Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Gent
Innovatie

The Opportunity Factory

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

The Opportunity Factory

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

The Opportunity Factory

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

The Opportunity Factory

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

The Opportunity Factory maakt producten voor duurzame mobiliteit. We brachten reeds 2 producten op de mark: de Urban Nomad - een elektrisch aangedreven fietskar - en de Tortuga XL - een cargo scooter ideaal voor stadsdistributie.

Bedenken, maken, engineering, productie en verkoop doen we allemaal lokaal. Bedoeling is om in België in andere marktsegmenten (intern transport, stadsdiensten, events, …) door te breken, en ook uit te breiden naar Nederland en de rest van Europa. 

 

Activiteit

In 2015 werd de Urban Nomad, een elektrisch aangedreven fietskar die van elke fiets een elektrische fiets maakt.  Het geeft je de mogelijkheid om comfortabel te fietsen zonder bijtrappen met een ruimere autonomie.  Bovendien kan je boodschappen of andere goederen transporteren.

de Urban Nomad

Dit jaar lanceerde The Opportunity Factory de TORTUGA XL, een elektrische CargoScooter. Daarmee richten ze zich op eco-mobility bij bedrijven. De Tortuga XL werd ontwikkeld om duurzaam transport in de stad te vergemakkelijken. De elektrische cargoscooter kan een lading vervoeren van 250 kg, maar is toch wendbaar in het verkeer.  Zo mag de Tortuga op het fietspad rijden en wordt de scooter elektrisch aangedreven om het transport sneller en lichter te maken. Ondertussen werden de eerste stuks reeds geleverd aan Bubble Post. Daarnaast wordt gewerkt aan verschillende samenwerkingen, onder meer met Caruur. Dankzij die samenwerking kunnen we de Tortuga XL aanbieden in full operational lease model voor de klanten.

de Tortuga XL 2.0

Team

Jurgen Denul

Jurgen Denul is PhD in Physics (Universiteit Gent) en Executive Master in Consulting and Coaching for Change (Insead). Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met verschillende aspecten van entrepreneurship, innovation management en change management, zowel in België als internationaal.

Dirk Verhaeghe

Dirk Verhaeghe is een master in TEW en behaalde een international MBA aan de Vlerick Management School. Hij is een ervaren en gedreven professional met 15 jaar ervaring in sales en marketing. Hij heeft een neus voor het opbouwen van unieke value propositions en innovatieve business modellen.

Lieven Totté

Lieven Totté is Master in de Productontwikkeling, met ruim 15 jaar ervaring binnen multidisciplinaire teams voor de ontwikkeling van mechanische en elektromechanische producten.

Dieter Dekeyzer

Dieter Dekeyzer is  Ingenieur Elektronica en heeft ondertussen 15 jaar ervaring in product innnovatie.  Bij TOF werkt hij de aandrijfsystemen en de energie opslag systemen uit.

Luc Meirlaen

Luc Meirlaen is Master in de Productontwikkeling met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe concepten, producten en oplossingen.

Klanten

We zijn een jonge speler op de markt. De markt zelf is eigenlijk ook nog relatief jong. Goederentransport en cargofietsen bestaan uiteraard al reeds langer. Het is echter nog maar een vrij recent fenomeen dat goederentransport via fiets of gelijkaardige voertuigen op grotere schaal en professionele manier worden uitgevoerd. Er komen vele dus nieuwe koeriers bij (Bubble Post, Cargo Velo, ViaVelo,) en tegelijkertijd schakelen ook gevestigde bedrijven over naar duurzame voertuigen (bpost, DHL, …). Een markt in volle expansie dus.

Dit is geen exclusief Belgisch of Nederlands gegeven maar een trend die zich doorzet in nagenoeg alle Europese steden.

Naast goederentransport via koeriers is ook een groeiende vraag naar dit type van voertuig door bijv. stadsbesturen die voor eigen diensten en plantsoendiensten op zoek naar duurzame alternatieven.

 

Pers

Investeer mee in

The Opportunity Factory

The Opportunity Factory is een start-up met een succesvol track-record. Ze werd opgericht door een groep van enthousiaste entrepreneurs met meer dan 200 jaar gezamenlijke ervaring. Ondertussen werd via een netwerk van coöperanten en investeerders 426.000€ aan kapitaal samengebracht. Onder meer OyaSeed (Piet Colruyt) investeerde mee in The Opportunity Factory. Daarnaast steunde ook het IWT The Opportunity Factory. 

Om de Tortuga XL 2.0 een wijdverspreid succes te maken en op grote schaal te kunnen produceren en verkopen willen we 50.000EUR ophalen via tax shelter voor starters.

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form