Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Lotte Martens

Leuven
Textiel

60000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Lotte Martens "Do It Yourself" stoffencollectie staat voor:

Passie

Lotte Martens ontwerpt haar prints met veel passie, originaliteit en een uitgesproken gevoel voor kleurgebruik en texturen. Elk item wordt met liefde en passie voor het vak ontworpen en gemaakt.

Innovatie

Techniek en ontwerp gaan hand in hand bij Lotte Martens. Technologie staat aan de basis van de ontwerpen.

Belgisch & Duurzaam

Alle producten zijn in kleine oplages geproduceerd, handgemaakt in haar eigen atelier of in samenwerking met partners in Europa.

Uniek

Bij Lotte Martens vind je geen massaproductie. Zo doet Lotte zowel het ontwerp als de productie van haar stoffencollectie zelf. Producten worden in het atelier gemaakt, door eigen mensen, met veel zorg en aandacht.

Activiteit

Wat maakt de Lotte Martens stoffen zo uniek?

Alle stoffen van Lotte Martens zijn door Lotte zelf ontworpen. Geen aangekochte prints, maar unieke designs die allemaal de Lotte Martens-handtekening dragen. Elke stap in het productieproces, van het eerste ontwerp over de samenstelling van de inkten tot de finale afwerking van het textiel, gebeurt ‘in house’. Daarmee is Lotte Martens uniek in Vlaanderen. Zo is het atelier van Lotte Martens naast een creatieve ontwerpruimte ook een kennislaboratorium waar innovatieve druktechnieken en inkten worden ontwikkeld. Als je een Lotte Martens stof door je handen laat glijden, voel je een kostbaar stuk textiel, gemaakt met liefde en passie.

Wat zijn onze sterktes?

We hebben een eigen productiebedrijf en zijn dus niet aan minimumhoeveelheden gebonden. We maken nooit een ontwerp wat niet realiseerbaar is. Technologie en innovatie zijn onze basis om goede prints te maken.

Onze focus is ontwerp en productie. De verdeling laten we over aan groothandel.  

Team

Lotte Martens

Lotte Martens is een Leuvense textielontwerpster die uitgaat van schoonheid als drijvende kracht. Met haar producten wil ze een verhaal vertellen, een fantasievolle wereld creëren om haar publiek te doen glimlachen en hen te raken.

Haar passie voor textiel begon toen ze als achttienjarige na een ongeval in bed belandde en leerde borduren. Daaruit volgde een studie Textielontwerp aan de textielacademie in Maastricht, waar Lotte later ook als docent en departementshoofd werkte. In 2014 gooide ze het roer om en startte ze haar eigen textiellabel, dat intussen is uitgegroeid tot een vaste waarde in stoffenland.

Met haar blog “with love by Eva" is Eva één van de bloggers van het eerste uur die met Lotte Martens stoffen naaide. Sinds december 2017 werkt Eva 1 dag per week al PR verantwoordelijke. Ze organiseert blogtours, houdt de website facebook en Instagram up to date
Bekijk zeker haar blog via deze LINK.

Op dit moment doet Lotte nog bijna alles zelf, van ontwerp tot de productie. Wanneer nodig wordt er beroep gedaan op freelancers.

Toon Martens en Bie Schoeters, de ouders van Lotte, staan mee in voor de administratie, financieel beleid en hulp in de productie.  Vanaf het eerste uur hebben ze Lotte ondersteund waar nodig.

Klanten

Wat zijn de trends op vandaag?

DO It Yourself = DIY

In een wereld waarin alles snel gaat heeft de DIY meer dan ooit haar plaats gevonden.

Zelf gemaakt staat boven snel gekocht.

Kleur

Je hebt kleur nodig om te verkopen, zo val je op, trek je de aandacht

Kwaliteit

Liever 1 ding goed dan 10 van mindere kwaliteit.

Hoe spelen we met onze collecties in op deze trends?

We maken hoogwaardige collecties vervuld van schoonheid. Deze doet een DIY-er dromen, plannen maken en ze uitvoeren.

We hebben een subtiel maar kleurrijk pallet en heel erg herkenbare stijl. Je kan aan de print en techniek zien dat het een Lotte-Martens stofje is.

We zijn binnen de DIY de enige met een hoogwaardige hand geprinte stoffencollectie.

Voor inspiratie, bekijk zeker onze BLOG

Hoe verkopen we de stoffen?

Lotte Martens verkoopt enkel B2B aan groothandels die de verdeling en distributie op zich nemen. Lotte Martens neemt de voorfinanciering van de collectie op zich. De productie van de verkoop wordt in gang gezet na het ontvangen van een inkooporder van de groothandel. 

Sinds oktober 2016 werken we met een groothandel voor de Benelux . Op dit moment verkopen we in 55 winkels in de Benelux.

Op 10 maanden tijd zijn we van 12 naar 55 winkels gegaan.  

Voor de Scandinavische markt, Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk werken we sinds augustus 2017 samen met een nieuwe groothandel. De eerste winkels in de verschillende landen verkopen reeds onze stoffen. Maar ook hier rekenen we op een verdubbeling of meer.  Voor deze regio hebben we 7 verkopers op de baan en nemen we maandelijks deel aan stoffenbeurzen.

Bekijk het overzicht van de winkels die onze stoffen reeds verkopen via volgende LINK.

Pers

Investeer mee in

Lotte Martens

Wij wensen via de winwinlening 60 000 euro op te halen.
Dit om in de volgende zaken te investeren:

Team

Administratief bediende

We groeien sterk. Naast Benelux hebben we ook partner(s) voor de rest van Europa/wereld. Om de productie en de administratie in goede banen te leiden zouden we graag ons team met dit profiel versterken.

Productieassistent

Fysiek gaat alles 30 keer door de handen van Lotte Martens. Van kreuken uit de stof strijken, versnijden van de stoffen, drukken, wasbaar finishen, verpakken, alsook de bestellingen klaarzetten. Om dit proces te optimaliseren is een extra productieassistent nodig.

Productiemodule

Na het ontwerp en alle technische testen volgt de productie. Bestellen van grondstoffen, opvolgen van transport alsook het maken van de bedrukking op de stoffen.
We willen een platform ontwikkelen gelinkt aan onze boekhouding zodat we de productie, aankoop van materialen en werkorders kunnen opvolgen.

Het zal ons in één oogopslag een totaaloverzicht geven over stock, bestellingen, productietijd, tekort in materialen voor een bestelling, best verkopende producten, meest rendabele producten, ed.

Van website tot inspiratieplatform

We werken nauw samen met bloggers, daarom gaan we in de toekomst een patroon van een blogster samen met een stof lanceren. Om dit te realiseren is de ombouw naar een inspiratieplatform noodzakelijk.

Updates

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Lotte Martens

Leuven
Textiel

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

60000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst