Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

100% gefinancierd

Maste

Gent
Horeca

95000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Waarom Maste?

Gastronomie viert hoogtij in België. We staan er over het hele land massaal voor in de rij en Gent is daarin een absolute koploper. Toerisme Vlaanderen en minister Ben Weyts maken het mogelijk voor Jong Keukengeweld, waar wij deel van uitmaken, om verder te groeien in het culinaire landschap, en dat is ook onze voornaamste doelstelling. Gastronomie wordt vandaag nog te veel geassocieerd met een overdaad aan etiquette, formele settings en hoge kostenplaatjes.

Net daarom - samen met onze gecombineerde 20 jaar ervaring in de topgastronomie – zijn we ervan overtuigd dat nu het moment is om onze droom waar te maken: een restaurant met topgastronomie waar onze klanten zich thuis voelen. Een plek waarop wij van het prille begin onze stempel kunnen drukken - van decoratie tot keuken tot sfeer - zodat het in elk aspect onze visie op topgastronomie voor iedereen uitstraalt.

De plannen zijn getekend, de inrichting is bepaald… nu is het enkel nog wachten op de uitvoering. De opening is voorzien voor juni 2018.

Als restauranthouder willen wij onze gasten een uniek restaurantbezoek laten beleven in een moderne, duurzame en ontspannen omgeving waar betaalbare topgastronomie centraal staat.

Producten

Restaurant Maste wil zijn gasten laten genieten van een culinaire totaalbeleving waar pure, eerlijke en lokale producten vergezeld gaan van verrassende toetsen uit de wereldkeuken.

Het Deense woord “Hygge” omschrijft perfect ons doel: voor elke bezoeker een gezellige sfeer creëren waar je kan genieten van de goede dingen des levens met fijne mensen om je heen. Dit kan zich zowel vertalen in een snelle lunch als ideale middagpauze met je businesspartner of in een uitgebreid diner op een gezellige avond met familie of vrienden.

De locatie op de Tondeliersite biedt een oase van rust midden in de drukke stad. Dit project is bovendien enig in zijn soort in Europa en combineert slimmer wonen met meer genieten. De restaurantruimte geeft de gasten de mogelijkheid om uitgebreid te genieten in een aangepast kader met de nodige privacy in de open ruimte.

Naast de klassieke formules maken wij ook plaats voor biergastronomie zonder ons als bierrestaurant te profileren. Belgische bieren zijn een streekproduct waar Sam, als een van de weinige Bierchefs van België, graag en regelmatig mee werkt. Je kan bij ons dus ook een bierkaart terugvinden en wij zullen het eerste restaurant in het Gentse zijn met een bierkelder naast de wijnkelder, uitsluitend met Belgische bieren.

Sam Van Houcke (Chef)

Sam heeft zijn opleiding gevolgd aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte. Sam werd gevormd bij toprestaurants The Paddock* in Keerbergen en Brasserie Bristol en hij kookte ook op buitenlandse cruises. Vandaag trekt Sam nog regelmatig naar Denemarken voor een stage in restaurant Kadeau**. Voordat hij samen met Stefanie in 2013 restaurant Onder de Toren overnam werkte hij er als souschef. Hij heeft zich de voorbije jaren een indrukwekkend cv bij elkaar gekookt. 

Hij stapelt de trofeeën op elkaar in verschillende nationale en internationale competities. In 2012 won Sam Van Houcke in Brugge de prestigieuze culinaire wedstrijd Prosper Montagné, waarbij hij werd uitgeroepen tot Eerste kok van België 2013. Hij won ook de derde editie van de kookwedstrijd ‘De Ster van de Belgische keuken’ en werd reeds bekroond tot Flemish Kitchen Rebel en San Pellegrino Young Talent. Daarbovenop werd hij vorig jaar Viskok van het jaar 2017 op de Nationale Horecawedstrijd tijdens Horeca Expo. Hij haalde zilver op het Europees kampioenschap in Praag (Global Chef Challenge) waar hij België vertegenwoordigde. De Prix Taitinger en de Bocuse d’Or staan nog op de planning en hij is reeds gestart met de voorbereidingen van het Belgisch nationaal team, waar hij kapitein van is, dat zal deelnemen aan de IKA culinary olympics. 

Sam is in Maste de gepassioneerde Chef die 100% voor zijn vak leeft en is het gezicht van het restaurant.

 

Stefanie Van Nieuwenhuyze (Zaalverantwoordelijke)

Stefanie Van Nieuwenhuyze studeerde eerst Nautische Wetenschappen aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen. Vervolgens studeerde ze Hotelmanagement aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen en ze sloot haar studies of met een postgraduaat Business Event Management aan de Artevelde Hogeschool in Gent. 

Stefanie werkte al in verschillende hotels. Als F&B Medewerker in Novotel Gent, als Assistant Sales & Marketing Manager in Sandton Grand Hotel Reylof. Ondertussen werkt ze bijna 12 jaar als zaalmedewerker in restaurant Onder de Toren, waar ze in 2013 samen met Sam eigenaar werd van dit restaurant.

Stefanie en Sam zijn reeds 5 jaar zaakvoerders van BVBA Maste. Stefanie neemt er het zaalgedeelte voor haar rekening. Ze loodst de gasten ongedwongen door hun maaltijd en biedt hen hulp bij het kiezen van aangepaste dranken. Als rechtstreekse link tussen de gast en de Chef zorgt ze voor een goed verloop zowel voor als achter de schermen. Met plezier neemt zij de administratieve taken op zich zodat Sam zijn creativiteit kan vertalen in het ontwikkelen van gerechten en wedstrijd voorbereidingen.

Zij is de sterke vrouw achter de grote Chef wat van hun het perfecte gemotiveerde en bekwame team maakt.

Maste is voor onze gasten thuiskomen! Genieten van betaalbare topgastronomie in een omgeving waar iedereen zich comfortabel kan voelen, of dit nu strak in het pak is of casual met jeans en sneakers.

Hier enkele van onze klanten aan het woord (klanten van het huidige restaurant ‘Onder de Toren’):

Frank Fol: (Voorzitter Mastercooks of Belgium)

"Als ster van de Belgische keuken heeft Sam zich al onderscheiden van de rest, een chef die aandacht heeft voor de klassieke en moderne technieken en daarmee ook streekproducten en een varia van groenten in de verf zet. Respect voor het culinaire erfgoed met zicht op de toekomst"

Filip Claeys: (Voorzitter NorthSeaChefs)

"Sam won viskok van het jaar 2017 en is aangesloten bij de NorthSeaChefs. Sam deelt onze passie en visie voor duurzaamheid mee. NorthSeaChefs stelt alles in werk om minder bekende, onbeminde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische vissers, gegeerd te maken"

Sofie Van Rafelgem: (biersommelier en bierpersoonlijkheid)

"Sam is één van de weinige chefs die ook ere brengt aan bier in het gerecht, te weinig wordt ons werelderfgoed gebruikt waar dit toch een groot potentieel heeft én meerwaarde. Samen met de geslaagde beer pairings zijn de gerechten van topniveau. Keuze uit meer dan 25 bieren op gastronomisch niveau is een unicum"

Steven Dehaeze: (oud voorzitter JRE)

"Jonge restaurateurs worden bij ons hoog in het vaandel gedragen en Sam en Stefanie zijn zeker niet de minste. Ze hebben hun werking op gastronomisch vlak al meer dan bewezen en zullen hierin ongetwijfeld blijven doorgaan. Ondernemers maar ook gevoelsmensen die luisteren naar ieders wens en noden"

In de pers

Maste kwam al meerdere malen in de pers, hieronder enkele publicaties over:

Opening Matse: HLN, Ambiance, HLN

Chef Sam Van Houcke: Knack Weekend, Het Nieuwsblad

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Investeer mee in

Maste

Wij willen investeren in de toekomst, dat wil zeggen dat we verder willen groeien met onze zaak en een gastronomisch restaurant van hoog (sterren)niveau op de kaart zetten dat voor iedereen toegankelijk is.

We willen het gastronomisch restaurant een look en feel geven die zowel modern als duurzaam is maar ook gezelligheid en persoonlijkheid uitstraalt. Hiervoor kiezen we duurzame, professionele aankleding van de ruimte. Er is gedacht aan het functionele aspect en persoonlijkheid.

We creëren hier een kwaliteitsgevoel voor de gast en onderscheiden ons van de grosso modo horecazaken.

Voor de financiering van de aankoop en de inrichting van het pand wordt een budget van 812.488 euro voorzien. De nieuwe keuken is volledig ontworpen door maes inox, een firma die de kwaliteit biedt die een topchef nodig heeft om op hoog niveau te kunnen presteren. Het interieur wordt onder handen genomen door interieurarchitect Lieven Musschoot. Lieven heeft een interieur ontworpen dat de perfecte weerspiegeling is van zijn ervaring met onze stijl.

Het grootste deel van de benodigde financiering zal worden voorzien door verkoop van onze huidige restaurant Onder De Toren, bancaire financiering en eigen middelen. Om het totale project evenwel succesvol te financieren, zoeken we bijkomend nog naar 95.000 EUR, bij voorkeur via de winwinlening. Investeren via de winwinlening is voorbehouden voor onze ambassadeurs.

Als ambassadeur betrekken we je mee in ons verhaal, we nodigen je uit om te komen kijken naar de wedstrijdtrainingen waar je de gerechten kan proeven, je kan samen met je vrienden en familie genieten van de maste®box vol bonnen en we luisteren graag naar jullie feedback en ervaringen op het jaarlijks Maste®diner. Geprikkeld om te proeven? Neem dan nu contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Investeer in ons gastronomisch restaurant met professionele background en investeer zo mee in een stukje Gentse Hygge.

Maste

Gent
Horeca

Investeer mee vanaf
€5000




Completed

Investeringsbehoefte

95000



Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Ontdek meer ondernemingen ⟶