Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

100% gefinancierd

Talent Grid

Gent
Vastgoed

45000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Talent Grid prospecteert unieke leegstaande panden op de vastgoedmarkt. Zo geeft Talent Grid jonge makers de kans om eigenzinnige pop-ups en events te organiseren. Talent Grid haar volgend project is de oprichting van ‘First Base’: een soort labowinkeltje voor jonge designers. Elke ambitieuze maker kan er voor minstens één dag een winkel opbouwen, snel en goedkoop, op een bruisende locatie. Kom zeker eens langs!

Raison d’être: Anno 2017 is er heel wat leegstaand vastgoed dat vraagt om een nieuwe toekomst. Dat is een opportuniteit voor creatieve ondernemers. Velen doen niets liever dan unieke, licht vergane locaties te pimpen. Talent Grid spot de ruwe diamanten en vraagt jonge makers om hun inspiratie. De makers krijgen de kans om ze in te vullen met een minimum aan risico’s en de ruggensteun van de talenten uit de Grid. Aan de andere zijde komen de vastgoedeigenaars dichter bij een nieuwe toekomst voor hun pand. Samen creëren ze een win-win die de stad opwaardeert, plekje voor plekje.

Sur Mesure

Succesverhaal: Talent Grid gaf deze zomer leven aan het atelier Sur Mesure in de Onderstraat 12 in Gent. Ondertussen staat dit winkelpand te huur voor korte of lange termijn. In de Gentse Feesten 2017 zette Talent Grid dit pand in de kijker met een pop-upshop. Duizenden zagen dit winkelpand passeren op social media, dankzij de 8 onderneemsters die er hun inspiratie aan verleenden. Een betere promo-boost had de eigenaar zich niet kunnen wensen.

Talent Grid is er al meermaals in geslaagd uniek vastgoed op de kaart te zetten via projecten van creatieve ondernemers. Talent Grid bouwde bijvoorbeeld een etage van een appartementsgebouw in de Jakob Heremansstraat in Gent om tot ateliers en verdubbelde de verkoopprijs. Er is permanent ruimte voor 4 kunstenaars.

Steeds kon Talent Grid de opdrachtgever meer dan tevreden stellen. Met hoofd en hart kunnen ze tevreden zijn van de diensten van Talent Grid: In tussentijd kregen allerlei creatives de kans om hun eigenzinnige projecten vorm te geven. Gaande van een koffiebar tot een design-atelier. Talent Grid realiseert win-win-projecten, die zowel zingeving als meerwaarde creëren voor beide partijen.

Atelier

In 2018 ontwerpt Talent Grid een eigen winkel, een labo waar we met jonge designers tijdelijk aan de slag gaan. Ze krijgen de uitdaging om de mini-winkel tot hun eigen concept store of art space om te bouwen.

Nathalie Hamelton - zaakvoerder

prospecteert panden en legt de link met het creatieve netwerk.

Nathalie, Babette & Eva

Babette - copywriter -

verwoordt liefdevol de projecten van gepassioneerde artiesten.

Eva -designer-

designt de huisstijl en houdt de vinger aan de pols bij pure tekenaars en designers.

Talent Grid staat voor: het sensibiliseren van jonge, creatieve ondernemers en kunstenaars dat er win-wins mogelijk zijn, door samen te werken intra en inter, onderling, en met andere sectoren, waarvan de vastgoedsector er één is.

In het buitenland wordt vastgoed al sinds jaren in de kijker gezet met opsmuk en activatie: styling, kijkdagen, recepties, events, pop-upprojecten zijn enkele van de mogelijkheden. In België zijn de verkopende eigenaars en professionelen echter eerder geneigd om de investeringen in hun vastgoed tot het minimum te beperken. 

Content marketing is een goedkope en hedendaagse manier om services in vastgoed bekend te maken. Slechts een handvol makelaars kiezen voor het pad van storytelling, en het betrekken van creatieve talenten in hun promo pakket. Vastgoed in de privé- en professionele sfeer worden traditioneel anders gepromoot. Projecten met gemengd gebruik worden namelijk vooral opgedeeld in handel- en woonfuncties, om nadien gescheiden te verkopen en te verhuren. Private kopers focussen zich doorgaans op de aankoop van een eigen woning, terwijl bedrijven zich meer richten op handelspanden. Dit vermoedelijk om budgettaire en fiscale redenen.

Talent Grid wil hierbij een meerwaarde betekenen voor onze klanten:

  • Door middel van een ijzersterk visueel pakket en de heropleving van de locatie kan de verkoper het hoogst mogelijke rendement behalen.
  • Door middel van een actieve, eigenzinnige branding worden potentiële kopers bereikt met communicatie die op hun lijf geschreven is.
  • Samenwerking in content-creatie levert sterke en goedkope reclametools voor stakeholders. De branding van projecten straalt af op alle partijen:  Pro’s, Talent Grid, de buurt,... .
  • De koper met visie en volharding kan zijn stoutste dromen werkelijkheid maken. Dit aspect verbreedt de markt voor de nichepanden in de woon- en handelsfeer. Ook creatieve ondernemers zijn zo enabled om met minder financiële basis sterke stappen te zetten. Hun creativiteit is daarbij hun slagkracht.

In de nichesector waar Talent Grid zich in bevindt is er weinig tot geen concurrentie, tenzij voor andere kunst- of creatieve collectieven. Daarom mikt Talent Grid op samenwerkingen met andere netwerken.

Elke week krijgt Talent Grid een creative exposure via een interview en portret. Zie Medium.

 

Investeer mee in

Talent Grid

Talent Grid wenst via de winwinlening 45 000 euro op te halen. Dit om in de volgende zaken te investeren:

- De eenmalige kosten:

  • De winkelinrichting van ‘First Base’; en
  • De opstart van de PR- en marketingcampagne: de opstart van online-tools en de verdere ontwikkeling van de social media en promotie van ‘First Base’.

- De lopende kosten:

  • Administratieve en EGW-kosten van ingevulde panden;
  • De PR- en marketingcampagne van de werking en projecten; en
  • De opsmuk en activatie van panden in samenwerking met de creatives.

Er werd al €20 000 opgehaald via de winwinlening.

Talent Grid

Gent
Vastgoed

Investeer mee vanaf
€5000
Completed

Investeringsbehoefte

45000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Ontdek meer ondernemingen ⟶