Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Ownnr

Leuven
Informatica

50000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Waarom Ownnr?

Twee jaar geleden verhuisde Jan Luts, de oprichter van Kotpunt en het platform Ownnr, naar Leuven. Daar kreeg hij van een aantal verhuurders snel te horen dat ze het zeer lastig vonden om hun vastgoed te beheren. Voornamelijk de communicatie vormde een groot probleem, gezien er geen overzicht en gecentraliseerd systeem voorhanden was. Jonge huurders zijn zo snel weg met nieuwe technologie dat communiceren niet alleen meer verliep via sms of door de bellen. Communicatie was fel versnipperd geraakt door mail, WhatsApp en andere applicaties, telefoon, sms,… Hierdoor is een overzicht behouden van alle meldingen een onmogelijke opdracht

Jan Luts zocht dan ook naar software die zijn klanten zouden kunnen gebruiken om hun vastgoed te beheren. Hij kwam hierbij echter tot de vaststelling dat er enkel syndicussoftware op de markt was. Software, gebruikt voor appartementen, die zodanig breed gaat in functionaliteit dat het voor verhuurders te duur is en slechts een minderheid aan functies nuttig zouden zijn voor hen.

De verhuurders, nu van overal in Vlaanderen, gaven tijdens het initiële marktonderzoek aan dat er drie zaken moeten worden aangepakt. Enerzijds was die communicatie van en naar de huurders toe belangrijk om veel efficiënter te maken. Er zijn ook ieder jaar moeilijkheden met de contracten, en als laatste is een automatisering gewenst voor het opvolgen van betalingen. Dit alles in het achterhoofd gehouden heeft Jan Luts een prototype opgesteld van hoe een dergelijk platform zou kunnen werken en zo was het platform met de naam Ownnr geboren!

Happy to help you manage your rental properties!

Activiteit

Hoe werkt het?

Ownnr is een aangepast CRM-pakket voor de huisbaas en zijn huurders.

Het systeem start bij het moment dat de huurder beslist om de studio/het kot/appartement te huren. De verhuurder maakt het huurcontract aan via Ownnr, dat slechts met enkele drukken op de knop klaar staat. Op dit moment voegt hij ook de huurder toe aan het platform, die het contract meteen digitaal kan ondertekenen. Om het contract af te sluiten stuurt het systeem het contract na tekening automatisch weer op naar de verhuurder.

Na deze stap komen de volgende twee aspecten aan bod, communicatie en betalingen.

Nadat het contract is afgesloten zet Ownnr alle betalingen automatisch klaar. De huisbaas kan de betalingen gemakkelijk opvolgen en ziet meteen aan de hand van statistieken of iemand al dan niet een slechte betaler is. Alle informatie is beschikbaar op een centraal dashboard dat een overzicht geeft van alle huurders.

Ook voor de huurder is Ownnr een zeer handige tool. Bij een lek in de chauffage stuurt hij het probleem naar de verhuurder die beslist of hij al dan niet zelf op zoek gaat naar een technieker. Indien hij zelf geen technieker voor handen heeft hoeft hij maar op een knop te duwen om een technieker te vragen. Rond het platform zijn er momenteel 150 vakmannen waar de verhuurder op eender welk moment van de dag naar kan vragen. Ook voor andere meldingen waarvoor de student graag de verhuurder voor wil contacteren biedt Ownnr een gemakkelijke oplossing voor de versnipperde communicatie van vandaag.

De vakmannen waarmee Ownnr een partnership heeft, hebben een jarenlange ervaring in het herstellen en verrichten van dergelijke herstellingen en werken voor diverse grote bedrijven en verzekeringsmaatschappijen in Europa. Ze garanderen een correcte uitvoering van de herstelling én beschikken over een prijslijst waar specifiek per omschreven defect wordt aangegeven wat hun tarief is. Deze prijslijst kan je raadplegen op het platform.

Op het centrale dashboard krijgt de verhuurder bovendien een volledig overzicht per huurder, kamer of gebouw. Op die manier kan hij inzichten verwerven over zijn vastgoed of huurders, en sneller gerichte beslissingen maken.

Team

Team

Jan Luts - CEO/Co-founder

Jan Luts startte 10 jaar terug aan een opleiding digital design en developement aan Howest in Kortijk. Hij heeft nadien resoluut gekozen om voor startups te werken. Zo heeft hij drie jaar bij iBeauty gewerkt, waar hij software schreef voor schoonheidssalons. Hierna ging hij aan de slag bij FW4, waar hij voor het eerst echt in contact kwam met de vastgoedwereld. Zo kwam hij ook meer en meer in contact met verschillende verhuurders, wat de aanzet heeft gegeven tot het opstarten van Ownnr.

Steven Seerden - Business developer/Co-founder

Steven en Jan waren al langer kennissen van elkaar en waren beiden sterk bezig met startups en nieuwe technologieën. Enthousiast over het concept van Jan, zijn deze heren begin 2017 de samenwerking aangegaan en hebben ze samen Ownnr.io opgericht. Steven, toen consultant en student bedrijfsmanagement, kon via het ondernemerscentrum van KdG-hogeschool zijn eindstage als student-ondernemer in de organisatie doen. Nu werkt hij als business developer bij de startup.

 

Nicolas Vannieuwenhuyse - Account Executive

Nicolas kwam in contact met Ownnr door deel te nemen aan een creatieve sessie die opgericht werd om mee na te denken over het project aan de kant van de huurders. Ook hij was enthousiast over het concept, en wilde graag meer betrokken zijn. Op dit moment organiseert Nicolas de creatieve sessies en gaat hij zijn eindstage doen in de startup. Zijn verantwoordelijkheden liggen in de sales en customer relationship management.

Henri Schacht - Online Marketeer

Vanuit zijn opleiding bedrijfsmanagement – KMO is Henri in aanraking gekomen met Ownnr. Aangezien hij zijn eindstage in Stockholm rond online marketing heeft gedaan en zichzelf daarin graag verder wilde specialiseren, was hij erg geïnteresseerd in een samenwerking. Momenteel werkt Henri deeltijds als online marketeer bij Ownnr. Niet onbelangrijk voor dit online softwareplatform!

Klanten

Markt

De focus van Ownnr ligt momenteel nog op studentenvastgoed, maar heeft ook ondersteuning voor de andere vastgoedmarkten. Iemand die momenteel studentenvastgoed in beheer heeft heeft ook vaak appartementen, studio’s of huizen in portefeuille waartoe het platform zich ook perfect leent. De voornaamste klanten zijn dus huisbazen die vastgoed beheren en die daar professioneel mee bezig zijn. Vaak zijn het klanten met meerdere gebouwen en een groot aantal units. Zo verhuren ze rond de 50-60 van dergelijke units. Momenteel worden een 100-tal units beheerd via het platform, maar door de steeds stijgende vraag mikt Ownnr erop om enkele duizenden units te beheren tegen het einde van dit jaar.

Het pricing model is momenteel gericht op een unit/jaar-based verhaal. Afhankelijk van de grootte van je portefeuille betaal je tussen de 20 en 40 euro per unit/jaar. Ownnr werkt ook perfect voor de grotere vastgoedprofessionals (150+ units), maar deze vereisen een iets specifiekere aanpak en worden momenteel nog case per case bekeken. Zo kijken we ook of een koppeling met de andere tools die de verhuurder al gebruikt mogelijk is. Koppelingen met grote bedrijven vormt geen enkel probleem door het toepassen van deze aanpak.

Pers

Investeer mee in

Ownnr

Ownnr zoekt momenteel een investering van 50.000 euro om het platform nog verder uit te breiden en te kunnen optimaliseren. 

Met de geïnvesteerde middelen heeft Ownnr voldoende draagkracht om de verdere ontwikkeling van de applicatie te ondersteunen.

Op die manier zal er nog meer data worden verzameld om er voor te zorgen dat de verhuurder hier de juiste analyses kan op maken.
Daarnaast worden er ook extra betaalmogelijkheden toegevoegd zodat de huurder makkelijker en sneller kan betalen.
Dit zorgt er voor dat Ownnr extra marktsegmenten kan aanspreken. Om dit op een nog kwalitatievere manier te doen zal er dan ook gezocht worden om de nodige commerciële ervaring in huis te halen.

Het platform heeft nu al een stevige basis, maar Ownnr is ambitieus! Uitbreidingen naar het buitenland zijn onderdeel van het plaatje, alsook nog betere en uitgebreidere inzichten voor zowel huurder als verhuurder om kostenbesparend te gaan werken.

Heb jij interesse om te investeren in dit unieke platform? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info!

Updates

23/8/18

Informatienota Kotpunt

 

Ownnr

Leuven
Informatica

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

50000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst