Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Beersel
Brouwerij

Oud Beersel

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Oud Beersel

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€95.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Oud Beersel

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€95.000

reeds opgehaald

Te laat!

Oud Beersel

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Brouwerij Oud Beersel geniet van wereldwijde faam met haar traditionele lambiekbieren van hoogstaande kwaliteit. Door de combinatie van modern ondernemerschap en passie voor lambiekbier slaagt Oud Beersel erin om unieke bieren te produceren die steunen op een eeuwenoude kennis van de spontane gisting.

 

Oud Beersel streeft ernaar de traditionele lambiekbieren en hun cultuur te beschermen om mensen over de hele wereld van deze bieren en hun tradities te laten genieten.    

Door onze tijd, energie en investeringen te focussen op de kerntaken en door samenwerkingen uit te bouwen met gespecialiseerde ondernemingen kan Oud Beersel wereldwijd hoogstaande kwaliteit en service aanbieden.

Activiteit

Oud Beersel is gespecialiseerd in de productie van traditionele lambiekbieren, mogelijk in België in de regio’s: het Pajottenland, de Zennevallei en Brussel.

Deze bieren genieten van een Europese bescherming en worden wereldwijd aanschouwd als de top van de speciale bieren.

Naast de traditionele lambiekbieren produceert Oud Beersel ook innovatieve en hedendaagse lambiekbieren:

  • BZART-gamma, Lambiekbieren die afgewerkt zijn volgens de Méthode Traditionelle van de mousserende wijnen.
  • Green Walnut, een uniek lambiekbier waaraan onrijpe groene walnoten hun specifiek karakter geven.
  • Bersalis, bieren van hoge of van gemengde gisting.

De bieren van Oud Beersel behalen ieder jaar tal van prijzen op internationale bierwedstrijden. In 2013 behaalde de Oude Geuze Oud Beersel de erkenning van beste bier wereldwijd op de Australian International Beer Awards, en in 2016 werd dit bier ook bekroond tot World’s Best Sour Beer.

De lambiekbieren van Oud Beersel worden bijzonder gewaardeerd voor hun verfrissende smaak en uitgesproken, doch zacht karakter waardoor deze bieren heel toegankelijk zijn en een groter publiek kunnen aanspreken.

Team

Oprichter en zaakvoerder: Gert Christiaens

  • Gepassioneerd bierliefhebber
  • Ondernemer in hart en ziel

Gert staat in voor de algemene leiding van de onderneming en voor de productie van de bieren samen met de medewerkers.

Zaakvoerder: Jos Christiaens

  • Gepensioneerde verkoopdirecteur
  • Steunt zijn zoon Gert in het ondernemerschap

Jos zet zit volledig vrijwillig in om de verkoop van de bieren in goede banen te leiden en verder te laten ontwikkelen.

Klanten

Sinds een zevental jaar, ongeveer gelijklopend met het begin van de Europese schuldencrisis, grijpt de consument meer en meer terug naar traditionele, authentieke en regionale producten. De traditionele lambiekbieren vallen hier volledig onder en Oude Geuze en Oude Kriek zijn weer sterk in populariteit aan het inwinnen.

Lambiekbieren worden ondertussen erkend als een van de meest unieke bieren ter wereld. De groep consumenten die de lambiekbieren ontdekt wordt steeds groter. Om aan de vraag te kunnen voldoen en tegelijk een steeds betere kwaliteit te kunnen aanbieden dient Oud Beersel verder te investeren.

De laatste jaren is de biermarkt in volle evolutie gekomen. Bier is nu echt trendy. De consumenten zijn anders naar bier gaan kijken. Ze willen nu iets nieuw, uniek, speciale edities. Kwaliteit was initieel niet zo belangrijk als vernieuwing, maar de nieuwe bierliefhebber begint stilaan ook te begrijpen dat een bier waarvoor veel geld wordt betaald ook van goede kwaliteit dient te zijn. Hierdoor gaan ze op zoek naar de heel authentieke bieren, liefst met een innoverend karakter. Ze herontdekken de lambiekbieren, zeker als we met deze innoverend uit de hoek komen zoals met de Green Walnut en de BZART bieren.

Om in deze markt verder te groeien zal Oud Beersel investeren in tal van projecten zoals een speciale rijpingsruimte voor de productie van vernieuwende bieren, de ontwikkeling van nieuwe speciale bieren en een innoverende verpakking.

Pers

Regelmatig wordt er over Oud Beersel in de pers geschreven. Hierbij een greep uit de recente publicaties:

De bieren van Oud Beersel behalen ieder jaar verschillende internationale topprijzen die een plaats krijgen aan de muren van de brouwerijwinkel.

Investeer mee in

Oud Beersel

Voor de verdere groei van de brouwerij mogelijk te maken werd recent de aankoopovereenkomst getekend van een aanpalend pand. De bank zal hiervoor een hypothecair krediet verstrekken dat het grootste deel van de investering denkt. De bank is vragende partij om minstens voor
€ 50.000 de aankoop van dit pand te laten financieren via winwinleningen. Verder zoeken we financiering voor:

  • Een nieuwe rijpingskelder voor de productie van innovatieve lambiekbieren op te starten.
  • Speciale verpakkingen waardoor een nieuwe markt kan ontgonnen worden met groot potentieel. Voor deze verpakking geniet Oud Beersel in haar domein van een exclusiviteit.

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form