Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
De Pinte
Mobiliteit

MobilityPlus

Elektrische auto’s zijn de toekomst volgens velen, maar om je auto te kunnen opladen zijn er natuurlijk laadpalen nodig… MobilityPlus wil door de distributie van een netwerk aan laadpalen duurzame mobiliteit stimuleren. Zo wil de onderneming inspelen op de stijgende vraag naar laadpalen in ons land en elektrisch rijden gemakkelijker maken.
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

MobilityPlus

is op zoek naar een totaalbedrag van

190000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€25.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

MobilityPlus

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€25.000

reeds opgehaald

Te laat!

MobilityPlus

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Elektrisch rijden is de toekomst, een grootschalige vergroening van ons wagenpark draagt bij aan onze klimaatdoelstellingen. MobilityPlus streeft naar een wereld waar energie volledig vrij van emissies en bovendien 100% groen is. Om dit te bewerkstelligen werd op 27 september 2018 de eerste ‘slimme laadpaal’ in Vlaanderen ingehuldigd in Oostende.

Wat is dat, een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal voor elektrische voertuigen houdt rekening met de schommelingen in vraag en aanbod op de energiemarkt en maakt gebruik van ‘delayed’ of ‘smart charging’; vrij vertaald dus het uitgesteld of slim laden. Dit betekent dat het voertuig opgeladen wordt buiten piekmomenten.

"Deze bijdrage van MobilityPlus is van groot belang omdat we tegenwoordig het zeer actuele thema stroomtekort niet meer kunnen negeren. We moeten slim omgaan met het afnemen van energie om een stroomtekort tegen te gaan. MobilityPlus draagt met haar slimme laadpalen dan ook bij aan de stabiliteit van het net." - Jean-François Cheyns, oprichter MobilityPlus
De inhuldiging van de eerste slimme laadpaal in Oostende

Vandaar dat MobilityPlus de laadpaal in Oostende de eerste ‘slimme’ laadpaal noemt. Deze laadpaal illustreert in het klein waar de hele energietransitie om draait: door een toegenomen ‘slimme’ koppeling van productie- en verbruiksinstallaties speelt de onderneming in op de natuurlijke schommelingen van vraag en aanbod van energie die tevens door de hernieuwbare energiebronnen (wind, zon,...) en dus de weersomstandigheden worden beïnvloed.


Activiteit

MobilityPlus verzorgt laadinfrastructuren voor elektrische voertuigen en doet zowel het beheer van laadpalen als het aanbieden van laadpassen. Voor elk profiel is er een laadoplossing op maat, of je nu fleet manager, syndicus, thuisgebruiker of kmo bent.

Online kan je het verbruik opvolgen op het platform en er is een maandelijkse automatische facturatie. Een voorbeeld: een bezoeker gaat zijn wagen opladen aan een publieke laadpaal van eigenaar bedrijf X. MobilityPlus zorgt ervoor dat bedrijf X hiervoor vergoed wordt d.m.v. een automatische facturatie. Ook het verbruik van de werknemers van eigenaar bedrijf X is gemakkelijk te raadplegen op het platform.

Met je laadpas op zak en de MobilityPlus App ter beschikking is het heel eenvoudig om je elektrisch voertuig op te laden. Er is een klantendienst 24/7 beschikbaar en de installatie gebeurt door vakmensen met de juiste technische knowhow. Problemen worden bovendien binnen de 24 uur verholpen ter plaatse.

Team

Jean-François Cheyns richtte MobilityPlus op in 2016 en is de CEO van de onderneming. Jean-François heeft altijd al een passie gehad voor duurzame energie en techniek en hij besefte meteen hoe elektrische mobiliteit een positieve impact kon hebben op de wereld.

Hij pleit er ook voor dat de geleverde stroom voor de laadpalen van MobilityPlus 100% groen is. Jean-François' ultieme droom is om iedereen op zonne- en windenergie te laten rijden.

Sébastien Van Isacker neemt met volle overtuiging de sales voor zijn rekening. Gemotiveerd als hij is, neemt de Sales Engineer bedrijven mee in de veelbelovende wereld van elektrisch rijden. Service en begeleiding zijn voor Sébastien prioritair in de snel groeiende markt van het elektrisch rijden. Met zijn jaren ervaring bij o.a. Tesla is Sébastien meer dan de geknipte persoon om deze uitdagende taak op zich te nemen bij MobilityPlus.

Lana Boone is verantwoordelijk voor de marketing binnen MobilityPlus. Net zoals MobilityPlus hoopt ook Lana op een wereld vrij van emissies en 100% groene energie. Ze probeert dan ook zelf elke dag om haar steentje bij te dragen aan een duurzame wereld en om haar persoonlijke voetafdruk kleiner te maken. Haar interesse specialiseert zich niet alleen in marketing maar ook in IT. Ze behaalde een bachelor in Marketing en is actief IT aan het studeren in avondonderwijs.

Klanten

MobilityPlus heeft een uitgebreid klantenbestand waarin enkele groepen zich tot stand hebben gebracht. Allereerst zijn er de grote bedrijven die een oplossing zoeken voor hun fleet. Tegenwoordig zijn de (grote) bedrijven bezig aan een forse inhaalbeweging om elektrische wagens op te nemen in hun wagenpark.

Bij sommige bedrijven is het wagenpark 100% elektrisch (of wordt dit in de nabije toekomst). Vaak zijn het dan de fleet managers of de HR managers die contact opnemen met MobilityPlus om samen naar een oplossing te zoeken voor een laadinfrastructuur op het werk en eventueel ook voor hun werknemers thuis.

"MobilityPlus? Een professionele organisatie met veel vakkennis en een goede service!" - Kris Broekx, Fleet & Facilities ACA IT Solutions

Ook leden van de VME (Vereniging Van Mede-eigenaars) en syndici komen bij MobilityPlus te rade voor een laadoplossing die aanpasbaar is aan de voorzieningen van het gebouw. Door de stijgende verkoop van elektrische voertuigen is het ondenkbaar om de garages van appartementsgebouwen niet te voorzien op deze trend, een trend die zich steeds verder uitbreidt.

"Een betrouwbare partner met uitstekende service. Slim laden voor onze elektrische deelauto's realiseren we samen met MobilityPlus." - Joachim Jacob, gedelegeerd bestuurder Partago cvba

Kmo’s hebben net zoals grotere ondernemingen ook behoefte aan laadvoorzieningen binnen hun bedrijf. Aangezien de voorzieningen hier anders zijn dan bij grote bedrijven, is ook hier een aangepaste oplossing nodig voor laadpalen. MobilityPlus doet a.d.h.v. een faciliteitenanalyse een berekening van de stroomvoorziening van het gebouw en de behoeftes van stroom binnen het gebouw. Het gebouw krijgt namelijk voorrang op de stroom (bijvoorbeeld lichten en elektrische apparaten), daarna wordt de stroom verdeeld over de laadpalen en slim aangestuurd d.m.v. de software.

"Dankzij MobilityPlus beheert VITO 32 van zijn laadpalen online. VITO maakt met de elektrisering van haar wagenpark en met de laadoplossing van MobilityPlus een sprong in de richting van duurzame mobiliteit." - Sven Nicolai, manager Technische Diensten Vito nv

Als laatste een kleinere, maar daarom niet minder belangrijke groep zijn de particulieren. Ook voor de thuisgebruiker en familie wordt een laadinfrastructuur voorzien, aangepast aan de voorzieningen van het huis.

Pers

Met haar innovatief product kon MobilityPlus ook al de aandacht van de pers trekken. Zo verscheen een artikel op Het Laatste Nieuws over de inhuldiging van de eerste slimme laadpaal in Oostende. Klik hier om het volledige artikel te bekijken.

Investeer mee in

MobilityPlus

Door de vorige succesvolle investeringen via WinWinner is de omzet van MobilityPlus gestegen en is het mogelijk geweest om het team uit te breiden. Maar nu is er financiering nodig om het concept verder uit te werken.

Concreet heeft MobilityPlus behoefte aan 190.000 euro om verder te investeren in (de installatie van) haar slimme laadpalen. De onderneming wil haar klanten namelijk een all-in-one-pakket aanbieden in de vorm van ‘Charging as a Service’. In dit pakket zit vervat: de huur en het beheer van de laadpalen, energiemanagement, service en garantieverlenging.

Investeer jij mee in een onderneming die de mobiliteit van de toekomst vandaag al wil verbeteren? Contacteer ons om een mogelijke investering te bespreken!

Updates

23/4/19

MobilityPlus voorziet laadpunten voor Drivers Days Electric Rally

In het weekend van 27 en 28 april 2019 kan je in en rond Nieuwpoort terecht voor de Drivers Days, een tweedaags event voor allerlei autotypes, van oldtimers tot racewagens. Er is ook speciale aandacht voor de elektrische wagens, die in een aparte categorie de wegen van de westkust zullen verkennen.

MobilityPlus zal voor de elektrische wagens de stroomvoorziening verzorgen tijdens dit event, met een pop-uplaadplein met maar liefst 30 laadpalen. Daarnaast verzorgt de onderneming nog een tweede laadpunt, waarbij de chauffeurs hun elektrische wagen tijdens de lunch weer kunnen opladen. Op die manier hoeven ze zich geen zorgen te maken over het bereik van hun wagen.

Meer weten? Klik hier om het volledige artikel in Made In Oost-Vlaanderen te lezen.

23/4/19

Informatienota MobilityPlus

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form