Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Hansbeke
Restaurant

Onder De Toren

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Onder De Toren

is op zoek naar een totaalbedrag van

60000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Onder De Toren

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Onder De Toren

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

20,7%

totaal bruto rendement

4,5%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

€50.000

maximale investering

Beste hotelschool student 2016 neemt restaurant “Onder De Toren” over

Tegenover de kerk van Hansbeke vind je het statige gebouw dat vandaag Onder De Toren huist. Het werd gebouwd in 1648 en deed dienst als herberg, gemeentehuis, posthuis en café. Sinds 1959 is het een restaurant. Vandaag gaan Thalia, een gemotiveerde gastvrouw, en Brian, een jong culinair talent ervoor om dit succesverhaal voort te zetten en verder uit te bouwen.

Onder De Toren biedt gasten een gastronomische totaalbeleving die hen van hun sokken zal blazen. Ze kunnen er genieten van diverse gastronomische menu’s die klassieke gerechten verrijken met lokale producten en een internationale, verrassende toets.

Activiteit

Bij ons kan u terecht voor een op en top gastronomisch diner. Verfijnde gerechten met oog op detail en duurzaamheid, dat is waarvoor we gaan. Voorrang geven aan streekgebonden producten is voor ons belangrijk. Onze locatie is daarvoor ideaal, we worden omringd door fantastische lokale leveranciers. Eveneens zit de chef bij de Northseachefs, een organisatie die zich bezighoudt om erop toe te zien om enkel onze Noordzee vis te gebruiken.

"De keuze voor lokale leveranciers maakt Onder de Toren niet enkel duurzaam, maar geeft ook een uniek karakter aan al onze gerechten en garandeert topkwaliteit"
Tomaat garnaal, wasabi en gerookt brood / Gelakt brasvarken uit Nevele
‍Rode poon, Chorizo en schorseneer / The Maccalan chocolade truffel

Bij het diner kan u bij ons opteren voor de aangepaste wijnen aan de menu. Deze wijntjes zijn zorgvuldig geselecteerd door het team, bij onze 8 wijnleveranciers. Indien u wenst om wijn per fles te drinken dan hebben wij ook nog onze prachtige wijnkelder waar er parels van wijntjes liggen.

Ook gaan wij naast onze wijnen aangepaste bieren serveren.

"We opteren ervoor om max 30 personen aan te nemen. Zo heeft iedereen voldoende ademruimte. En zit je niet te dicht op elkaar geplakt zodat jullie avond in onder de toren een rustgevend gastronomische avontuur blijft."

's Middags werken we met een lunch of een markt menu. Deze bestaan uit 2 of 3 gangen telkens met of zonder aangepaste wijnen. De chef gaat elke week naar de vroegmarkt, om daar de beste producten van het moment uit te kiezen.

's Avonds kan u bij ons terecht voor onze gastronomische menu’s genaamd Menu Onder de toren bestaande uit 4 gangen en Menu Onder De Toren Deluxe bestaande uit 6 gangen deze telkens ook met of zonder aangepaste wijnen.

Groepen zijn bij ons altijd welkom. Zelfs buiten onze openingsuren nemen wij groepen aan vanaf 8 personen. Hier kan u samen met de chef speciaal voor u een arrangement uitwerken naar uw keuze.

Team

Brian Vermeersch

Na zeven jaar hotelschool in Gent werd Brian bekroond met de prijs voor beste hotelschoolstudent van België en dong hij mee naar een finaleplaats in de Junior Cooking cup van 2016. Brian geniet er elke dag van om te zoeken naar nieuwe smaken en combinaties in zijn keuken.

Na meer dan 400.000 minuten werkervaring in de horeca en gedreven door een absolute passie voor het koken, is hij er klaar voor om zijn gasten te verwennen met zijn kookkunsten.

Brian laat zich begeleiden door Sam, de voormalige chef en restauranthouder van Onder de Toren die zich vandaag inzet voor restaurant Maste.

Thalia

Thalia staat elke dag klaar om de gasten in de zaal te verwelkomen en hen optimaal te laten genieten. Ze doet er alles aan om haar klanten de beste service te geven. Zo schoolt ze zich elke dag bij en ontpopt ze zich stilaan tot de perfecte gastvrouw.

Daarvoor krijgt ze de hulp van Stefanie, voormalige gastvrouw en restauranthoudster van Onder De Toren.

Vandaag zoeken we een sommelier die Brian en Thalia kan bijstaan om de ultieme culinaire ervaring te creëren met een goede combinatie van de vele uitmuntende wijnen die de wijnkelder van het restaurant rijk is.

Klanten

Een belangrijke troef van Onder de toren is het rustiek en tegelijk ook authentiek pand. De aanwezigheid van een parking is dat ook. En dat u bij ons op een oogwenk van Gent en Brugge zit maar toch het gevoel hebt om even weg te zijn van alle drukte. Dat zorgt ervoor dat Onder de Toren altijd al een groot publiek aansprak en bereikte.

"We spreken daardoor een heel grote markt aan, die we deels ook overnemen van de vorige eigenaars."

Bij ons kan iedereen terecht die opzoek is naar een totale gastronomische belevenis. Iedereen die zijn of haar zintuigen en smaken eens wilt prikkelen is bij ons aan het juiste adres. Jong, oud maakt voor ons niet uit genieten staat voorop.

De recensies op onze Facebookpagina zijn lovend:

Een van Brians' grootste voorbeelden zijn Viki Geunes van ‘t Zilte in Antwerpen. Maar ook Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat, Nederland. Hier ga je superlekker eten. De volledige ervaring daarrond is even belangrijk en is gewoonweg super.

Niet te vergeten Alex Verhoeven van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee. Hoe Alex met zoveel pit een vuur werkt in zijn keuken is top. Wij willen ook op die manier kwaliteit voorleggen.

"...om maar niet te spreken over onze dromen van een Michelin ster."

Pers

Gazet van Antwerpen

HLN

Investeer mee in

Onder De Toren

Om Onder De Toren de allerbeste start te geven, zijn we op zoek naar financiering die zal worden besteed aan:

  • De opfrissing van het restaurant;
  • De aankoop van essentiële materialen; en
  • Het overnemen van het handelsfonds van de huidige eigenaars. Deze blijven evenwel als mentor aan boord!

Onze ambassadeurs

Bovenop onze eigen inbreng van 21.000 euro zoeken we nog extra financiering om dit verhaal een goeie start te geven. We hebben daarom samen met WinWinner een financieringsmix opgesteld. Die mix bestaat uit een startlening (PMV) aangevuld met bankfinanciering van KBC. Bijkomend zoeken we nog 60.000 euro via winwinleningen van private investeerders. We willen van elke investeerder een ambassadeur maken en écht betrekken bij de groei van het restaurant.

Onze ambassadeurs krijgen altijd als eerste de kans om onze nieuwe
menu’s te proeven en worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen
in ons culinair verhaal.

Interesse om in ons culinair verhaal mee te stappen? Contacteer ons!

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,5% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form