Investeringsproject
Winwinlening
Limburg
Lanaken
Tuinen

RB Groentechniek

Bij RB Groentechniek kan je terecht voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van je tuin. Zaakvoerder Ralph Bouchez legt de klemtoon op duurzaam en veilig werk, met een bijzondere manier van onkruidbestrijding als paradepaardje. De werkwijze, de groeiplannen en de investeringsmogelijkheden van RB Groentechniek, je ontdekt ze hier!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

RB Groentechniek

is op zoek naar een totaalbedrag van

30000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

RB Groentechniek

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

RB Groentechniek

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom RB Groentechniek?

Al 25 jaar is Ralph Bouchez professioneel bezig met tuinen: hij werkte voor verschillende hoveniersbedrijven en gaf ook les over technische zaken die komen kijken bij het aanleggen van tuinen. In oktober 2018 besliste Ralph om zijn eigen onderneming te starten: RB Groentechniek zorgt voor het ontwerp, de aanleg én het onderhoud van tuinen.

“Met RB Groentechniek doe ik alles rondom de woning; de volledige aanleg van tuinen, het plaatsen van (zwem)vijvers, bestratingen, algemeen tuinonderhoud,…” – Ralph Bouchez, oprichter RB Groentechniek
Een van de realisaties van RB Groentechniek

Activiteit

Het bijzondere aan RB Groentechniek is dat je voor het hele tuinverhaal terecht kan bij deze onderneming. Dankzij zijn jarenlange ervaring en uitgebreide kennis kan Ralph namelijk het ontwerpen, het aanleggen én het onderhouden van tuinen voor zijn rekening nemen. Een brede service die je niet makkelijk bij één partij vindt.

Focus op duurzaamheid en veilig werk

Bij zijn tuinwerken probeert Ralph zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Zo maakt hij gebruik van onderhoudsgereedschappen op accu’s in plaats van benzine. Dit zorgt niet alleen voor het vermijden van uitstoot, maar ook voor het inperken van de geluidshinder.

Een andere duurzame troef van RB Groentechniek is de manier waarop Ralph onkruid bestrijdt. Hij werkt namelijk met een machine die water verwarmt tot een hoge temperatuur. Het water wordt vervolgens verneveld op het onkruid, waardoor het afsterft.

“Door te kiezen voor het ‘koken’ van het onkruid vermijd ik chemische bestrijdingsmiddelen of onkruidbranders om onkruid tegen te gaan. Vooral deze laatste kunnen voor gevaarlijke toestanden zorgen, zeker in droge periodes.” – Ralph Bouchez, oprichter RB Groentechniek

Team

Ralph Bouchez volgde een opleiding als hovenier/tuinman en werkte daarna voor verschillende hoveniersbedrijven en gemeentediensten. Hij gaf ook les, waarbij hij zijn technische kennis doorgaf aan zijn studenten. Na 25 jaar professionele ervaring met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen besliste Ralph om zijn eigen hoveniersbedrijf op te richten: RB Groentechniek was een feit!

RB Groentechniek bestaat intussen iets meer dan een half jaar. Voorlopig voert Ralph nog als enige de tuinklussen uit, maar door de toename van zijn projecten kijkt hij al uit naar de eerste aanwervingen.

Klanten

Zowel particulieren, bedrijven als overheden kunnen een beroep doen op de diensten van RB Groentechniek. En de projecten lopen al vlot binnen: Ralph kon al 12 klanten bedienen, in 2019 staat de teller zelfs al op 5 volledig aangelegde tuinen! Daarnaast komen er nog offerteaanvragen binnen, waardoor Ralph alvast werk op de plank heeft.

RB Groentechniek kan ook rekenen op een proefproject; door de bijzondere manier van onkruidbestrijding werd Ralph gecontacteerd door een gemeentedienst om een jaar lang het gemeentelijke kerkhof onkruidvrij te houden. Een project dat dus voor de nodige inkomsten op iets langere termijn zorgt!

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

RB Groentechniek

RB Groentechniek is in volle groei en is op zoek naar financiering om de groeiplannen waar te maken. Concreet zoekt de onderneming 30.000 euro via winwinleningen om een onkruidbestrijdingsmachine aan te kopen. Momenteel huurt Ralph de machine waarmee hij onkruid ‘kookt’ namelijk nog, maar om zijn onafhankelijkheid te vergroten en de toename van het aantal projecten aan te kunnen wil hij zelf zo’n machine aankopen.

De extra financiële middelen zullen ook ingezet worden om 2 sets van onderhoudsgereedschap op accu’s aan te schaffen en om meer werkkapitaal te voorzien.

Dit is jouw kans om te investeren in een hovenier met jarenlange professionele ervaring en zijn bedrijf dat inzet op de toekomst, met een nieuwe manier van onkruidbestrijding en met machines op accu’s, die de uitstoot én de lawaaihinder beperken. Investeer je mee? Neem snel contact met ons op!

Updates

16/5/19

Informatienota RB Groentechniek

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form