Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Leuven
Informatica

Ownnr

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Ownnr

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Ownnr

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Ownnr

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom Ownnr?

Twee jaar geleden verhuisde Jan Luts, de oprichter van Kotpunt en het platform Ownnr, naar Leuven. Daar kreeg hij van een aantal verhuurders snel te horen dat ze het zeer lastig vonden om hun vastgoed te beheren. Voornamelijk de communicatie vormde een groot probleem, gezien er geen overzicht en gecentraliseerd systeem voorhanden was. Jonge huurders zijn zo snel weg met nieuwe technologie dat communiceren niet alleen meer verliep via sms of door de bellen. Communicatie was fel versnipperd geraakt door mail, WhatsApp en andere applicaties, telefoon, sms,… Hierdoor is een overzicht behouden van alle meldingen een onmogelijke opdracht

Jan Luts zocht dan ook naar software die zijn klanten zouden kunnen gebruiken om hun vastgoed te beheren. Hij kwam hierbij echter tot de vaststelling dat er enkel syndicussoftware op de markt was. Software, gebruikt voor appartementen, die zodanig breed gaat in functionaliteit dat het voor verhuurders te duur is en slechts een minderheid aan functies nuttig zouden zijn voor hen.

De verhuurders, nu van overal in Vlaanderen, gaven tijdens het initiële marktonderzoek aan dat er drie zaken moeten worden aangepakt. Enerzijds was die communicatie van en naar de huurders toe belangrijk om veel efficiënter te maken. Er zijn ook ieder jaar moeilijkheden met de contracten, en als laatste is een automatisering gewenst voor het opvolgen van betalingen. Dit alles in het achterhoofd gehouden heeft Jan Luts een prototype opgesteld van hoe een dergelijk platform zou kunnen werken en zo was het platform met de naam Ownnr geboren!

Happy to help you manage your rental properties!

Activiteit

Hoe werkt het?

Ownnr is een aangepast CRM-pakket voor de huisbaas en zijn huurders.

Het systeem start bij het moment dat de huurder beslist om de studio/het kot/appartement te huren. De verhuurder maakt het huurcontract aan via Ownnr, dat slechts met enkele drukken op de knop klaar staat. Op dit moment voegt hij ook de huurder toe aan het platform, die het contract meteen digitaal kan ondertekenen. Om het contract af te sluiten stuurt het systeem het contract na tekening automatisch weer op naar de verhuurder.

Na deze stap komen de volgende twee aspecten aan bod, communicatie en betalingen.

Nadat het contract is afgesloten zet Ownnr alle betalingen automatisch klaar. De huisbaas kan de betalingen gemakkelijk opvolgen en ziet meteen aan de hand van statistieken of iemand al dan niet een slechte betaler is. Alle informatie is beschikbaar op een centraal dashboard dat een overzicht geeft van alle huurders.

Ook voor de huurder is Ownnr een zeer handige tool. Bij een lek in de chauffage stuurt hij het probleem naar de verhuurder die beslist of hij al dan niet zelf op zoek gaat naar een technieker. Indien hij zelf geen technieker voor handen heeft hoeft hij maar op een knop te duwen om een technieker te vragen. Rond het platform zijn er momenteel 150 vakmannen waar de verhuurder op eender welk moment van de dag naar kan vragen. Ook voor andere meldingen waarvoor de student graag de verhuurder voor wil contacteren biedt Ownnr een gemakkelijke oplossing voor de versnipperde communicatie van vandaag.

De vakmannen waarmee Ownnr een partnership heeft, hebben een jarenlange ervaring in het herstellen en verrichten van dergelijke herstellingen en werken voor diverse grote bedrijven en verzekeringsmaatschappijen in Europa. Ze garanderen een correcte uitvoering van de herstelling én beschikken over een prijslijst waar specifiek per omschreven defect wordt aangegeven wat hun tarief is. Deze prijslijst kan je raadplegen op het platform.

Op het centrale dashboard krijgt de verhuurder bovendien een volledig overzicht per huurder, kamer of gebouw. Op die manier kan hij inzichten verwerven over zijn vastgoed of huurders, en sneller gerichte beslissingen maken.

Team

Team

Jan Luts - CEO/Co-founder

Jan Luts startte 10 jaar terug aan een opleiding digital design en developement aan Howest in Kortijk. Hij heeft nadien resoluut gekozen om voor startups te werken. Zo heeft hij drie jaar bij iBeauty gewerkt, waar hij software schreef voor schoonheidssalons. Hierna ging hij aan de slag bij FW4, waar hij voor het eerst echt in contact kwam met de vastgoedwereld. Zo kwam hij ook meer en meer in contact met verschillende verhuurders, wat de aanzet heeft gegeven tot het opstarten van Ownnr.

Steven Seerden - Business developer/Co-founder

Steven en Jan waren al langer kennissen van elkaar en waren beiden sterk bezig met startups en nieuwe technologieën. Enthousiast over het concept van Jan, zijn deze heren begin 2017 de samenwerking aangegaan en hebben ze samen Ownnr.io opgericht. Steven, toen consultant en student bedrijfsmanagement, kon via het ondernemerscentrum van KdG-hogeschool zijn eindstage als student-ondernemer in de organisatie doen. Nu werkt hij als business developer bij de startup.

 

Nicolas Vannieuwenhuyse - Account Executive

Nicolas kwam in contact met Ownnr door deel te nemen aan een creatieve sessie die opgericht werd om mee na te denken over het project aan de kant van de huurders. Ook hij was enthousiast over het concept, en wilde graag meer betrokken zijn. Op dit moment organiseert Nicolas de creatieve sessies en gaat hij zijn eindstage doen in de startup. Zijn verantwoordelijkheden liggen in de sales en customer relationship management.

Henri Schacht - Online Marketeer

Vanuit zijn opleiding bedrijfsmanagement – KMO is Henri in aanraking gekomen met Ownnr. Aangezien hij zijn eindstage in Stockholm rond online marketing heeft gedaan en zichzelf daarin graag verder wilde specialiseren, was hij erg geïnteresseerd in een samenwerking. Momenteel werkt Henri deeltijds als online marketeer bij Ownnr. Niet onbelangrijk voor dit online softwareplatform!

Klanten

Markt

De focus van Ownnr ligt momenteel nog op studentenvastgoed, maar heeft ook ondersteuning voor de andere vastgoedmarkten. Iemand die momenteel studentenvastgoed in beheer heeft heeft ook vaak appartementen, studio’s of huizen in portefeuille waartoe het platform zich ook perfect leent. De voornaamste klanten zijn dus huisbazen die vastgoed beheren en die daar professioneel mee bezig zijn. Vaak zijn het klanten met meerdere gebouwen en een groot aantal units. Zo verhuren ze rond de 50-60 van dergelijke units. Momenteel worden een 100-tal units beheerd via het platform, maar door de steeds stijgende vraag mikt Ownnr erop om enkele duizenden units te beheren tegen het einde van dit jaar.

Het pricing model is momenteel gericht op een unit/jaar-based verhaal. Afhankelijk van de grootte van je portefeuille betaal je tussen de 20 en 40 euro per unit/jaar. Ownnr werkt ook perfect voor de grotere vastgoedprofessionals (150+ units), maar deze vereisen een iets specifiekere aanpak en worden momenteel nog case per case bekeken. Zo kijken we ook of een koppeling met de andere tools die de verhuurder al gebruikt mogelijk is. Koppelingen met grote bedrijven vormt geen enkel probleem door het toepassen van deze aanpak.

Pers

Investeer mee in

Ownnr

Ownnr zoekt momenteel een investering van 50.000 euro om het platform nog verder uit te breiden en te kunnen optimaliseren. 

Met de geïnvesteerde middelen heeft Ownnr voldoende draagkracht om de verdere ontwikkeling van de applicatie te ondersteunen.

Op die manier zal er nog meer data worden verzameld om er voor te zorgen dat de verhuurder hier de juiste analyses kan op maken.
Daarnaast worden er ook extra betaalmogelijkheden toegevoegd zodat de huurder makkelijker en sneller kan betalen.
Dit zorgt er voor dat Ownnr extra marktsegmenten kan aanspreken. Om dit op een nog kwalitatievere manier te doen zal er dan ook gezocht worden om de nodige commerciële ervaring in huis te halen.

Het platform heeft nu al een stevige basis, maar Ownnr is ambitieus! Uitbreidingen naar het buitenland zijn onderdeel van het plaatje, alsook nog betere en uitgebreidere inzichten voor zowel huurder als verhuurder om kostenbesparend te gaan werken.

Heb jij interesse om te investeren in dit unieke platform? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info!

Updates

23/4/19

Informatienota Kotpunt

 

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form