Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Oostende
Luchtzuivering

Polvo

We staan nog veel te weinig stil bij de kwaliteit van de lucht in onze woningen, bedrijven... Zelfs moderne ventilatiesystemen zijn niet altijd een garantie op een gezonde binnenlucht. Daar wil Polvo verandering in brengen. Deze onderneming verdeelt luchtzuiveringstoestellen die wél voor een gezonde binnenlucht kunnen zorgen. Dankzij de resultaten van haar kwalitatieve toestellen is Polvo bezig aan een sterke groei. Om het tempo in deze groei te houden wil de onderneming investeren in haar communicatiestrategie en marketing- en salesinspanningen. Hiervoor zoekt de onderneming 80.000 euro via winwinleningen. Ontdek hier meer over de investeringsmogelijkheden van Polvo!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Polvo

is op zoek naar een totaalbedrag van

80000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Polvo

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Polvo

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Verdeler van luchtzuiveringstoestellen met Plasma Air-toestellen als paradepaardje: hoogstaande technologie zorgt voor gezonde binnenlucht
- Oprichter Christophe Fonteyne heeft ervaring in de sector en is met Polvo betrokken bij de Green Deal rond Huishoudelijke Houtverwarming
- Omzet 2018 lag 3,5 keer hoger dan in 2017
- Op zoek naar €80.000 aan winwinleningen voor sales- en marketingactiviteiten (beursdeelnames, verschijnen in vaktijdschriften...) en voor het uitwerken van de communicatiestrategie

Waarom Polvo?

Jaarlijks sterven er in België zo'n 7.000 mensen als gevolg van slechte luchtkwaliteit. Vooral de klassieke houtkachels zorgen voor de uitstoot van schadelijk fijn stof. En dat fijn stof ademen we niet alleen in als we buiten zijn, maar ook binnenshuis is er fijn stof. Zelfs moderne ventilatiesystemen kunnen niet altijd voor een gezonde binnenlucht zorgen.

Het probleem van de slechte luchtkwaliteit is algemeen wel bekend, maar de precieze risico's van slechte lucht zijn niet altijd even duidelijk. Daar wil Polvo verandering in brengen. Deze onderneming verdeelt luchtzuiveringstoestellen die wél voor een gezonde binnenlucht kunnen zorgen.

"We zuiveren ons water en we weten welke ongezonde voeding we moeten vermijden, maar we doen nog veel te weinig aan de lucht die we inademen. Er is hierover te weinig informatie en de maatregelen die er momenteel zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren, zijn allesbehalve voldoende." - Christophe Fonteyne, oprichter Polvo
Enkele van de toestellen die Polvo verdeelt

Activiteit

Polvo verdeelt luchtzuiveringstoestellen, die zowel bij particulieren als zakelijke klanten kunnen geplaatst worden.

OekoSolve-toestel

Het bedrijf is sinds december 2017 de exclusieve verdeler in de Benelux van de luchtzuiveringstoestellen van Plasma Air en Novaerus. Voor dit laatste merk heeft Polvo ook de exclusiviteit voor de Franse markt.

Polvo verdeelt daarnaast ook filters van het merk Oekosolve, die op schouwen van klassieke houtkachels worden gemonteerd. Het grote voordeel van deze filters is dat ze de uitstoot van fijn stof in grote mate beperken.

Plasma Air-toestel

De toestellen van Plasma Air zijn het paradepaardje in het gamma van Polvo; deze toestellen verrijken de lucht met negatieve ionen, die de vervuiling in de lucht aanvallen en op die manier voor schone binnenlucht zorgen.

Omwille van deze hoogstaande technologie dragen deze toestellen het MDD-label, een kwaliteitscertificaat voor medische toestellen, wat uiteraard een bijkomende troef is.

"De installatie van zo'n toestel vereist geen kap- en breekwerk; het kan bijvoorbeeld op een bestaand ventilatiesysteem D gemonteerd worden." - Christophe Fonteyne, oprichter Polvo

In totaal werden via Polvo al 200 à 250 luchtzuiveringstoestellen geplaatst. Het bedrijf is momenteel in volle groei: de omzet van 2018 lag 3,5 keer zo hoog als die van 2017 en in de eerste twee kwartalen van 2019 lag de omzet dubbel zo hoog als dezelfde periode in 2018.

Team

Christophe Fonteyne is de oprichter van Polvo. Eerder was hij verkoopsdirecteur bij een bedrijf dat actief is in rookkanalen. Het is op die manier dat Christophe op de uitdaging botste om voor gezondere luchtkwaliteit te zorgen.

Vandaag is Christophe nog steeds commercieel directeur bij een ander ventilatiebedrijf, maar hij heeft nog heel wat andere troeven om Polvo verder te doen groeien. Zo is hij adviseur over luchtkwaliteit bij de WTCB, de overkoepelende organisatie voor bouwmaterialen. Daarnaast is hij ook actief bij de Green Deal over huishoudelijke houtverwarming, een initiatief tussen de Vlaamse overheid en privépartners om de uitstoot van houtstooktoestellen te beperken. Hiervoor staat Christophe ook in contact met het VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek.

Christophe Fonteyne bij de ondertekening van de Green Deal met toenmalig Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvlieghe

Momenteel werken er 4 zelfstandige verkopers om de producten van Polvo aan de man te brengen. Met dit team is Polvo vertegenwoordigd in de hele Benelux.

Klanten

Polvo voert zelf geen installaties van haar luchtzuiveringstoestellen uit maar doet hiervoor een beroep op andere partijen. De onderneming mikt in eerste instantie dan ook op installateurs van ventilatiesystemen en op kachelwinkels om de toestellen bij hun klanten te installeren.

"Ik heb het Novaerus-toestel gedurende circa 3 weken laten werken om het resultaat te ervaren. Het merendeel van de klanten gaf mee dat het fris rook in mijn kapsalon. Sommigen zeiden mij dat het minder op de adem nam wanneer zij binnenkwamen. Bij het openen van het kapsalon ruik ik zo goed als niets van de lak en de producten die ik dagelijks gebruik." - zaakvoerster van een kapsalon

Projectontwikkelaars en architecten zijn een tweede belangrijke doelgroep voor Polvo. Als de onderneming haar toestellen voldoende bekend kan maken bij deze doelgroep, kan het aantal geplaatste toestellen snel toenemen.

Ten slotte richt Polvo zich ook op de medische sector. In ziekenhuizen is een goede luchtkwaliteit vanzelfsprekend een belangrijke factor. Met de toestellen die Polvo aanbiedt, wordt het risico op een uitbraak van de ziekenhuisbacterie bijvoorbeeld herleid tot quasi nul.

"Onze toestellen maken echt een verschil. De binnenlucht in een huis waarin een van onze toestellen geplaatst werd, is veel gezonder. En er is een echte proof of concept: ziekenhuizen met onze toestellen hoeven veel minder te vrezen voor de ziekenhuisbacterie of ouders met een kind dat mucoviscidose heeft kunnen een toestel van ons plaatsen en dan zal hun kind geen muco-aanval meer krijgen in de woning." - Christophe Fonteyne, oprichter Polvo

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Polvo

Polvo is al snel gegroeid en heeft plannen om nog verder te groeien. Om deze groeiplannen verder mogelijk te maken is de onderneming op zoek naar financiering. Het doel is om 80.000 euro op te halen via winwinleningen.

Polvo wil deze bijkomende financiële middelen gebruiken om een gerichte communicatiestrategie op poten te zetten en voor verdere inspanningen op sales- en marketingvlak. Polvo wil bijvoorbeeld meer aanwezig zijn op vakbeurzen en in vaktijdschriften.

Wil jij investeren in een onderneming die van gezonde binnenlucht haar missie heeft gemaakt en in volle groei is dankzij de resultaten van de kwalitatieve toestellen die ze verdeelt? Grijp dan nu je kans om te investeren in Polvo!

Updates

17/9/19

Informatienota Polvo

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form