Investeringsproject
Winwinlening
Antwerpen
Puurs-Sint-Amands
Kleding

SUPRGOODS

Kousen uit bamboe met zilver erin verwerkt?! Het klinkt misschien bizar, maar de kousen van SUPRGOODS gaan wel geurtjes, schimmels en bacteriën tegen. Hierdoor kan je ze makkelijk een week dragen zonder ze te wassen. SUPRGOODS verkoopt haar kousen zowel aan B2B- als B2C-klanten en de omzet van de afgelopen maanden ligt al boven €70.000. Om activewear-kousen en T-shirts aan haar gamma toe te voegen is SUPRGOODS op zoek naar financiering. Bekijk hier de investeringsmogelijkheden van het innovatieve SUPRGOODS!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

SUPRGOODS

is op zoek naar een totaalbedrag van

100000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€10.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

SUPRGOODS

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€10.000

reeds opgehaald

Te laat!

SUPRGOODS

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Verkoopt kousen uit bamboe met zilver erin verwerkt. Dit gaat zweet, geurtjes en schimmels tegen
- Oprichter heeft ervaring als klinisch onderzoeker en startte een onderneming die onder zijn leiding meer dan 80 mensen in dienst had
- Omzet van de afgelopen maanden > €70.000
- Zowel B2B- als B2C-verkoop. Meer dan de helft van de kopers in de webshop koopt later nog eens kousen aan
- Talrijke persverschijningen en positieve reviews
- Op zoek naar €250.000 aan financiering (€100.000 via winwinleningen, €150.000 via bank) voor lancering en commercialisatie van activewear-sokken en T-shirts met dezelfde vervaardigingswijze

Bekijk de campagnevideo van SUPRGOODS:

Waarom SUPRGOODS?

Drie jaar geleden kwam Rudiger Mees in contact met een autoriteit op vlak van edele metalen, die een manier had gevonden om puur zilver permanent te hechten aan textiel. Dit levert voordelen zoals een antibacteriële werking en het vermijden van geurtjes op.

Rudiger ging op zoek naar een manier om deze innovatieve werkwijze te commercialiseren en kwam uit op kousen. Hij besliste om te kiezen voor kousen op basis van bamboe en onderzocht hoeveel zilver in de kousen moest verwerkt worden.

Vervolgens vond hij een producent die het procedé kon uitvoeren: het zilver wordt langs de binnenzijde van de kousen verwerkt om daar de vorming van zweet en geurtjes tegen te gaan. Met SUPRGOODS brengt Rudiger de kousen op de markt.

Activiteit

De voordelen van de kousen van SUPRGOODS zijn talrijk; bamboe is bijvoorbeeld duurzamer dan katoen. Het zilver in de kousen doodt 99,9% van de bacteriën en vermindert geurtjes en de kans op schimmels. De temperatuur van de voeten wordt met SUPRGOODS-kousen beter onder controle gehouden en het zilver voert ook het vocht af.

De sokken van SUPRGOODS zorgen dus voor frisse voeten. Dankzij de voordelen van deze kousen hoef je ze niet dagelijks te wassen zoals met normale sokken het geval is; je kan ze makkelijk een week aan een stuk dragen. En dat zorgt voor minder wasbeurten, wat water en energie bespaart!

"Helpt zeer duidelijk tegen geurtjes, ideaal voor op reis, je moet minder sokken meenemen! Een stuk hygiënischer dan gewone sokken!" - een SUPRGOODS-gebruiker
"De focus ligt momenteel op business casual sokken, maar we denken ook aan nieuwe producten. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling van activewear-sokken, die beter bestand zullen zijn tegen intensief gebruik, bijvoorbeeld door sporters of bouwvakkers. Er zijn hiervoor al samples gemaakt op vraag van B2B-klanten. De eerste gebruikerstests zijn alvast positief." - Rudiger Mees, founder SUPRGOODS

Team

Rudiger Mees werkte onder meer als klinisch onderzoeker voor enkele farmaceutische bedrijven en hij leidde ook de afdeling Healthcare & Life Sciences van Cegeka. Hij heeft ook al ervaring als ondernemer: hij richtte een bedrijf op dat softwareapplicaties voor klinisch onderzoek maakt. Het bedrijf had kantoren in de VS en India en had onder Rudigers leiding meer dan 80 mensen in dienst.

Nu heeft Rudiger met SUPRGOODS een nieuwe uitdaging gevonden. Voor SUPRGOODS staat hij voornamelijk in voor het algemene management en de business development. SUPRGOODS heeft daarnaast 1 werkneemster in dienst die onder meer de logistiek, de verpakkingen en de website voor haar rekening neemt.

Uiteraard kan SUPRGOODS ook rekenen op de expertise van het netwerk van Rudiger.

Rudiger Mees

Klanten

"Als je weet dat zo'n 60% van de volwassenen en zelfs 80% van de jongeren last heeft van stinkvoeten, dan weet je dat we met SUPRGOODS een enorme markt kunnen aanspreken." - Rudiger Mees, founder SUPRGOODS

De verdeling van de kousen begon oorspronkelijk via de webshop. Deze webshop draait goed en zorgt voor ongeveer 60% van de omzet. De gemiddelde uitgave in de webshop ligt boven 80 euro, ongeveer 7% van de bezoekers spendeert zelfs meer dan 200 euro. Bovendien koopt ongeveer de helft van de klanten later nog eens sokken via de webshop.

De omzet van SUPRGOODS van afgelopen maanden ligt al boven 70.000 euro.
“Ik heb 2 paar gekocht voor mijn zoon die heel intensief sport en ben er heel tevreden over. Wat er in de recensies staat, klopt ook. Minder zweetvoeten, minder geur. Topproduct!” - JP

Dankzij een paar persverschijningen werd SUPRGOODS gecontacteerd door enkele winkels die de kousen ook wilden verkopen. Op die manier vond SUPRGOODS een B2B-markt voor de verkoop van de kousen. Momenteel zijn er zo'n 7 winkels waar je de SUPRGOODS-kousen kan kopen. Met de activewear-sokken zal SUPRGOODS ook andere B2B-kanalen kunnen aanspreken. SUPRGOODS hield ook al een trial met 25 testers voor een bedrijf dat kleding maakt voor militairen, politiemensen...

“Dit zijn zonder twijfel de beste sokken die we ooit getest hebben en we zouden graag een groter testproject uitvoeren om vervolgens te bekijken hoe we ze bij onze klanten kunnen krijgen." - Director of Business Development/Research & Development van een internationale leverancier van beschermende kledij voor 450.000 militairen, brandweer- en politiemensen wereldwijd

In de pers

Het innovatieve product van SUPRGOODS werd ook al vaak opgepikt door de media. Er verschenen onder meer artikels in Het Nieuwsblad, Flair en Made in Antwerpen. Rudiger vertelde ook al onder meer op Radio 2 en Studio Brussel over de kousen van SUPRGOODS.  Een onafhankelijke testkandidaat van De Inspecteur op Radio 2 gaf SUPRGOODS een quotering van 8,5/10 en was heel tevreden!    

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

SUPRGOODS

SUPRGOODS wil verder investeren in haar activewear-sokken. Om het product te lanceren en te commercialiseren, o.a. door deel te nemen aan beurzen en een saleswerknemer aan te werven, is SUPRGOODS op zoek naar financiering.

Daarnaast is SUPRGOODS ook bezig met het ontwikkelen van T-shirts, zowel voor casual gebruik als voor intensievere activiteiten. De op te halen financiering zal ook gebruikt worden om deze T-shirts te produceren en te commercialiseren.

In totaal is SUPRGOODS op zoek naar €250.000 aan financiering. De winwinlening maakt deel uit van de financieringsmix: via dit kanaal zou €100.000 opgehaald worden. Het doel is om de overige €150.000 via een bankfinanciering binnen te halen.

Investeer jij mee in SUPRGOODS, dat met een innovatief en duurzaam product al heel wat omzet heeft gegenereerd en gerund wordt door een gepassioneerde ondernemer met heel wat ervaring? Neem dan contact op om jouw investering te bespreken!

Updates

23/1/20

Aanvulling informatienota SUPRGOODS

6/12/19

Informatienota SUPRGOODS

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form