Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Leuven
Bloemen

The Green Spot

Iedereen krijgt graag wel eens een boeketje bloemen. The Green Spot in Leuven wil een flexibele service aanbieden waarbij klanten online bloemen kunnen bestellen en aan huis laten leveren. Ook wil uitbater Philip een bloemenautomaat ter beschikking stellen zodat de klant 24/24 een boeketje kan gaan kopen. Als dat niet gemakkelijk is!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

The Green Spot

is op zoek naar een totaalbedrag van

40000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€33.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

The Green Spot

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€33.000

reeds opgehaald

Te laat!

The Green Spot

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Bloemen blijven een gewaardeerd geschenk. Bij elke gelegenheid is een bloemetje wel op zijn plaats. Maar de manier waarop klanten winkelen is veranderd: naast de fysieke winkels wordt het online verhaal steeds belangrijker. Klanten verwachten ook flexibiliteit zodat hun wensen precies ingevuld worden. En dat geldt ook voor de aankoop van bloemen.

Dankzij de jarenlange ervaring van The Green Spot, dé hotspot voor bloemen in Leuven, zijn ze er zich van bewust dat het cruciaal is om mee te zijn met deze tendens.

"We beseffen dat deze tendens aanpassingen van ons vraagt. Daarom hebben we onze verkoopkanalen uitgebreid en aangepast aan de wensen van de klant." - Philip Van Hal, zaakvoerder The Green Spot

Philip stelde vast dat mensen heel de dag door bloemen willen kunnen kopen. Om mee te zijn met de vraag van de markt wil The Green Spot dan ook bloemen aanbieden via 3 kanalen: in de winkel zelf (die zich op een nieuwe, grotere locatie bevindt), via de webshop en via een bloemenautomaat. Via de bloemenautomaat kunnen mensen 24/7 bloemen kopen, wat natuurlijk een uitstekende service is.

Activiteit

Koop je boeket in de bloemen-hotspot van Leuven

De fysieke bloemenwinkel blijf het hart van de activiteiten van The Green Spot. Hier kan de klant terecht voor inspiratie en een service op maat.

De inrichting van de nieuwe winkel zal verder uitgewerkt worden om de beleving van de klant nog te verbeteren. De nieuwe locatie werd onder andere gekozen voor de grote ramen. Deze zorgen voor meer lichtinval, wat de winkelervaring aangenamer maakt.

Bovendien komt er ook een aparte gekoelde ruimte. De bloemen worden dan in optimale conditie bewaard, waardoor er minder uitval is en de klant langer genot heeft van de bloemen. Het is energie-efficiënter om te werken met een afgescheiden koele ruimte. De nieuwe winkel is groter, waardoor The Green Spot haar klanten een ruimer bloemenaanbod kan geven.

Bestel je boeket eenvoudig online

Veel klanten hebben geen tijd of zin om de verplaatsing naar de bloemenwinkel te maken. Voor hen is de webshop het ideale kanaal om een boeket bloemen te kopen of van thuis uit het aanbod van de zaak eerst te bekijken alvorens de winkel te bezoeken.

Bezoekers kunnen in de webshop makkelijk een bestelling plaatsen. Deze wordt vlot aan huis geleverd. Dit verkoopkanaal is ook zeer handig voor bedrijven en onmisbaar om dit marktsegment te bedienen!

Gehaast? Winkel gesloten? Naar de bloemenautomaat!

Als je snel een boeket bloemen nodig hebt, kan je langsgaan bij de bloemenautomaat van The Green Spot. Hier kan je 24/7 terecht voor verse bloemen. Hiermee wil The Green Spot inspelen op de flexibiliteit waarnaar de moderne klant op zoek is.

Foto: KBCGa creatief aan het werk met bloemen

Klanten die graag creatief met bloemen bezig zijn, kunnen deelnemen aan een van de workshops. Dit is een ideale gelegenheid voor The Green Spot om aan klantenbinding te doen en om zich te profileren bij de deelnemers.

"Via deze verkoopkanalen wil The Green Spot haar klanten een flexibele, uitgebreide service en een aangename beleving bieden." - Philip Van Hal, zaakvoerder The Green Spot

The Green Spot, een groene hotspot

The Green Spot wil letterlijk een “groene hot spot” zijn en ook inzetten op ecologie. Dit gebeurt op verschillende manieren. Zo kopen ze bloemen en planten aan die zo duurzaam mogelijk geteeld werden. Een ander ecologisch pluspunt is de verpakking van de bloemen en planten: waar mogelijk maakt The Green Spot hierbij gebruik van recycleerbare materialen.

The Green Spot vatte ook het plan op om aan de buitengevel van de zaak een verticale tuin te installeren. Deze draagt bij aan de bestrijding van fijn stof in het drukke stadscentrum en bovendien wordt de gevel op die manier een uniek uithangbord.

Deze tekening toont hoe de gevel van The Green Spot er zal uitzien
“The Green Spot is geen gewone bloemenzaak. Innovatie, ecologie, flexibiliteit en service staan centraal.” - Philip Van Hal, zaakvoerder The Green Spot

Team

Philip Van Hal is de zaakvoerder van The Green Spot. Hij is tuinarchitect van opleiding en heeft dan ook een passie voor tuinen, planten en de natuur in het algemeen. Na enkele jaren te hebben gewerkt in een boomkwekerij volgde hij een cursus bloemschikken, waardoor zijn passie voor bloemen alleen maar vergrootte.

Philip besliste om zijn passie te volgen en was 6 jaar aan de slag in een bloemenwinkel, maar dan vond hij het tijd om zelf een bloemenzaak te starten. The Green Spot was geboren en bestaat ondertussen al 13 jaar!

Verder schakelt The Green Spot freelance bloemisten in die inspringen waar nodig.

In 2012 sleepte The Green Spot de Belgium Retail Award in de wacht in de categorie “Betere bloemen-, planten- en tuincentra en cadeaushops van België”. Het bedrijf blonk vooral uit op vlak van klantvriendelijkheid, gastvrijheid, service en onthaal van de klant.

Klanten

Bloemen zijn een aangenaam geschenk voor iedereen, dat is evident. The Green Spot spreekt dan ook een heel brede markt aan. Het gaat vooral om de manier waarop het bedrijf haar diensten aanbiedt.

Door te kiezen voor 3 verschillende kanalen –de winkel, de webshop en de bloemenautomaat– spreekt The Green Spot verschillende doelgroepen aan:

  • De bloemenwinkel is er voor de klant die advies op maat wil. Door rond te lopen tussen de tentoongestelde bloemen kan de bezoeker inspiratie opdoen. De klant die een echte meerwaarde zoekt en actief met bloemen wil bezig zijn, kan deelnemen aan een van de workshops.
  • De webshop is er voor de klant die geen verplaatsing naar de winkel kan of wil maken of voor een winkelbezoek het aanbod wil bekijken. Je kan er rondneuzen in het aanbod en je kan rekenen op een vlotte levering. Ook voor bedrijven kan het erg handig zijn om snel een boeket bloemen te bestellen via de online shop van The Green Spot.
  • De bloemenautomaat is er voor klanten die snel een boeket bloemen willen kopen, bijvoorbeeld als het te druk is in de winkel of buiten de openingsuren van de winkel. Je kan 24/7 terecht bij de automaat voor verse bloemen, wat natuurlijk een heel flexibele dienstverlening is.


Pers

Investeer mee in

The Green Spot

The Green Spot heeft al een deel van de uitbreidingsplannen kunnen realiseren, maar om alle ambities te kunnen waarmaken is de onderneming op zoek naar een financiering voor een bedrag van 40.000 euro. Je kan mee investeren om volgende zaken te realiseren:

  • Het aankopen van de bloemenautomaat. The Green Spot wil een bloemenautomaat kopen zodat ze 24/7 klanten kunnen bedienen. De automaat moet voldoende groot zijn zodat de klant ook hier een uitgebreide keuze heeft.
  • Het uitbouwen van de webshop. Om een gebruiksvriendelijke webshop die een veilige betaling mogelijk maakt te bekomen moeten nog heel wat technische zaken geregeld worden.
  • Verdere inrichting van de nieuwe zaak. Een deel van de herinrichting van de nieuwe zaak is al gebeurd, maar je kan bijvoorbeeld nog mee investeren om de koele ruimte te creëren.
  • The Green Spot wil een extra verkoper aanwerven om de klanten een snelle en kwaliteitsvolle service te blijven bieden.

Wil jij investeren en deze ambitieuze onderneming helpen bloeien? Kom gerust zelf een kijkje nemen, Philip van The Green Spot geeft je graag meer info over de bloemenzaak! Contacteer WinWinner voor meer informatie over de investeringsopties!

Updates

23/4/19

The Green Spot nodigt je uit op haar Ambassador Night

Om alle ambassadeurs van The Green Spot een update te geven over de groeiplannen, organiseert de Leuvense bloemenwinkel op 20 februari een Ambassador Night. En die groeiplannen zijn in volle uitvoering: zo kon The Green Spot al haar website vernieuwen en ook de webshop werd intussen gelanceerd. In onderstaand filmpje geeft zaakvoerder Philip een rondleiding in de nieuwe webshop:

Het event zal doorgaan in de bloemenzaak zelf. Een ideale gelegenheid dus om een kijkje te nemen in de vernieuwde zaak! WinWinner zal ook aanwezig zijn op deze Ambassador Night om uitleg te geven over de investeringsmogelijkheden en de vragen hierover te beantwoorden. Wil je graag aanwezig zijn op dit event? Via deze evenementenpagina kan je je gratis inschrijven en alle praktische info doornemen.

23/4/19

Aanvulling informatienota The Green Spot

23/4/19

Informatienota The Green Spot

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form