Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Nieuwpoort
Lifestyle

Something Different

Something Different is een concept store vlakbij de jachthaven van Nieuwpoort die haar klanten echt iets anders wil brengen. Bij Something Different vind je producten die allemaal passen in de maritieme sfeer, gaande van kledij over gezellige verlichting tot designglaswerk. In de lounge-sfeer die uitbater Edith en haar partner Marc in de winkel gecreëerd hebben, kunnen bezoekers de nodige items vinden om hun woning of jacht in te richten. Bekijk hier welke ambities Edith en Marc nog hebben met Something Different!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Something Different

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Something Different

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Something Different

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

20,7%

totaal bruto rendement

4,5%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

€50.000

maximale investering

Waarom Something Different?

Toen Edith Snoekx & Marc Hufkens in januari 2019 een winkel in Nieuwpoort overnamen die zich bezighield met de verkoop van kledij van het merk Barefoot Dreams en designmeubels, beslisten zij om er een concept store van te maken. Met Something Different willen Edith & Marc klanten een maritieme beleving bieden; de ligging vlakbij de jachthaven van Nieuwpoort is alvast een ideale start hiervoor.

“Something Different staat voor een cosy winkel die een lounge-sfeer wil creëren. Het aanbieden van maritiem getinte producten op een van de meest gebruikte wandelpaden vlakbij de overzetboot en de jachthaven van Nieuwpoort, het past gewoon.” – Edith Snoekx, uitbater Something Different

Activiteit

Bij Something Different vind je een erg uitgebreid gamma van producten in de maritieme sfeer. De winkel verkoopt onder meer kledij, verlichting, huisparfums en glaswerk. Barefoot Dreams, Batela en Item zijn enkele merken achter deze producten.

Deze merken staan voor hoge kwaliteit, met aandacht voor ecologie: Barefoot Dreams maakt bijvoorbeeld kledij op basis van bamboe, wat een pak milieuvriendelijker is dan de productie van kledij op basis van katoen. Batela en Item maken dan weer gebruik van gerecycleerde materialen voor hun producten.

“Het voordeel van samenwerken met bedrijven zoals Batela en Item is dat zij regelmatig zelf hun assortiment vernieuwen, waardoor onze klanten steeds uit een gevarieerd en up-to-date aanbod kunnen kiezen.” - Edith Snoekx, uitbater Something Different

Naast de fysieke winkel in Nieuwpoort heeft Something Different ook een webshop. Zo kan ook de klant die de verplaatsing naar de winkel niet wil of kan maken makkelijk spullen kopen bij de maritieme concept store.

Team

Edith Snoekx is de uitbater van Something Different. Zij begon haar carrière na haar opleiding als schoonheidsspecialiste niet in deze branche maar wel als verkoopster en afdelingsverantwoordelijke Sportartikelen. Na verkoopervaring te hebben opgedaan in de PantaShop (Fashion) en als afdelingsverantwoordelijke Buitensport bij A.S. Adventure, volgde Edith een opleiding om verzekeringsproducten te verkopen.

Na de switch naar de verzekeringsbranche is Edith met veel succes accountmanager geweest gedurende 15 jaar voor een van de grootste onafhankelijke makelaars van Vlaanderen. Aangezien Edith een voorliefde en sterke interesse heeft voor schoonheid en interieur startte zij tevens in 2009 met interieur- en decoratieadvies, dit tot zeer grote tevredenheid van haar cliënteel.

In 2017 zag Edith een opportuniteit in de overname van de havenwinkel in de grootste jachthaven van België, Nieuwpoort. Na deze overname geraakte Edith geïntrigeerd door de maritieme vibe. Deze natuur- en voedingswinkel gericht op de boten in de haven wordt vandaag uitgebaat door Ediths zoon Jens.

Marc Hufkens begon zijn carrière bij de Kredietbank, het vroegere KBC, als administratief bediende. Uiteindelijk groeide hij er door tot kantoordirecteur. Marc richtte in 1993 zijn eigen onderneming op. RA Company is een importgroothandelsbedrijf van (sport)fietsen en sportaccessoires.

Met zijn onderneming specialiseerde Marc zich in het op de markt brengen van nieuwe producten. Onder meer de Camelbak drink-& hydratatiesystemen en de Buff werden door RA Company in de Benelux gelanceerd. De ervaring met de import, lancering en groothandel van nieuwe producten is dan ook een enorme troef voor het verhaal van Something Different.

Toen Marc zijn aandelen in RA Company in 2007 verkocht, had het bedrijf zo’n 25 werknemers in dienst. Een tijd later werd Marc gecontacteerd door Ridley Bikes om mee de innovatie voor de onderneming en de bouw van een windtunnel op poten te zetten. Uiteindelijk groeide dit idee door tot Flanders Bike Valley, waarvan Marc voorzitter werd. Bij Flanders Bike Valley kunnen fietsproducenten terecht voor doorgedreven aerodynamische tests en optimalisatie van hun fietsen.

Uiteindelijk was het in januari 2019 aan Edith & Marc om hun maritieme droom te realiseren: Something Different is dé maritieme concept store in Nieuwpoort. Marc houdt zich bezig met de strategie, de logistiek en de administratie voor de winkel, terwijl Edith de samenstelling van het assortiment en de verkoop in de winkel als shop manager voor haar rekening neemt.

Klanten

Something Different richt zich in eerste instantie op de jachthaven-community die op zoek gaat naar leuke kledij of spullen om hun woning of jacht in te richten.

“Met de maritieme sfeer en de ligging van onze winkel spreken we rechtstreeks deze community aan.” – Edith Snoekx, shop manager Something Different

De jachthaven-community mag dan wel een specifieke doelgroep zijn, er zijn nog veel meer potentiële klanten. Er passeert heel wat volk aan het wandelpad waar Something Different gelegen is. De winkel ligt namelijk vlakbij de overzetboot, die door zo’n 40.000 mensen per maand gebruikt wordt. Door in te zetten op een gezellige winkelervaring in een maritieme sfeer wil Something Different ook deze mensen aanspreken.

"Supervriendelijke uitbating en gezelligheid boven." - Fred

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Something Different

Something Different is een winkel in volle groei. Om de volgende stap in het groeiverhaal te kunnen zetten is de onderneming op zoek naar financiering voor een bedrag van 50.000 euro. Deze bijkomende financiële middelen zullen ingezet worden om de overname van de vorige winkel af te ronden en om het assortiment uit te breiden. Something Different wil namelijk meer producten van Batela en Item in de winkel aanbieden.

Investeer jij mee in een winkel die inzet op kwaliteitsvolle producten in een cosy, maritieme ervaring van een eigenaar die al heel wat ervaring heeft met het op de markt brengen van nieuwe concepten? Grijp je kans en investeer in Something Different!

Updates

23/4/19

Informatienota Something Different

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,5% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form