Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Boekhandel Stad Leest

Antwerpen

30000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶
Boekhandel Stad Leest is een onafhankelijke boekhandel die leeft. Ons uniek aanbod, ongedwongen aanpak en oog voor details creëren een totaalervaring die ons onderscheidt van de klassieke boekhandel.

In Books We Trust

Boekhandel Stad Leest is meer dan een boekhandel. Met onze winkel in de Antwerpse Steenhouwersvest als thuishaven, creëert ons team via boeken, kantoorbenodigdheden, evenementen, activiteiten en een persoonlijke aanpak, een unieke omgeving. In een markt waarin jaarlijks meer dan 10000 titels verschijnen en velen zich storten in e-commerce, geloven wij immers sterk in het belang van onze fysieke winkel, community en boeken assortiment.

Boekhandel Stad Leest

Read, Cycle & Cherish

MARK, ons nieuwste winkelconcept in samenwerking met Fietsen De Geus, opende in augustus 2017. Bij MARK ondersteunen boeken het assortiment bestaande uit fietsen en toebehoren, interieur- en design objecten, planten en verzorgingspulletjes. De boeken zijn geselecteerd in functie van de producten, om een totaalconcept te bieden. Het idee van een permanente winkel kwam er na een meer dan geslaagde pop-up in 2016.

MARK

Activiteit

Voor ons begint en eindigt een boek niet bij het lezen ervan. Naast ons divers maar zorgvuldig geselecteerd boekassortiment, voorzien wij alles wat bijdraagt tot de totaalervaring. Van kiezen tot kopen tot beleven

Binnen ons uitgebreid boekassortiment vind je literatuur, kookboeken, kinderboeken, kunstboeken, enzovoort. Daarbij zoeken we voor ons uitzonderlijk aanbod wenskaarten en stationery (kantoorbenodigdheden) internationaal naar de origineelste kaarten en mooiste producten, tot het geheel klopt.

Van kinderboeken tot literatuur, van wenskaarten van €5,00 tot limited editions van €6.500, van een eenvoudige balpen tot een gouden vulpen: ons aanbod richt zich tot een brede doelgroep. We kennen onze klanten, en weten wat hen aanspreekt. Persoonlijk advies bieden we op basis van onze eigen gevarieerde (lees)ervaring, en zorgt ervoor dat iedereen tevreden de winkel buiten stapt. Of de aankoop nu voor zichzelf of iemand anders was.

De ongedwongen maar toch verfijnde inrichting van de winkel en presentatie van de producten, zorgen ervoor dat klanten graag tijd in onze winkel spenderen. We creëren een omgeving waar men kan genieten. Zo onderscheiden wij ons ten opzichte van fysieke en online concurrentie. We hechten aandacht aan de details, en dat wordt gewaardeerd.

Maar we willen meer doen voor onze klanten, zo organiseren we regelmatig evenementen die onze community versterken. Voorbeelden van deze evenementen zijn:

  • exclusieve boekvoorstellingen;
  • 'Thursday Table’: een kookworkshop waarbij we koken uit een boek dat in onze winkel beschikbaar is.

Team

Wouter Cajot

Wouter Cajot & Sofie Van der Ven

Wouter staat als zaakvoerder en eigenaar aan het stuurwiel van Stad Leest. Hij zit boordevol ideeën en ziet altijd opnieuw opportuniteiten om te groeien.

Sofie Van der Ven

Sofie is mede-eigenaar van Stad Leest en creatieve rechterhand van Wouter. Sofie kiest vol enthousiasme alles wat niet-boeken zijn voor de winkel, en houdt de social media up-to-date. Overigens organiseert Sofie ‘The Thursday Table’, de populaire kookworkshop.

Stefan Van der Ven

Stefan is shopmanager en rechterhand van Wouter en Sofie, de eigenaars. Stefan bewaakt het concept in de praktijk, en zorgt voor een vlot verloop van de dagelijkse dynamiek.

Brigitte Verheyen

Brigitte is ‘la mama’ van het team en verantwoordelijk voor de administratie, boekhouding en financiën.

Lisa Moreels

Lisa is winkelbediende en zorgt ervoor dat de winkel mooi gevuld is. Zij volgt immers bestellingen op en staat in voor de communicatie met leveranciers. Lisa is tevens verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven en onderhoudt mee de social-media.

Laura Huysmans

Laura is winkelbediende en kan als verwoed lezer de klanten steeds van het perfecte boek of cadeau voorzien.

Poppy

Poppy

Poppy is gewoonlijk te vinden langs Sofie’s zijde of achter de toonbank. Poppy is niet enkel de vaste winkelhond, maar ondertussen ook uitgegroeid tot een lokaal fenomeen.

Klanten

De aandacht die we besteden aan de ervaring rond lezen, wordt gewaardeerd. In 6 jaar tijd, zijn wij uitgegroeid van een start-up tot een echt bedrijf. Onze jaarlijkse stijgende omzet, bewijst dat onze aanpak succesvol is. In een markt waarin velen zich in e-commerce storten, wordt het belang van retail en de fysieke winkel bij ons sterk benadrukt.

Pers

Stad Leest kwam al verschillende keren in de pers terecht, enkele artikels:

De Wereld Draait Door

Radio 1

VTM Nieuws

Investeer mee in

Boekhandel Stad Leest

Na het succes van onze pop-up shop in Antwerpen eind 2016, hebben we besloten dit project nu een definitieve locatie geven. Hiervoor zijn we op zoek naar een financiering van €30.000 via de winwinlening.

Updates

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Boekhandel Stad Leest

Antwerpen

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

30000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst