Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
De Pinte
Mobiliteit

Mobility+

Mobility+ is een Belgisch platform voor duurzame mobiliteit dat elektrisch rijden makkelijk maakt.
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Mobility+

is op zoek naar een totaalbedrag van

90000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€40.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Mobility+

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€40.000

reeds opgehaald

Te laat!

Mobility+

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering
 
 

We voorzien een totaalpakket wat betreft elektrische mobiliteit: van laadpunten voor elektrische voertuigen tot laaddiensten voor elke organisatie. We voorzien niet enkel de laadpalen, maar ook een platform voor het uitbaten en publiek toegankelijk stellen ervan. Ook verdelen we laadpassen, welke eigenaars van elektrische auto's in staat stellen om hun voertuig op te laden aan publiek toegankelijke laadpalen. Concreet bieden wij dus een brede waaier aan laadoplossingen en -diensten zodat we voor elke organisatie en situatie een gepaste oplossing kunnen bieden.

Activiteit

Mobility+ is een online platform voor elektrische rijders. 

Het platform is opgedeeld in 2 delen.

Het eerste deel is het Charge Point Operator platform. Het biedt de mogelijkheid om laadpalen online te brengen zodat deze vindbaar zijn voor de elektrische rijders. Het doel is om een groot netwerk te creëren van laadpalen, uitgebaat door de eigenaars van een elektrische auto of door bedrijven, hotels, … die hun steentje willen bijdragen aan ons netwerk. Het geeft hen ook de duurzame uitstraling die de dag van vandaag verwacht wordt.

Door middel van het platform kan men de vele functies van de laadpalen beheren.
Zo kan men instellen of het laadpunt publiek gepubliceerd wordt, smart-grid management, tarief instellen, user management, …

Het tweede deel is het Mobility Service Provider platform. Het biedt de mogelijkheid om als elektrische bestuurder de laadpalen terug te vinden die worden uitgebaat door de eigenaars van laadpalen in het Charge Point Operator systeem. Alsook laadpunten die worden uitgebaat door derden kunnen worden gevonden en gebruikt. De bestuurders maken gebruik van onze app of laadpas. Hiermee kunnen ze een bepaalde laadpaal reserveren en activeren.

In dit gedeelte van het platform heeft de gebruiker de optie om meerdere gebruikers zoals familie of werknemers te beheren. Elke gebruiker kan zijn verbruik en budget monitoren aan de hand van zijn sessielijst.

Team

Jean-Francois

Jean-Francois gaat gelukkig door het leven als founder & CEO van Mobility+. Zijn visie is zeer eenvoudig: het vertrouwen in elektrisch rijden een boost geven. Hoe? Door zo snel mogelijk laadinfrastructuur te voorzien. Bovendien wil hij ook het probleem met de verschillende laadpassen grondig aanpakken door een alternatief betalingssysteem te lanceren.

“Ik ben gepassioneerd door alles wat met gebruiksgemak en groene energie te maken heeft. Ik droom ervan om iedereen op zuiver zonne-en windenergie te laten rijden’’. 

Jean-Francois is een ervaren technieker en is steeds op de hoogte van de laatste evoluties in technologieland. Hij probeert deze dan ook steeds efficiënt toe te passen om de drempel voor de e-driver zo laag mogelijk te houden.

Ruben Van den Bossche

Maak kennis met Ruben, de co-founder & Sales Director van Mobility+. Ruben neemt met volle overtuiging de sales voor zijn rekening. Gemotiveerd, zoals hij is, neemt onze Sales Director bedrijven mee in de veelbelovende wereld van elektrisch rijden.

Ik ben een enorme ‘believer’ in het verhaal van de ‘genetwerkte mobiliteit’ en het snelle laden”.

Naast de overtuiging dat onze algemene mobiliteit aan de vooravond van grote veranderingen staat, stelt Ruben de Mobility+ leden centraal. Zowel binnen als buiten het bedrijf blijft een goede service een nummer één prioriteit. Naast het aantal, de beschikbaarheid en de werking van de laadinfrastructuur, vormen deze elementen de sleutel tot een sterk netwerk.

Klanten

Marktontwikkelingen

Elektrische wagens

De enorme groei van Tesla en de lancering van model 3 heeft bewezen dat elektrisch rijden kan en dat er veel interesse voor is. Andere grote fabrikanten hebben dit gezien en investeren nu ook in elektrische wagens. Zo zullen er in 2017 een hoop nieuwe modellen gelanceerd worden. De consument staat hiervoor open en is klaar voor deze nieuw trend binnen de mobiliteit. Nu is het aan ons: wij moeten de EV-driver een uitgebreid, efficiënt en kwalitatief netwerk van laadinfrastructuur bieden om hen over de streep te trekken en mee te stappen in het verhaal van elektrische mobiliteit.

Evolutie van de batterijen en verkoop elektrische wagens

Elk jaar worden de batterijen goedkoper door de grotere productie van elektrische voertuigen. In lijn staat de ontwikkeling van de batterijen, elk jaar stijgt de range van de elektrische wagen. Elke maand stijgt de verkoop van de elektrische wagens in België. Zo hebben we het aandeel new sales van elektrische wagens in 2016 tegen over 2015 afgesloten met een stijging van 125%.

Pers

Investeer mee in

Mobility+

Financieringsbehoefte: € 90 000

Mobility+ wil investeren in de toekomst

Om Mobility+ verder technologisch te kunnen klaarstomen alvorens de elektrische markt in volle expansie gaat, willen we investeren. Investeren in de toekomst. Daarom zijn we op zoek naar groeikapitaal.  

Groeikapitaal om… 

Groeikapitaal om Mobility+ op de kaart te kunnen brengen. Zo kunnen we onze technische kennis, waarmee we kwalitatieve laadpalen leveren, delen met de buitenwereld. 

Groeikapitaal om onze laadinstallaties nóg slimmer te maken. Slimmer zodat de eindgebruiker kan besparen en goedkoper kan laden. Simmer zodat we het maximale uit groene energie kunnen halen en duurzamer kunnen gaan rijden.

Mobility+ heeft reeds via de KBC bank een financiering gekregen van 150.000,00€

Met deze gelden worden de opstartkosten betaald gedurende het eerste jaar. Hieronder verstaan we het ontwikkelen en onderhouden van het platform. Opzetten en onderhouden van de website. Maandelijkse administratieve kosten om de dagdagelijkse gang van zaken te kunnen ondersteunen.

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form