Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Leuven
Textiel

Lotte Martens

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Lotte Martens

is op zoek naar een totaalbedrag van

60000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€161.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Lotte Martens

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€161.000

reeds opgehaald

Te laat!

Lotte Martens

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Lotte Martens "Do It Yourself" stoffencollectie staat voor:

Passie

Lotte Martens ontwerpt haar prints met veel passie, originaliteit en een uitgesproken gevoel voor kleurgebruik en texturen. Elk item wordt met liefde en passie voor het vak ontworpen en gemaakt.

Innovatie

Techniek en ontwerp gaan hand in hand bij Lotte Martens. Technologie staat aan de basis van de ontwerpen.

Belgisch & Duurzaam

Alle producten zijn in kleine oplages geproduceerd, handgemaakt in haar eigen atelier of in samenwerking met partners in Europa.

Uniek

Bij Lotte Martens vind je geen massaproductie. Zo doet Lotte zowel het ontwerp als de productie van haar stoffencollectie zelf. Producten worden in het atelier gemaakt, door eigen mensen, met veel zorg en aandacht.

Activiteit

Wat maakt de Lotte Martens stoffen zo uniek?

Alle stoffen van Lotte Martens zijn door Lotte zelf ontworpen. Geen aangekochte prints, maar unieke designs die allemaal de Lotte Martens-handtekening dragen. Elke stap in het productieproces, van het eerste ontwerp over de samenstelling van de inkten tot de finale afwerking van het textiel, gebeurt ‘in house’. Daarmee is Lotte Martens uniek in Vlaanderen. Zo is het atelier van Lotte Martens naast een creatieve ontwerpruimte ook een kennislaboratorium waar innovatieve druktechnieken en inkten worden ontwikkeld. Als je een Lotte Martens stof door je handen laat glijden, voel je een kostbaar stuk textiel, gemaakt met liefde en passie.

Wat zijn onze sterktes?

We hebben een eigen productiebedrijf en zijn dus niet aan minimumhoeveelheden gebonden. We maken nooit een ontwerp wat niet realiseerbaar is. Technologie en innovatie zijn onze basis om goede prints te maken.

Onze focus is ontwerp en productie. De verdeling laten we over aan groothandel.  

Team

Lotte Martens

Lotte Martens is een Leuvense textielontwerpster die uitgaat van schoonheid als drijvende kracht. Met haar producten wil ze een verhaal vertellen, een fantasievolle wereld creëren om haar publiek te doen glimlachen en hen te raken.

Haar passie voor textiel begon toen ze als achttienjarige na een ongeval in bed belandde en leerde borduren. Daaruit volgde een studie Textielontwerp aan de textielacademie in Maastricht, waar Lotte later ook als docent en departementshoofd werkte. In 2014 gooide ze het roer om en startte ze haar eigen textiellabel, dat intussen is uitgegroeid tot een vaste waarde in stoffenland.

Met haar blog “with love by Eva" is Eva één van de bloggers van het eerste uur die met Lotte Martens stoffen naaide. Sinds december 2017 werkt Eva 1 dag per week al PR verantwoordelijke. Ze organiseert blogtours, houdt de website facebook en Instagram up to date
Bekijk zeker haar blog via deze LINK.

Op dit moment doet Lotte nog bijna alles zelf, van ontwerp tot de productie. Wanneer nodig wordt er beroep gedaan op freelancers.

Toon Martens en Bie Schoeters, de ouders van Lotte, staan mee in voor de administratie, financieel beleid en hulp in de productie.  Vanaf het eerste uur hebben ze Lotte ondersteund waar nodig.

Klanten

Wat zijn de trends op vandaag?

DO It Yourself = DIY

In een wereld waarin alles snel gaat heeft de DIY meer dan ooit haar plaats gevonden.

Zelf gemaakt staat boven snel gekocht.

Kleur

Je hebt kleur nodig om te verkopen, zo val je op, trek je de aandacht

Kwaliteit

Liever 1 ding goed dan 10 van mindere kwaliteit.

Hoe spelen we met onze collecties in op deze trends?

We maken hoogwaardige collecties vervuld van schoonheid. Deze doet een DIY-er dromen, plannen maken en ze uitvoeren.

We hebben een subtiel maar kleurrijk pallet en heel erg herkenbare stijl. Je kan aan de print en techniek zien dat het een Lotte-Martens stofje is.

We zijn binnen de DIY de enige met een hoogwaardige hand geprinte stoffencollectie.

Voor inspiratie, bekijk zeker onze BLOG

Hoe verkopen we de stoffen?

Lotte Martens verkoopt enkel B2B aan groothandels die de verdeling en distributie op zich nemen. Lotte Martens neemt de voorfinanciering van de collectie op zich. De productie van de verkoop wordt in gang gezet na het ontvangen van een inkooporder van de groothandel. 

Sinds oktober 2016 werken we met een groothandel voor de Benelux . Op dit moment verkopen we in 55 winkels in de Benelux.

Op 10 maanden tijd zijn we van 12 naar 55 winkels gegaan.  

Voor de Scandinavische markt, Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk werken we sinds augustus 2017 samen met een nieuwe groothandel. De eerste winkels in de verschillende landen verkopen reeds onze stoffen. Maar ook hier rekenen we op een verdubbeling of meer.  Voor deze regio hebben we 7 verkopers op de baan en nemen we maandelijks deel aan stoffenbeurzen.

Bekijk het overzicht van de winkels die onze stoffen reeds verkopen via volgende LINK.

Pers

Investeer mee in

Lotte Martens

Wij wensen via de winwinlening 60 000 euro op te halen.
Dit om in de volgende zaken te investeren:

Team

Administratief bediende

We groeien sterk. Naast Benelux hebben we ook partner(s) voor de rest van Europa/wereld. Om de productie en de administratie in goede banen te leiden zouden we graag ons team met dit profiel versterken.

Productieassistent

Fysiek gaat alles 30 keer door de handen van Lotte Martens. Van kreuken uit de stof strijken, versnijden van de stoffen, drukken, wasbaar finishen, verpakken, alsook de bestellingen klaarzetten. Om dit proces te optimaliseren is een extra productieassistent nodig.

Productiemodule

Na het ontwerp en alle technische testen volgt de productie. Bestellen van grondstoffen, opvolgen van transport alsook het maken van de bedrukking op de stoffen.
We willen een platform ontwikkelen gelinkt aan onze boekhouding zodat we de productie, aankoop van materialen en werkorders kunnen opvolgen.

Het zal ons in één oogopslag een totaaloverzicht geven over stock, bestellingen, productietijd, tekort in materialen voor een bestelling, best verkopende producten, meest rendabele producten, ed.

Van website tot inspiratieplatform

We werken nauw samen met bloggers, daarom gaan we in de toekomst een patroon van een blogster samen met een stof lanceren. Om dit te realiseren is de ombouw naar een inspiratieplatform noodzakelijk.

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form