Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

MobilityPlus

De Pinte
Mobiliteit

190000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Elektrisch rijden is de toekomst, een grootschalige vergroening van ons wagenpark draagt bij aan onze klimaatdoelstellingen. MobilityPlus streeft naar een wereld waar energie volledig vrij van emissies en bovendien 100% groen is. Om dit te bewerkstelligen werd op 27 september 2018 de eerste ‘slimme laadpaal’ in Vlaanderen ingehuldigd in Oostende.

Wat is dat, een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal voor elektrische voertuigen houdt rekening met de schommelingen in vraag en aanbod op de energiemarkt en maakt gebruik van ‘delayed’ of ‘smart charging’; vrij vertaald dus het uitgesteld of slim laden. Dit betekent dat het voertuig opgeladen wordt buiten piekmomenten.

"Deze bijdrage van MobilityPlus is van groot belang omdat we tegenwoordig het zeer actuele thema stroomtekort niet meer kunnen negeren. We moeten slim omgaan met het afnemen van energie om een stroomtekort tegen te gaan. MobilityPlus draagt met haar slimme laadpalen dan ook bij aan de stabiliteit van het net." - Jean-François Cheyns, oprichter MobilityPlus
De inhuldiging van de eerste slimme laadpaal in Oostende

Vandaar dat MobilityPlus de laadpaal in Oostende de eerste ‘slimme’ laadpaal noemt. Deze laadpaal illustreert in het klein waar de hele energietransitie om draait: door een toegenomen ‘slimme’ koppeling van productie- en verbruiksinstallaties speelt de onderneming in op de natuurlijke schommelingen van vraag en aanbod van energie die tevens door de hernieuwbare energiebronnen (wind, zon,...) en dus de weersomstandigheden worden beïnvloed.


MobilityPlus verzorgt laadinfrastructuren voor elektrische voertuigen en doet zowel het beheer van laadpalen als het aanbieden van laadpassen. Voor elk profiel is er een laadoplossing op maat, of je nu fleet manager, syndicus, thuisgebruiker of kmo bent.

Online kan je het verbruik opvolgen op het platform en er is een maandelijkse automatische facturatie. Een voorbeeld: een bezoeker gaat zijn wagen opladen aan een publieke laadpaal van eigenaar bedrijf X. MobilityPlus zorgt ervoor dat bedrijf X hiervoor vergoed wordt d.m.v. een automatische facturatie. Ook het verbruik van de werknemers van eigenaar bedrijf X is gemakkelijk te raadplegen op het platform.

Met je laadpas op zak en de MobilityPlus App ter beschikking is het heel eenvoudig om je elektrisch voertuig op te laden. Er is een klantendienst 24/7 beschikbaar en de installatie gebeurt door vakmensen met de juiste technische knowhow. Problemen worden bovendien binnen de 24 uur verholpen ter plaatse.

Jean-François Cheyns richtte MobilityPlus op in 2016 en is de CEO van de onderneming. Jean-François heeft altijd al een passie gehad voor duurzame energie en techniek en hij besefte meteen hoe elektrische mobiliteit een positieve impact kon hebben op de wereld.

Hij pleit er ook voor dat de geleverde stroom voor de laadpalen van MobilityPlus 100% groen is. Jean-François' ultieme droom is om iedereen op zonne- en windenergie te laten rijden.

Sébastien Van Isacker neemt met volle overtuiging de sales voor zijn rekening. Gemotiveerd als hij is, neemt de Sales Engineer bedrijven mee in de veelbelovende wereld van elektrisch rijden. Service en begeleiding zijn voor Sébastien prioritair in de snel groeiende markt van het elektrisch rijden. Met zijn jaren ervaring bij o.a. Tesla is Sébastien meer dan de geknipte persoon om deze uitdagende taak op zich te nemen bij MobilityPlus.

Lana Boone is verantwoordelijk voor de marketing binnen MobilityPlus. Net zoals MobilityPlus hoopt ook Lana op een wereld vrij van emissies en 100% groene energie. Ze probeert dan ook zelf elke dag om haar steentje bij te dragen aan een duurzame wereld en om haar persoonlijke voetafdruk kleiner te maken. Haar interesse specialiseert zich niet alleen in marketing maar ook in IT. Ze behaalde een bachelor in Marketing en is actief IT aan het studeren in avondonderwijs.

MobilityPlus heeft een uitgebreid klantenbestand waarin enkele groepen zich tot stand hebben gebracht. Allereerst zijn er de grote bedrijven die een oplossing zoeken voor hun fleet. Tegenwoordig zijn de (grote) bedrijven bezig aan een forse inhaalbeweging om elektrische wagens op te nemen in hun wagenpark.

Bij sommige bedrijven is het wagenpark 100% elektrisch (of wordt dit in de nabije toekomst). Vaak zijn het dan de fleet managers of de HR managers die contact opnemen met MobilityPlus om samen naar een oplossing te zoeken voor een laadinfrastructuur op het werk en eventueel ook voor hun werknemers thuis.

"MobilityPlus? Een professionele organisatie met veel vakkennis en een goede service!" - Kris Broekx, Fleet & Facilities ACA IT Solutions

Ook leden van de VME (Vereniging Van Mede-eigenaars) en syndici komen bij MobilityPlus te rade voor een laadoplossing die aanpasbaar is aan de voorzieningen van het gebouw. Door de stijgende verkoop van elektrische voertuigen is het ondenkbaar om de garages van appartementsgebouwen niet te voorzien op deze trend, een trend die zich steeds verder uitbreidt.

"Een betrouwbare partner met uitstekende service. Slim laden voor onze elektrische deelauto's realiseren we samen met MobilityPlus." - Joachim Jacob, gedelegeerd bestuurder Partago cvba

Kmo’s hebben net zoals grotere ondernemingen ook behoefte aan laadvoorzieningen binnen hun bedrijf. Aangezien de voorzieningen hier anders zijn dan bij grote bedrijven, is ook hier een aangepaste oplossing nodig voor laadpalen. MobilityPlus doet a.d.h.v. een faciliteitenanalyse een berekening van de stroomvoorziening van het gebouw en de behoeftes van stroom binnen het gebouw. Het gebouw krijgt namelijk voorrang op de stroom (bijvoorbeeld lichten en elektrische apparaten), daarna wordt de stroom verdeeld over de laadpalen en slim aangestuurd d.m.v. de software.

"Dankzij MobilityPlus beheert VITO 32 van zijn laadpalen online. VITO maakt met de elektrisering van haar wagenpark en met de laadoplossing van MobilityPlus een sprong in de richting van duurzame mobiliteit." - Sven Nicolai, manager Technische Diensten Vito nv

Als laatste een kleinere, maar daarom niet minder belangrijke groep zijn de particulieren. Ook voor de thuisgebruiker en familie wordt een laadinfrastructuur voorzien, aangepast aan de voorzieningen van het huis.

Met haar innovatief product kon MobilityPlus ook al de aandacht van de pers trekken. Zo verscheen een artikel op Het Laatste Nieuws over de inhuldiging van de eerste slimme laadpaal in Oostende. Klik hier om het volledige artikel te bekijken.

30/1/19

Informatienota MobilityPlus

Investeer mee in

MobilityPlus

Door de vorige succesvolle investeringen via WinWinner is de omzet van MobilityPlus gestegen en is het mogelijk geweest om het team uit te breiden. Maar nu is er financiering nodig om het concept verder uit te werken.

Concreet heeft MobilityPlus behoefte aan 190.000 euro om verder te investeren in (de installatie van) haar slimme laadpalen. De onderneming wil haar klanten namelijk een all-in-one-pakket aanbieden in de vorm van ‘Charging as a Service’. In dit pakket zit vervat: de huur en het beheer van de laadpalen, energiemanagement, service en garantieverlenging.

Investeer jij mee in een onderneming die de mobiliteit van de toekomst vandaag al wil verbeteren? Contacteer ons om een mogelijke investering te bespreken!

MobilityPlus

De Pinte
Mobiliteit

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

190000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst