Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Gent
guiltfree bakery

Madam Bakster

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Madam Bakster

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Madam Bakster

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Madam Bakster

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Madam Bakster, the guiltfree bakery is een online, guiltfree bakkerij waarbij alle producten vrij zijn van geraffineerde suikers, dierlijke producten (boter, melk, room) en artificiële smaak- en bewaarmiddelen. Wat startte als een uit de hand gelopen hobby in eigen keuken willen we, Kobe Jacxsens en Laura Verhulst, nu uitbouwen tot een rendabele zaak. Onze missie blijft dezelfde: bewust genieten in gezelschap!

Activiteit

Momenteel is Madam Bakster een online bakkerij. Via de webshop kunnen bestellingen geplaatst worden die vervolgens (binnen Gent) aan huis geleverd worden of af te halen zijn in één van de afhaalpunten. Verder zijn er ook verschillende verkooppunten in Gent en Deinze. Wat startte als een hobby in eigen keuken, willen we nu omvormen tot een rendabele zaak. Vanaf augustus zullen we zo onder meer in Antwerpen en Brugge leveren en breiden we ons gamma uit met eerlijk en puur brood en chocolade.  In een korte tijd zijn we dus ontzettend gegroeid en om uit te groeien tot een rendabel, gezond bedrijf en onze missie met glans uit te dragen, hebben we een eigen pand nodig. En daarvoor hopen we op jullie steun!

Team

Madam Bakster, the guiltfree bakery ontstond uit mijn (Laura) persoonlijke verhaal. Als tiener viel ik vijfentwintig kilo af en hoewel ik in die periode wel leerde hoe ik gewicht moest verliezen, leerde ik niet hoe ik een gezonde relatie met voeding moest opbouwen. Nadat ik zo sterk afviel, begon ik calorieën te tellen, voelde ik me snel schuldig na een uit de hand gelopen restaurantbezoek en piekerde ik de hele tijd over dat cijfertje op de weegschaal. Tot ik vorig jaar besloot het over een andere boeg te gooien en de overstap maakte naar een gezonde levensstijl met een beperkte consumptie van dierlijke producten en geraffineerde suikers. Zo ontstond stilaan het idee om mijn ervaring te delen. In oktober richtte ik Madam Bakster, the guiltfree bakery op. Wat wij willen aantonen, is dat desserts wel degelijk binnen een gezonde levensstijl passen door de lege calorieën (boter-bloem-suiker) in patisserie te vervangen door natuurlijke ingrediënten vol voedingsstoffen. Zo wil ik anderen inspireren om weer te genieten van desserts en hun sociale functie en ook de band tussen consumenten en pure, eerlijke en ambachtelijke voeding op mijn manier te versterken.

Klanten

De missie van Madam Bakster is eenvoudig. Desserts maken deel uit van ons sociaal leven. Met Madam Bakster willen we aantonen dat verantwoorde desserts een plek kunnen hebben binnen een gezonde levensstijl en wil ik anderen via deze weg inspireren om weer te genieten van desserts en hun sociale functie. 

Madam Bakster staat op die manier voor gezonde en bewuste keuzes maken, je goed in je vel voelen maar vooral voor samen zijn.

Een dessert eet je tenslotte nooit alleen! Verder willen we Madam Bakster ook laten uitgroeien tot een eerlijke en duurzame zaak. Foodwaste staat alvast op onze agenda! Gezien we uitsluitend op bestelling werken, hoeven we bijvoorbeeld nooit producten weg te gooien. En verder hebben we nog vele leuke plannen om ons business plan te vernieuwen en ons steentje bij te dragen aan een mooiere wereld.

Pers

Madam Bakster kreeg al aardig wat persaandacht en volgend jaar verschijnt er ook een kookboek.

De Standaard
Het Nieuwsblad
Knack

Investeer mee in

Madam Bakster

Naast een atelier waar de taarten geproduceerd zullen worden, wordt de nieuwe ruimte die we met jullie hulp willen financieren ook een ontmoetingsruimte; een plek waar gezelligheid centraal zal staan. Bij Madam Bakster is de sociale beleving van desserts troef. Daarom wordt onze bakkerij ook een plek waar we dmv pop-ups mensen willen samenbrengen om weer in gezelschap te genieten van elkaar (en een lekker dessert)! Denk aan: gezellige brunches of high tea's onder vrienden, workshops, een pop-up dessertenbar,...

Madam Bakster is voor ons dé manier om op een vrolijke manier de waarden die wij belangrijk vinden (gezonde voeding, samen genieten, ecologie,...) te verspreiden. Met onze passie hopen we zo ook anderen te inspireren en enthousiasmeren. De impact die we sinds de opstart hadden op wie ons leerde kennen, is de drijveer om onze onderneming tot een volgend niveau te tillen.

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form