke en creatieve omgeving. Daarnaast wordt er elke zondag brunch geserveerd waar de mensen kunnen genieten van de heerlijke fusion keuken.

Wat biedt Maca Morado aan?

 • Een gevarieerde, creatieve en vernieuwende keuken waarbij zowel vlees, vis als vegetarische gerechten geserveerd worden.
 • Cocktail & spirits
 • Speciale bieren
 • Wijnen

Team

De zaakvoerder:

Dimitri is afgestudeerd als binnenhuisarchitect te Sint-Lucas Gent. Na een job in de horeca bij Elckerlyc, kreeg hij de microbe te pakken om aan de slag te gaan als kok.

Zijn creativiteit als binnenhuisarchitect laat hij los in zijn keuken: vernieuwing, unieke smaakcombinaties en kwaliteit zijn van groot belang voor Dimitri.

Dimitri is geïnspireerd door zijn voorbeeld Virgilio Martinez, wiens restaurant uitgeroepen is tot 4e beste restaurant ter wereld. Dimitri kreeg de passie voor de Peruviaanse fusion keuken te pakken en vandaag is deze passie aanwezig in de keuken en interieur van Maca Morado.

Bar:

Asgeir, een IJslandse bartender geboren in een land vol contrasten.

Hij startte zijn carrière als chef en kwam zo in aanraking met de wereld van fine spirits. Vandaag bezit hij reeds een decennium aan ervaring als bartender.

Geboren tussen de geisers, gletsjers en de bergen, vindt Asgeir zijn inspiratie in de ongerepte natuur. Dit in combinatie met zijn studies in biologie en multimedia design, maakt zijn aanpak zowel wetenschappelijk als een beetje wild.

Markt

Aangezien Maca Morado in Gent gevestigd is, ligt het doelpubliek voornamelijk in Gent. Maar uiteraard wil Maca Morado ook buiten Gent mensen aantrekken met haar concept. Maca Morado mikt vooral op een hip en trendy publiek, dat houdt van ontspannen en genieten van heerlijk eten en cocktails.

 We kennen onze uitdagingen, maar ook onze sterktes.

Als nieuwe zaak moeten we opboksen tegen omliggende concurrenten en hoewel Gent bruist van goed draaiende horeca zaken, is er nog geen enkel horeca zaak in Gent zoals Maca Morado.

Onze perfecte ligging, ons origineel en trendy concept en onze toewijding, behoren tot één van onze sterktes. Maar Maca Morado gaat nog een stapje verder. De groenten die in de keuken worden gebruikt zijn telkens van eigen kweek en we letten erop dat er enkel groene energie wordt gebruikt.

Achter Maca Morado staat een sterk en gemotiveerd team dat niet alleen oog heeft voor lekker eten, maar ook voor nieuwe trends op de markt.

Financieringsbehoefte

Via de Winwinlening wensen we € 25 000 op te halen om zo de aankoop van horecamateriaal en de nodige verbouwingen in de zaak te financieren.

Horecamateriaal:

 • Kookgerei
 • Keukenmachines
 • Borden en bestek
 • Fornuis

Verbouwingen in de zaak:

 • Aanpassing keuken
 • Aanleg groentetuin
 • Aanbouw bar
Te verbouwen pand

In totaal is er een investering nodig van €125.000 en een werkkapitaal van €25.000.

Dit bedrag zal worden opgehaald door:

 • Eigen inbreng: €15.000
 • Bank: €100.000
 • Participatiefonds: €60.000 
 • Winwinlening: €25.000

In de pers

Beschrijving

Meer ondernemingen ontdekken