Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Grimbergen
Vastgoed

Meuleman Projecten

Meuleman Projecten is een bouwpromotor uit Grimbergen die momenteel volop bezig is met een eerste project: Residentie Grientbergen zal bestaan uit een commercieel gelijkvloers en 4 appartementen. Meuleman Projecten groeide voort uit Meuleman Bouwmaterialen, een zaak die in de streek een echte referentie is voor grote en kleine bouwers. Veerle Herbots is zaakvoerster van beide ondernemingen en wil zich met Meuleman Projecten meer op vastgoed gaan toeleggen. Met Meuleman Projecten zoekt Veerle 40.000 euro via winwinleningen om de laatste architectkosten voor Residentie Grientbergen te betalen, het terrein bouwklaar te maken en de website te verbeteren. Ontdek hier de investeringsmogelijkheden!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Meuleman Projecten

is op zoek naar een totaalbedrag van

40000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€5.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Meuleman Projecten

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€5.000

reeds opgehaald

Te laat!

Meuleman Projecten

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Bouwpromotor waarvan het eerste project in volle ontwikkeling is: commercieel gelijkvloers en 4 appartementen
- Zaakvoerster Veerle Herbots baat sinds 1993 de familiezaak Meuleman Bouwmaterialen uit, een referentie voor bouwmaterialen
- Financiering voor architectkosten, bouwklaar maken van het terrein en optimalisatie van de website
- Financieringsmix: bankfinanciering (€400.000), lening vriendin (€75.000, reeds afgesloten), winwinleningen via WinWinner (€40.000)

Waarom Meuleman Projecten?

Meuleman Projecten is ontstaan uit Meuleman Bouwmaterialen, een bouwmaterialenhandel in Grimbergen die ondertussen al bijna 100 jaar bestaat en zowel voor particuliere als professionele bouwers een echte referentie is. Door de banken- en bouwcrisis, en na geteisterd te zijn door wegenwerken, merkte zaakvoerster Veerle Herbots echter dat de bouwmaterialenmarkt alleen niet voldoende inkomsten genereerde.

Daarom ging Veerle terug naar de schoolbanken en volgde ze een opleiding tot projectontwikkelaar. Vervolgens richtte ze Meuleman Projecten op, een onderneming waarmee ze vastgoedprojecten wil lanceren.

"Door naast Meuleman Bouwmaterialen te starten met Meuleman Projecten wil ik een breder deel van de bouwsector bedienen. Momenteel is het eerste project van Meuleman Projecten volop in ontwikkeling." - Veerle Herbots, oprichtster Meuleman Projecten
Voorstelling van Residentie Grientbergen, het eerste project van Meuleman Projecten

Activiteit

Residentie Grientbergen, de naam van het eerste project van Meuleman Projecten,  verwijst naar een oude benaming van het huidige Grimbergen en de grindbergen van Meuleman Bouwmaterialen. Het gaat om een commercieel gelijkvloers en vier appartementen voor particulieren, waarvan twee appartementen met één slaapkamer en twee duplexappartementen.

"De ligging van residentie Grientbergen is ideaal: er zijn scholen vlakbij en de opritten naar de autosnelwegen zijn vlot te bereiken." - Veerle Herbots, oprichtster Meuleman Projecten

De bouw van het project is nog niet gestart, maar de plannen van architect Koen Gaudaen van G&G architecten zijn getekend en goedgekeurd; de nodige vergunningen zijn alvast afgeleverd.

Interieurvoorstelling van het Grientbergen-project

Team

Veerle Herbots is de vrouw achter de activiteiten van Meuleman Projecten. Sinds 1993 baat ze de familiezaak Meuleman Bouwmaterialen uit.

Doorheen de jaren bouwde ze Meuleman Bouwmaterialen verder uit, het bedrijf is dan ook een echte referentie geworden voor kleine en grote bouwers uit de wijde omgeving.

"Bij Meuleman Bouwmaterialen is het klantenbestand heel gevarieerd, van grote aannemingsbedrijven over kleine aannemers tot particulieren die zelf een bouwproject uitvoeren." - Veerle Herbots, oprichtster Meuleman Projecten

Gezien de winstmarges bij de verkoop van bouwmaterialen dalen, besliste Veerle om te starten met projectontwikkeling. Dat was het begin van Meuleman Projecten. Momenteel bekijkt Veerle of haar 3 kinderen de bouwhandel kunnen overnemen zodat zij zich kan focussen op de verdere uitbouw van Meuleman Projecten.

De uiteindelijke bedoeling is om nog een derde onderneming bij te creëren, die zich zal focussen op het logistieke aspect van de bouwsector. In de nabije toekomst zal elk van Veerles kinderen dan verantwoordelijk zijn voor een van de Meuleman-bedrijven (Bouwmaterialen, Projecten en Logistiek).

Klanten

Met het Grientbergen-project richt Veerle zich op een breed publiek door zowel een commerciële ruimte als woonruimte voor particulieren te voorzien. De service en kwaliteit waarop de klanten van Meuleman Bouwmaterialen kunnen rekenen, wil Veerle doortrekken naar Meuleman Projecten.

Voorstelling van de gevel van het Grienbergen-project

Om het project te verspreiden contacteerde Veerle al Wouter De Hertog van Hertog Makelaars uit Grimbergen, die het Grientbergen-project al op zijn website heeft staan. Veerle merkte op een korte tijd al veel interesse van potentiële kopers.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Meuleman Projecten

Meuleman Projecten is ambitieus en wil groeien. Om die groei te realiseren is de onderneming op zoek naar financiering. Om het project Residentie Grientbergen verder te ontwikkelen wil Meuleman Projecten een bankfinanciering van 400.000 euro ophalen, via een vriendin werd al een lening van 75.000 euro afgesloten. Via de winwinlening ten slotte wil Meuleman Projecten 40.000 euro ophalen om volgende doelstellingen te realiseren:

- het betalen van de laatste schijf van de architect, die ook het lastenboek zal opstellen.

- het bouwklaar maken van het terrein. Hiervoor zijn nog enkele afbraakwerken nodig.

- het optimaliseren van de website om (potentiële) kopers op de hoogte te houden van het Grientbergen-project en om volgende projecten voor te stellen. Want de ambities van Meuleman Projecten stoppen niet bij Residentie Grientbergen:

"Meuleman Projecten richt zich op continuïteit. De voorbereidingen voor een volgend project zijn alvast begonnen." - Veerle Herbots, oprichtster Meuleman Projecten

Investeer jij mee in de groei van Meuleman Projecten? Neem snel contact op en voeg je bij de ambassadeurs van deze ambitieuze onderneming!

Updates

9/10/19

Aanvulling Informatienota Meuleman Projecten

9/8/19

Informatienota Meuleman Projecten

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form