Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Gent
Horeca

O'yo

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

O'yo

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€32.500

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

O'yo

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€32.500

reeds opgehaald

Te laat!

O'yo

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom O'yo?

Bij O’yo draait alles om mensen op een toegankelijke manier te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Veel mensen hebben last van hun spijsvertering: ze hebben een opgeblazen gevoel, last van hun maag, noem maar op. Het is een probleem dat velen treft, zelfs mensen die bewust bezig zijn met gezonde voeding. Dit heeft meestal te maken door een tekort aan goede bacteriën, de probiotica. Hierdoor neem je minder makkelijk de voedingsstoffen op. Door de vele bewerkingsprocessen, om de houdbaarheid te verlengen, overleven de goede bacteriën het vaak niet.

Deze levende bacteriën hebben we nodig om waardevolle voedingsstoffen te kunnen opnemen. Een goed voorbeeld is yoghurt, een bron van levende bacteriën. Maar de yoghurt die op de meeste plekken te vinden is, is zodanig vaak gepasteuriseerd dat de levende fermenten voor het grootste deel verdwijnen en de yoghurt niet meer voedzaam en minder verteerbaar is. Men eet misschien gezond, maar vaak blijven klachten in verband met spijsvertering aanwezig. Je bent niet alleen wat je eet, maar vooral wat je lichaam opneemt. 

Ieder mens is hierin anders, uniek, en wat voor jou voedzaam is kan voor mij schadelijk zijn. Ook onze levensstijl, stress en continue prestatiedruk verhogen deze klachten. Het staat een vlotte vertering, de opname van de voedingsstoffen en bijgevolg een energiek en gelukkig gevoel in de weg.

O’yo is een gezonde ontbijt/lunchbar met eerlijke en smaakvolle gerechten waar jij centraal staat.

Met O’yo willen we een gezondere levensstijl toegankelijk en gemakkelijk maken. Je weet niet meer wat je mag eten en wat te kiezen? Wij snappen dat ieder mens anders is, geloven in bio-individualiteit en begeleiden je met veel plezier in het maken van de juiste keuze voor jou.

Activiteit

Hoe werkt het?

Gezond

O’yo serveert onbewerkt voedsel dat de spijsvertering bevordert. Alles is vers en huisgemaakt. Van de chaikruiden, dadelkaramel en kefirlimonade tot de geroosterde noten, hummus en kimchi. We vermijden geraffineerde suikers en beperken dierlijke eiwitten en tarweproducten. De focus ligt op pure plant-based gerechten. In elk gerecht voegen we probiotica of gefermenteerde voeding (zuurdesembrood, yoghurt, kimchi, kombucha, miso, …) toe om de vertering te vergemakkelijken. We serveren onder andere gebalanceerde salade bowls, spelt toasts, yoghurt gerechten en veganistische glutenvrije pannenkoeken, rauwe proteïnebars, glutenarme en veganistsiche bananencakes etc...

Ontbijt- en lunchbar waar jij centraal staat

O’yobar serveert smaakvolle, verse gerechten waarbij alle goede nutriënten aanwezig zijn. Elk gerecht kan op elk moment van de dag gegeten worden. Zin in ontbijt om 15u? Geen probleem. Luister gewoon naar jouw buikgevoel. Op deze plek kunnen mensen even tot rust komen, de tijd nemen voor zichzelf en stilstaan bij wat goed is voor hen en wat hun lichaam nodig heeft.

In de bar neemt het team graag de tijd om jou te begeleiden in jouw voedingskeuze en het gerecht aan te passen naar jouw wensen en voorkeuren. Het is onze focus om ervoor te zorgen dat jij met een voldaan gevoel naar buiten gaat. Toch verkeerd gekozen en blijkt iets niet zo jouw smaak? Ook dat is oké. Laat het ons gerust weten en wij zoeken graag een beter alternatief.

Eerlijk

Korte keten:

Naast het individuele gezond leven willen we de gezondheid van onze economie en maatschappij verbeteren door in te spelen op lokalisering en voornamelijk met seizoensproducten van lokale boeren en handelaars te werken, ter stimulatie van een beter milieu en kwalitatievere voeding.

Minder verspilling:

  • Fermentatie is een zeer natuurlijke en oude bewaartechniek die al bestaat sinds de 19de eeuw. Deze techniek gebruiken we om fruit en groenten te verwerken tot een gefermenteerd product zoals kimchi, met hogere voedingswaarden. Dankzij dit proces komen er heel veel goede bacteriën in je voeding terecht die een betere spijsvertering stimuleren en je immuunsysteem versterken;
  • Bewust omgaan met etensresten. Voedsel dat de vervaldatum nadert, wordt meegegeven met too good to go, of aan 50% korting verkocht in de meeneemfrigo;
  • Groenteafval wordt gecomposteerd in de Bokashi-emmers met micro-organismen. Hierin wordt het groenteafval sneller gefermenteerd in plaats van gecomposteerd;
  • Zo minimaal mogelijk gebruik van plastic. We verkopen huisgemaakte drankjes in herbruikbare glazen flesjes. We willen werken met bedrukte, herbruikbare ontbijtbekers & bowls, lunchboxen en waterflesjes (black&bum) die we verkopen in de shop. Worden deze gebruikt, dan geven we een korting van vijftig cent tot een euro op de meeneemgerechten. 

Plant-based:

Het verkleinen van de ecologische voetafdruk door de voedselkilometers in te perken is de eerste stap naar een betere wereld. Door vegetarisch en plant-based te werken, verkleinen we ook onze ecologische voetafdruk door de CO2-uitstoot te verminderen en door minder vleesconsumptie te bewerkstelligen. 

Organisch:

Wij kiezen voor organisch. Waarom? Organisch leven is meer verantwoordelijkheid nemen over de producten die we gebruiken. Het is duurzaam leven met liefde voor de aarde. “Feed the soil and you feed the human beings.” De basis van goede voeding is gevarieerd eten, een ‘dieet’ rijk aan prebiotica, bestaande uit groenten, fruit en volkorengranen. Door voor organisch te kiezen, geniet je nog het extra voordeel van het vermijden van kleurstoffen, smaakstoffen, bewaarmiddelen, antioxidanten, kunstmatige zoetstoffen, emulgatoren, stabilisatoren en residuen van pesticiden, hormonen en antibiotica. Organische voeding geeft als extra bonus dat we een hoger niveau van nutriënten binnenkrijgen. 

Kortom: proef de (h)eerlijkheid op je bord, voed je lichaam en geest met de deugdzaamheden van natuurlijke, lokale voeding.

O’yo is meer dan enkel een bar. Phaedra organiseert er ook workshops om mensen te informeren over het belang van gezonde voeding. Naast deze informatieve workshops organiseert ze ook lezingen over je buik als tweede brein en kookworkshops.

Ook krijgt O’yo meer vorm als afhaal- en cateringkeuken, mede dankzij de stijgende vraag van bedrijven voor een gezond ontbijt of lunch voor tijdens vergaderingen, teambuildings of seminaries.

Verder stellen we O’yo ter beschikking voor allerlei workshops, events en pop-ups. We geven gelijkgestemden graag de kans om hun nieuw foodconcept uit te testen in O’yo, of workshops te organiseren om een groter bewustzijn te creëren rond een gezondere en duurzamere levensstijl.

Team

Team

Phaedra Lybaert

Nutrition health coach - Happy Founder, owner and manager of O’yo.

Van jongs af aan heb ik het belang van gezonde en organische voeding meegekregen. Thuis kreeg ik al snel de kookkriebels te pakken en de goesting om gezond en lekker te koken. Na mijn studies heb ik verschillende soorten jobs in de marketing en de financiële sector gedaan maar had nooit het gevoel dat ik met iets waardevol bezig was. Ondertussen kampte ik met maag- en darmproblemen.

Yoga was voor mij een eerste stap om te leren omgaan met de dagdagelijkse stress en om mijn innerlijke rust te vinden. Surfen is daar later bijgekomen. Surfen is voor mij de ultieme sport geworden om me te terug te brengen naar het nu en in het moment te leven. Het helpt me afstand te nemen, te connecteren met de natuur, mezelf en nieuwe culturen, het geeft me klaarheid, focus en nieuwe perspectieven. Surfen leert me terug te leven. Het leven leeft niet op zichzelf, we moeten het najagen zoals we de golven najagen. De golven nemen jou niet spontaan mee in hun flow, je moet er de nodige inspanningen en energie insteken. Het maakt je brein scherp en creëert nieuwe impulsen en ervaring, waardoor het serotonine hormoon vrijkomt, het gelukshormoon. 

Het najagen van een betekenisvol, avontuurlijk, leven is beter voor je gezondheid dan het vermijden van oncomfortabele situaties, alleen dan kan je groeien, je flow en innerlijk geluk vinden. Dankzij het surfen reis ik meer en kom ik steeds vol inspiratie en nieuwe ideeën terug, wat ervoor zorgt dat ik O’yo steeds weer een nieuwe boost kan geven. Zo heb ik dankzij mijn solo-travel in augustus nadien mijn omzet met 90% doen stijgen.

Voeding is pas echt mijn passie geworden toen ik de helende effecten van voeding zelf ervaarde. Ik at weliswaar steeds gezond maar ontdekte dat ik de voedingsstoffen niet opnam. Zo kwam ik in aanraking met gefermenteerde voeding. Geboeid door de veelzijdigheid en de creativiteit van fermentatie ging ik al snel aan de slag met mijn eigen experimenten, zoals het fermenteren van yoghurt, kombucha, kefir, zuurkool, enz.

Ik ondervond vrij snel persoonlijk de gezondheidsvoordelen van meer gefermenteerd (probiotica) en plant-based (prebiotica) te eten. Het liefst van al wil ik mensen die ook worstelen met fysische en emotionele problemen te wijten aan darmproblemen, begeleiden naar een gezondere levensstijl. O’yo is voor mij dé manier om dat te doen.

Loes Deckers

Sweet and savvy supervisor lady

Alvorens Loes werkzaam was in O’yo, heeft zij 3 jaar barervaring opgedaan in de Backstay. Ze is een waar organisatorisch talent en staat ons bij in het optimaliseren van de operationele efficiëntie. Ze waakt over O’yo met een streng oog en een warm hart. Ze is verantwoordelijk voor de opvolging van de HACCP normen, het stockbeheer, de bestellingen, het onderhoud en ze zorgt ook voor een aangename werksfeer.

Camille Liebaert

Happy & honest food marketing lady

Camille is een recente en veelbelovende aanwinst voor het O’yo-team. Ze is een vat vol energie en een spontane, sportieve dame. Ze brengt een frisse wind en een nieuwe commerciële kijk in O’yo. Dankzij haar traineeship in Delhaize heeft ze de nodige ervaring opgedaan in de retail om O’yo met een kritisch commercieel oog te bekijken. Ze creëert events en socialemediaposts met prachtresultaten en topbereik tot gevolg, want deze madam heeft oog voor detail, legt de lat hoog en zet de puntjes op de i.

 

Kamilla Siffer

O’yo’s Loving lonewolf

Kami Kami Kamilla... Ze is onze vaste werkstudent en werkt 20 uren, 2 tot 3 dagen per week, in O’yo. Zij brengt de rock ‘n roll, de swag, de coolness, in O’yo. Dankzij Kami en haar entourage hebben we sinds kort een funky friyay in O’yo.

Klanten

Klanten

Onze klant is de (zelf)bewuste en open-minded consument, de Vlaamse vrouw en man met een actief leven die op zoek zijn naar een goede work-life balance. Onze klant woont meestal in het centrum of aan de rand van de stad. Deze mensen staan open voor een gezondere levensstijl en trachten hun doel te bereiken via nieuw verworven hobby’s zoals hardlopen, klimmen, fitness, yoga, pilates en barre. Wegens het drukke werk- en gezinsleven hebben ze vaak te weinig tijd om én hun persoonlijke vrijetijdsbestedingen uit te oefenen én evenwichtig te eten.

Onze klant vindt het heel belangrijk om na een zware werkweek nog energie over te hebben voor zichzelf en voor een sociaal leven. Een gezonde levensstijl zorgt voor de energie om naast het werk nog bezig te zijn met leuke vrijetijdsbestedingen of gewoon tijd te nemen voor jezelf. Helaas is er tijdens de week niet altijd genoeg tijd om gezond te eten, wordt het ontbijt overgeslagen en wordt er onderweg iets gekocht om het hongergevoel tijdelijk en onvoldoende te verzadigen. Er zijn echter te weinig gezonde fast casuals, en veel lege calorieën op de markt.

Onze klant heeft ook een ecologisch en milieuvriendelijk bewustzijn. Ze zijn collaboratief ingesteld in plaats van competitief. Ze zijn bereid om iets meer te betalen voor een kwalitatief en organisch product dat de nodige voedingswaarde heeft. Hun voornaamste doel is om hun eigen leven in handen te nemen, zelf te kiezen wanneer en waar ze werken, in het nu te leven, ten volle te genieten, te reizen, iets op te bouwen en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ze zijn leergierig, lezen graag, zijn kritisch ingesteld en willen graag een positieve stempel op de wereld drukken.

Pers

Investeer mee in

O'yo

Met O’yo zoeken we €50.000 kapitaal om nog duurzamer te kunnen ondernemen. We hebben gekozen om dit via de winwinlening te doen.

  • Dit willen we verwezenlijken door de keten nog korter te maken en in de eerste plaats nog meer zelf te creëren. Hiervoor zoeken we professioneel keukenmateriaal. Hoe meer we zelf kunnen kweken en maken, hoe kleiner de CO2-uitstoot dankzij beperkter transport;
  • O’yo op termijn plasticvrij en verpakkingsvrij te maken is de droom, dat is het doel. In de eerste plaats werd O’yo opgestart om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Dat gaat vandaag nog niet ver genoeg. Door samen te werken met lokale boeren en alles zelf te maken, beperk je al veel (plastic) afval, maar het meegeven van onze maaltijden in meeneemverpakking, ook al is die composteerbaar, druist in tegen onze waarden en normen. Daarom willen we bij O’yo een winkelgedeelte inrichten en dit uitbreiden met herbruikbare verpakkingen, lunchboxen, bentoboxen, koffiebekers, en meer;
  • Naar de toekomst toe willen we meer inzetten op levering van gezonde ontbijtbox en lunchboxen en dit moet opnieuw op een duurzame manier gebeuren. Hiervoor hebben we in eerste instantie een bakfiets nodig waarmee we zelf leveringen in het Gentse en omstreken kunnen doen.  

Daarnaast willen we het O’yo-team versterken om voor een persoonlijkere topservice en topkwaliteit te zorgen.

O’yo zou niet staan waar het nu staat zonder de ondersteuning van het team. Onze teamleden worden enorm gewaardeerd en een horizontale structuur wordt hoog in het vaandel gedragen. Het creëert ruimte en vrijheid voor creatieve initiatieven en operationele optimalisaties. Je kan als bedrijf niet groeien als je niet investeert in je personeel. Je teamgenoten zijn je belangrijkste steunpilaren. Daarom willen we het team opleidingen (barista, opleiding in raw food, etc.) laten volgen waardoor zij nog meer in staat zijn om de klant beter te begeleiden in het maken van de juiste keuze en het beantwoorden van alle vragen.

Om voor topkwaliteit te blijven zorgen en de O’yo-activiteiten te kunnen uitbreiden naar het restaurant- en cateringgebeuren, zijn we op zoek naar een vaste plant-based chef-kok om ons team uit te breiden

O’yo is op zoek naar ambassadeurs die samen met ons het verhaal van O’yo verspreiden, zodat we meer mensen kunnen helpen door bewustzijn te creëren rond gezonde voeding. 

Onze ambassadeurs worden elk seizoen uitgenodigd om het nieuwe menu uit te testen en ze mogen vrij deelnemen aan de gut health-workshop. Voor personen die €10.000 of meer investeren hebben we een verrassing in petto!

Ben jij ook helemaal overtuigd van dit duurzaam en gezond verhaal en wil je graag je steentje bijdragen? Stuur ons een mailtje om de mogelijkheden te bespreken!

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form