Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

100% gefinancierd

ODOT

Antwerpen
Energiesector

95000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Waarom is er nood aan O.?

Recent onderzoek van de energieregulator toont aan dat 70% van de KMO’s de duurste energiecontracten op de markt hebben. De wildgroei aan energieleveranciers en nieuwe soorten energiecontracten belemmert bedrijfsleiders en aankopers in het kiezen van een gunstig energiecontract. De kennis en de tijd ontbreekt, en bovendien hebben de meeste bedrijven onvoldoende afnamevolume om een voordelige prijs te bekomen. De consultants die op de markt aanwezig zijn, zijn niet neutraal omdat zij doorgaans vaste relaties hebben met energieleveranciers om op die manier meer commissie te bekomen.

Er is dus nood aan een makelaar die het echt opneemt voor de klant en zorgt dat deze steeds de laagste prijs betaalt.

Onze oplossing

O. (Odot) Uw laagste energiekost, onze zorg!

 

Hoe werkt het?

O. helpt bedrijven op een optimale manier energie aankopen. We zorgen ervoor dat de klant zich niet meer moet bekommeren om het energieselectieproces en zoeken telkens de laagste energiekost.

Daarvoor heeft O. een model ontwikkeld waarbij bedrijven hun energie quasi aan groothandelsprijzen kunnen kopen, op het ideale moment en op de juiste energiebeurs.

Concreet zorgt O. voor:

  • Aankoop in cluster. Door tientallen bedrijven te bundelen, halen we de toeslag van de leverancier zoveel mogelijk naar omlaag. Op die manier bieden we prijzen die normaal gezien alleen voor grote industriële partijen zijn weggelegd. Deze contracten staan O. toe om de aankoop voor de klanten op de diverse grootbeurzen uit te voeren, en dit aan minieme toeslag van de energieleverancier.
  • Aankoop van energie op het juiste moment op de juiste markt (variabele versus vaste prijs). Door 15 jaar als energietrader op de diverse energiebeurzen energie te kopen, kennen wij als geen ander de evoluties van de energieprijzen. Wij houden continu het energienieuws in het oog en zorgen ervoor dat onze klanten toeslaan op het optimale moment.
  • Onze klanten besteden het beheer van hun energiecontracten aan O. uit aan een zeer lage vaste abonnementsprijs. Onze kost wordt minstens dubbel terugverdiend door de daling van de toeslag van de energieleverancier alleen. Onze klanten hoeven bovendien nooit meer met hun energiecontracten bezig te zijn en kunnen op beide oren slapen dat wij ten volle en transparant hun energiekosten minimaliseren.

Ons team

O. heeft een fantastisch team van 15 personen die allen keihard achter het model staan en die de verkoop, marketing, IT, klantendienst en financiën van het bedrijf verzorgen. Eind 2018 schatten we met een 25-tal personen te zijn, voornamelijk door uitbreiding van het salesteam.

Chris Elbers – Oprichter

Chris studeerde af als Handelsingenieur Beleidsinformatica aan de Universiteit van Antwerpen. Nadien ging hij zijn passie achterna aan de Universiteit in Rotterdam, waar hij Energy Portfolio Management studeerde. Chris heeft bijna 20 jaar ervaring in de energiesector. Sinds 2006 werkt hij als zelfstandig consultant voor o.a. Electrabel, Eneco, Infrax, ed.

In 2017 startte Chris O. op samen met Jennifer en Tom.

Jennifer Menten – Vennoot

Jennifer heeft een eigen marketing agency en is vooral gekend van de Gin Tonic Shop in Antwerpen. Ze is een zeer ondernemende dame en verzorgt de interne en externe communicatie bij O.

Tom Saeys – Vennoot

Tom is een artiest die zich de laatste jaren vooral bezighoudt met het coachen van CEO’s en teams binnen corporate structuren. Hij is NLP Master en kan als geen ander zijn communicatie afstemmen op de andere, de perfecte coach voor onze sales dus. Hij is bij O. verantwoordelijk voor de sales en is coach van de vele verkopers die O. inzet en nog verder wenst aan te trekken.

Met O. staan we aan de kant van de klant. Dat kan om het even welk bedrijf zijn. Die betaalt een beperkte abonnementsvergoeding en O. zorgt ervoor dat de klant altijd de laagste prijs betaalt. Hoe hoger het volume de klant verbruikt, hoe hoger het O. abonnement en hoe groter de besparing. We hebben onze klanten opgedeeld in 7 volumeschijven. Aan elke volumeschijf hangt een O. abonnementskost vast: transparant en duidelijk.

Referenties van klanten

Groep Van Loon

De energieleverancier die de cluster won was ook de leverancier die Groep Van Loon ervoor had. Toch was het contract uit de cluster beduidend beter, hoewel zij voordien ook al als groep aankochten.

John Lauwers "Wij werken al een aantal jaren met dezelfde energieleverancier en hebben voor gans de groep sterk genegotieerd. Na de cluster van O. bleek dat onze leverancier de ganse cluster had gewonnen maar wel met voorwaarden die voor ons zelfs onbekend waren. Wij hebben nu een contract met dezelfde energieleverancier maar met veel meer mogelijkheden, minder risico’s en lagere kosten. En we moeten er zelf niet meer mee bezig zijn!”

Vlassenroot groep

Een groep van 12 bedrijven die samen aankochten. Door de clustering heeft de groep nu veel meer flexibiliteit, minder risico, en de vergoeding aan O. is al 3 keer terugverdiend enkel door de besparing op de toeslag van de energieleverancier.

Jean-Charles Wibo "Wij kochten voor de samenwerking met O. ook al als groep aan. Door de samenwerking met O. besparen we nu op 3 onderdelen: we moeten zelf niet meer met onze energiecontracten bezig zijn; O. adviseert ons wanneer aan variabele prijs aan te kopen en wanneer prijzen vast te leggen; en dankzij O. zijn de toeslagen van de energieleverancier nog sterk verminderd. De vergoeding die we aan O. betalen verdienen we DRIE keer terug, enkel en alleen al door de vermindering van de toeslagen van de energieleverancier!”

Een overzicht van O. in de pers:

ATV

Video: Made in Antwerpen: Hoe als bedrijf geld besparen op de energiefactuur

Studiogesprek: bedrijven betalen teveel voor energie

https://atv.be/programmas/made-in-antwerpen-hoe-als-bedrijf-geld-besparen-op-de-energiefactuur-56722

PRpro

GVA

Dvo.be

madeinantwerpen.be

madeinantwerpen.be

bizzpoint.be

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Investeer mee in

ODOT

O. heeft in mei 2017 reeds voor 300.000 Euro aan kapitaal opgehaald bij verschillende investeerders, ruim voldoende om de eerste fase van opbouw te financieren. 

Eind 2017, na 8 maanden verkoop, heeft O. voor bijna 100.000 Euro getekende omzet per jaar en dit voor gemiddeld 4,7 jaar. Het IT-platform heeft al een mooie basis: de klant kan besparingen simuleren en contracten kunnen digitaal getekend worden en automatisch verwerkt.

Om de sterke groei te faciliteren, voorziet O. een budget van bijkomend 300.000 Euro. Dit werd reeds voor 2/3 ingevuld door de huidige aandeelhouders en de bank.

De overige 95.000 Euro zal worden gefinancierd aan de hand van winwinleningen.

Het budget zal in 2018 worden aangewend voor 4 zaken:

1. IT platform: we willen onze klanten een totale digitale beleving bieden met een handig overzicht van alle informatie over hun energiecontracten. Zo willen we hen op elk toestel toegang geven tot:

  • lopende O. abonnementen
  • lopende energiecontracten
  • energiefacturen en eventuele issues die wij hebben gemerkt
  • de tijdslijn van zijn contracten en energieprijzen
Bovendien willen we een webshop integreren in onze website zodat de potentiële klant na simulatie van zijn besparing in enkele kliks ook rechtstreeks klant kan worden.

2. Marketing: we moeten vertrouwen opbouwen bij de klanten. De energiesector boezemt terecht weinig vertrouwen in. Wij willen dit tij keren door transparant over onze werkwijze te communiceren. Zo zullen we op ATV en TVL een reeks doen met ludieke tips over energie-aankoop, zullen we deelnemen aan een aantal beurzen en worden we partner van een aantal bedrijfsnetwerken.

We zullen de filmpjes van ATV ook hergebruiken op alle sociale media en willen in 2018 dus sterk investeren in de opbouw van onze naambekendheid en het vertrouwen in onze manier van werken.

3. Sales: ons salesteam dient verder uitgebreid te worden. Tegen eind 2018 willen we graag 20 actieve salesmensen in ons team te hebben zodat we nationaal actief zijn en elk type klant kunnen servicen. Bovendien wensen we de telesalesactiviteiten te versterken. Het wordt hun taak om de agenda’s van onze salesmensen grondig te vullen.

4. Customer service: voltijdse bemanning van de klantendienst is noodzakelijk.

Interesse om mee te investeren in dit groeiverhaal? Neem dan zo snel mogelijk contact op!

ODOT

Antwerpen
Energiesector

Investeer mee vanaf
€5000
Completed

Investeringsbehoefte

95000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Ontdek meer ondernemingen ⟶