Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Oostrozebeke
Drank

Otis Rum

Waar anders dan in een bar kan een businessplan om een lekkere rum op de Belgische markt te brengen ontstaan? De 4 founders van Otis Rum wilden inspelen op de groeiende rummarkt en beslisten om een rum die op de Kaaimaneilanden geproduceerd wordt te introduceren in België. Na minder dan 1 jaar is Otis Rum te vinden in verschillende bars, restaurants en webhops en staat de teller van verkochte flessen op meer dan 1.000. Onder meer voor investeringen in marketing en voorraad is Otis Rum op zoek naar €100.000 aan winwinleningen. Bekijk hier deze investeringscampagne!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Otis Rum

is op zoek naar een totaalbedrag van

100000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€30.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Otis Rum

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€30.000

reeds opgehaald

Te laat!

Otis Rum

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Onderneming die Otis Rum in België heeft geïntroduceerd om in te spelen op de groeiende rummarkt
- Complementair team met ervaring in sales, finance en productie
- De rum wordt geproduceerd op de Kaaimaneilanden en in België geïmporteerd
- Meer dan 1.000 flessen verkocht op minder dan 1 jaar tijd
- Verkrijgbaar in verschillende bars, restaurants en webshops. In gesprek met grotere distributeurs voor verdeling in België, Duitsland en Oostenrijk
- Lanceren binnenkort een limited edition rum in samenwerking met Café Costume
- Op zoek naar €100.000 aan winwinleningen voor investeringen in marketing (beurzen), voorraad en zaakvoerders die zich fulltime voor de zaak willen engageren

Waarom Otis Rum?

Waar anders dan in een bar kan een businessplan om een lekkere rum op de Belgische markt te brengen ontkiemen? De oprichters van Otis Rum stelden vast dat er een overaanbod gin op de sterke-drankmarkt was en dat rum ondervertegenwoordigd was. Daarom gingen ze op zoek naar een methode om zelf een rum op de markt te introduceren.

"Je kan verschillende rums blenden of bepaalde kruiden aan bestaande rums toevoegen om tot een nieuwe variant te komen, maar we wilden een echte, originele rum. Op die manier kwamen we terecht bij een producent van Caraïbische rum op de Kaaimaneilanden, deden een smaaktest en waren meteen overtuigd van de kwaliteit van hun producten." - Hendrik Sneijers, co-founder Otis Rum

De founders beslisten om een van de rums van de producent op de Kaaimaneilanden als private label op de Belgische markt te introduceren. Ze ontwierpen hun eigen fles en doopten de rum Otis. Het recept wordt exclusief voor hen gebruikt door de producent, die gebruikmaakt van lokaal suikerriet voor de productie van de kwaliteitsvolle rum.

Activiteit

Otis Rum staat in voor de invoer, de marketing en de verdeling in België van haar product. De onderneming voert het bottelen en labelen van de rum die vanuit de Kaaimaneilanden geïmporteerd wordt, zelf uit.

"Door onze rum zelf te bottelen behouden we de kwaliteitscontrole." - Laurent Gotelaere, co-founder Otis Rum

Een interessant detail aan de rum is het rijpingsproces: de rum rijpt in Kentucky Bourbon-vaten in de Caraïbische Zee, 12 meter onder de waterspiegel. Daar is de temperatuur constant, waardoor een consistente smaak verzekerd wordt. Door de deining van het water rollen de vaten een beetje, waardoor ze de rum een lichte bourbonsmaak geven.

Op minder dan 1 jaar tijd werden al meer dan 1.000 flessen Otis Rum verkocht.

Team

Otis Rum is het ondernemersproject van de 4 vrienden Hendrik Sneijers, Michael Sneijers, Laurent Gotelaere en Glenn Buydaert. Uit liefhebberij voor rum en door de vaststelling dat de sterke drank ondervertegenwoordigd was gingen ze zelf op zoek naar een rum die ze in de markt konden zetten.

Laurent, Hendrik & Glenn

De competenties van de founders zijn erg complementair. Zo is Glenn als architect erg sterk in het bedenken van concepten, terwijl Hendrik als zelfstandig stukadoor de echte 'doener' van het team is. Hendriks broer Michael heeft dan weer heel wat financiële ervaring, onder meer bij Deloitte, ING België en PMV (ParticipatieMaatschappij Vlaanderen). Laurent ten slotte is zelfstandig verkoper: hij staat in voor de verkoop van Otis Rum.

Klanten

De rummarkt is een groeiende markt; sommigen voorspellen zelfs dat de sterke drank hetzelfde populariteitstraject zal afleggen als gin in de voorbije jaren. Otis Rum wil dan ook inspelen op deze trend met haar Caraïbische rum.

"Wat we met gin hebben gezien, gebeurt nu met rum, een product dat tot voor kort een bestoft imago had." - Stefaan Bettens, CEO Jet Import in Trends/Knack

De verkoop gebeurt momenteel door Otis Rum zelf. Ondertussen is de rum verkrijgbaar in verschillende bars, restaurants en shops. Onder meer in de bar Jigger's en het restaurant Commotie in Gent kan je Otis Rum ontdekken. Het grootste deel van de verkoop gebeurt momenteel echter via webshops.

In de toekomst is het de bedoeling van Otis Rum om te werken met distributeurs; hiervoor lopen al gesprekken met enkele grote Belgische namen zoals Jet Import en Havana Distribution. Daarnaast is Otis Rum in gesprek met een distributeur voor de verdeling van de rum in Duitsland en Oostenrijk.

"Binnenkort lanceren we ook een samenwerking met Café Costume, waarbij klanten een limited edition-uitvoering, met speciaal etiket, van onze fles als cadeau krijgen." - Glenn Buydaert, co-founder Otis Rum

In de pers

De introductie van Otis Rum op de Belgische markt verliep niet onopgemerkt. Ook de pers besprak de rum al:

- Het Laatste Nieuws vermeldde de rum in een van haar artikels.
- de Standaard vermeldt Otis Rum in een artikel over de sterke drank.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Otis Rum

Otis Rum wil verder surfen op de golven die het rijpingsproces van de drank zo speciaal maken. De onderneming heeft namelijk ambitieuze groeiplannen. Om deze plannen waar te maken is de onderneming op zoek naar financiering. Concreet zoekt Otis Rum €100.000 aan winwinleningen (met eenmalige aflossing na 8 jaar of jaarlijks constante aflossing) om volgende doelstellingen te realiseren:

- meer inzetten op marketing, bijvoorbeeld door deel te nemen aan beurzen.

- financiering van voorraad: de aankoop van een batch rum en deze laten overkomen van de Kaaimaneilanden vereist een serieuze kost vóór de inkomsten van de verkoop binnenkomen. Door te investeren in haar stock wil Otis Rum sneller kunnen leveren en korter op de bal kunnen spelen bijvoorbeeld bij last minute-bestellingen.

- om Otis Rum verder te doen groeien willen Hendrik en Laurent zich fulltime aan het project wijden. Hun engagement om zich volledig in te zetten voor het project brengt uiteraard ook loonkosten met zich mee.

Investeer jij mee in een gepassioneerd en complementair team dat met haar bijzondere rum wil inspelen op de groeiende markt van de rum? Neem dan snel contact op om jouw investering te bespreken!

Updates

27/1/20

Informatienota Otis Rum

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form