Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

The Opportunity Factory

Gent
Innovatie

50000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

The Opportunity Factory maakt producten voor duurzame mobiliteit. We brachten reeds 2 producten op de mark: de Urban Nomad - een elektrisch aangedreven fietskar - en de Tortuga XL - een cargo scooter ideaal voor stadsdistributie.

Bedenken, maken, engineering, productie en verkoop doen we allemaal lokaal. Bedoeling is om in België in andere marktsegmenten (intern transport, stadsdiensten, events, …) door te breken, en ook uit te breiden naar Nederland en de rest van Europa. 

 

Activiteit

In 2015 werd de Urban Nomad, een elektrisch aangedreven fietskar die van elke fiets een elektrische fiets maakt.  Het geeft je de mogelijkheid om comfortabel te fietsen zonder bijtrappen met een ruimere autonomie.  Bovendien kan je boodschappen of andere goederen transporteren.

de Urban Nomad

Dit jaar lanceerde The Opportunity Factory de TORTUGA XL, een elektrische CargoScooter. Daarmee richten ze zich op eco-mobility bij bedrijven. De Tortuga XL werd ontwikkeld om duurzaam transport in de stad te vergemakkelijken. De elektrische cargoscooter kan een lading vervoeren van 250 kg, maar is toch wendbaar in het verkeer.  Zo mag de Tortuga op het fietspad rijden en wordt de scooter elektrisch aangedreven om het transport sneller en lichter te maken. Ondertussen werden de eerste stuks reeds geleverd aan Bubble Post. Daarnaast wordt gewerkt aan verschillende samenwerkingen, onder meer met Caruur. Dankzij die samenwerking kunnen we de Tortuga XL aanbieden in full operational lease model voor de klanten.

de Tortuga XL 2.0

Team

Jurgen Denul

Jurgen Denul is PhD in Physics (Universiteit Gent) en Executive Master in Consulting and Coaching for Change (Insead). Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met verschillende aspecten van entrepreneurship, innovation management en change management, zowel in België als internationaal.

Dirk Verhaeghe

Dirk Verhaeghe is een master in TEW en behaalde een international MBA aan de Vlerick Management School. Hij is een ervaren en gedreven professional met 15 jaar ervaring in sales en marketing. Hij heeft een neus voor het opbouwen van unieke value propositions en innovatieve business modellen.

Lieven Totté

Lieven Totté is Master in de Productontwikkeling, met ruim 15 jaar ervaring binnen multidisciplinaire teams voor de ontwikkeling van mechanische en elektromechanische producten.

Dieter Dekeyzer

Dieter Dekeyzer is  Ingenieur Elektronica en heeft ondertussen 15 jaar ervaring in product innnovatie.  Bij TOF werkt hij de aandrijfsystemen en de energie opslag systemen uit.

Luc Meirlaen

Luc Meirlaen is Master in de Productontwikkeling met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe concepten, producten en oplossingen.

Klanten

We zijn een jonge speler op de markt. De markt zelf is eigenlijk ook nog relatief jong. Goederentransport en cargofietsen bestaan uiteraard al reeds langer. Het is echter nog maar een vrij recent fenomeen dat goederentransport via fiets of gelijkaardige voertuigen op grotere schaal en professionele manier worden uitgevoerd. Er komen vele dus nieuwe koeriers bij (Bubble Post, Cargo Velo, ViaVelo,) en tegelijkertijd schakelen ook gevestigde bedrijven over naar duurzame voertuigen (bpost, DHL, …). Een markt in volle expansie dus.

Dit is geen exclusief Belgisch of Nederlands gegeven maar een trend die zich doorzet in nagenoeg alle Europese steden.

Naast goederentransport via koeriers is ook een groeiende vraag naar dit type van voertuig door bijv. stadsbesturen die voor eigen diensten en plantsoendiensten op zoek naar duurzame alternatieven.

 

Pers

Investeer mee in

The Opportunity Factory

The Opportunity Factory is een start-up met een succesvol track-record. Ze werd opgericht door een groep van enthousiaste entrepreneurs met meer dan 200 jaar gezamenlijke ervaring. Ondertussen werd via een netwerk van coöperanten en investeerders 426.000€ aan kapitaal samengebracht. Onder meer OyaSeed (Piet Colruyt) investeerde mee in The Opportunity Factory. Daarnaast steunde ook het IWT The Opportunity Factory. 

Om de Tortuga XL 2.0 een wijdverspreid succes te maken en op grote schaal te kunnen produceren en verkopen willen we 50.000EUR ophalen via tax shelter voor starters.

Updates

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

The Opportunity Factory

Gent
Innovatie

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

50000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst