Investeringsproject
Winwinlening
Antwerpen
Antwerpen
IT

theMatchBox

Hoe haal je data uit ongestructureerde tekstbronnen zoals contracten, vacatures of rapporten? theMatchBox wil het antwoord bieden op die vraag. De software die de onderneming ontwikkelde gaat via text mining en artificiële intelligentie op zoek naar de gezochte informatie in grote bestanden. De focus van de onderneming ligt voorlopig op HR, maar de technologie kan bijvoorbeeld ook in de juridische of financiële sector toegepast worden. 2 bekende klanten zijn BNP Paribas Fortis en de VDAB. Na verschillende succesvolle implementaties voor tevreden klanten is het tijd om versneld te commercialiseren. Met behulp van de winwinlening en een bankkrediet wil theMatchBox investeren in betere B2B-marketing. Ontdek hier hoe jij kan investeren in de groeiplannen!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

theMatchBox

is op zoek naar een totaalbedrag van

80000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€80.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

theMatchBox

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€80.000

reeds opgehaald

Te laat!

theMatchBox

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Software waarmee bedrijven via text mining en artificiële intelligentie data uit contracten, vacatures, rapporten... kunnen halen
- Focus op HR: met theMatchBox kunnen recruiters tot 2 keer meer matchende CV's uit een database halen dan bij een gewone zoekopdracht
- Complementair team met ervaring in technologie, marketing, sales, advocatuur en start-ups
- Onder meer BNP Paribas Fortis, Wolters Kluwer en de VDAB zijn klanten
- Op zoek naar €40.000 aan winwinleningen (en aanvullend bancair krediet van €100.000) voor verloning full stack developer, commercialisering via marketing automation, aanwezigheid op HR-events en verbetering marketing- en salesmateriaal

Waarom theMatchBox?

Data is the new gold, is een veelgehoorde uitspraak in de zakenwereld sinds enkele jaren. Denk maar aan Google en Amazon die hun bedrijf groot hebben gemaakt met data. En laat data nu net de core business van theMatchBox zijn. Dankzij theMatchBox kunnen bedrijven automatisch data en waardevolle informatie uit ongestructureerde bronnen zoals contracten, vacatures, spreadsheets, rapporten, e-mails, websites, archieven, tweets enzovoort halen.

Hoe haalt een advocatenkantoor bijvoorbeeld vervaltermijnen uit een bulk contracten of filtert ze GDPR-gevoelige data uit lopende dossiers? Of hoe gaat een recruiter door een berg cv's op zoek naar de juiste match tussen kandidaat en vacature? theMatchBox maakt manueel en tijdrovend leeswerk overbodig en zorgt dus in de eerste plaats door intelligente automatisering, voor tijds- en financiële besparingen voor haar klanten. Daarnaast verlaagt ook het risico voor bedrijven om iets over het hoofd te zien en vergroot de kans om nieuwe inzichten te verwerven. Zo helpt theMatchBox bedrijven met hun digitale transformatie.

Hoe theMatchBox dit doet? theMatchBox heeft een eigen ontwikkeld softwareplatform waarmee klanten accuraat informatie kunnen terugvinden en matchen met andere data (zgn. search & matching). Via text mining en artificiële intelligentie kunnen bepaalde patronen of informatie snel teruggevonden worden. Met data als motor van de op handen zijnde revolutie in de businesswereld ligt theMatchBox in een uitstekende positie om hierin succesvol te zijn.

Activiteit

Hoewel de software van theMatchBox in verschillende industrieën kan toegepast worden, focust de onderneming zich vandaag voornamelijk op HR. Door theMatchBox te gebruiken om cv's en vacatures door te nemen, kunnen recruiters veel sneller geschikte kandidaten vinden. Uit een doorgedreven onderzoek blijkt dat theMatchBox tot 2 keer meer matchende cv's uit een database kan halen dan bij een gewone zoekopdracht. En dat betekent een veel kwaliteitsvollere selectieprocedure en een belangrijke tijdswinst voor kandidaten en jobconsulenten.

"De software vormt 100% eigen intellectueel eigendom. Klanten kunnen de software implementeren in hun private cloud om er vervolgens de features van te gebruiken die ze nodig hebben om hun processen te verbeteren." - Joeri Mesens, co-founder theMatchBox

Naast de eenvoudige implementatie van de software is de schaalbaarheid ervan ook een groot voordeel van theMatchBox. Het potentieel van de tool is niet begrensd tot de HR-sector, maar kan bijvoorbeeld ook ingezet worden in de juridische, financiële of farmaceutische sector.

Vandaag kan theMatchBox toegepast worden op documenten in het Nederlands, Frans, Engels en binnenkort ook Duits. Een extra taal kan toegevoegd worden op een periode van 8 weken. Heel wat groeimogelijkheden dus!

Team

TheMatchBox werd opgestart door Joeri Mesens en Leen Van Acker. Joeri heeft 22 jaar ervaring als software architect, onder meer bij Thomson Reuters en Actonomy, en staat dan ook in voor de technische werking van de software van theMatchBox. Dit doet hij samen met Leen, die als computerlinguïste computers taal kan laten interpreteren met behulp van natural language processing en machine learning.

Jan Govaerts werd in juni 2019 managing partner bij theMatchBox om de brug te slaan tussen de technologie en de toepassingsmogelijkheden bij klanten. Met een trackrecord als business accelerator voor B2B-softwarebedrijven, ligt zijn focus vandaag op de business development en de marketing van theMatchBox in België en Nederland. In 2007 stond Jan mee aan de wieg van Vee24, een AI-enabled customer engagement platform vandaag in gebruik bij KBC. Daarnaast is Jan ook lid van de raad van advies van de succesvolle Gentse scale-up Skedify.me.

Vincent Schoeters heeft 10 jaar ervaring als merging & acquisition-advocaat en is gepassioneerd door technologie. Vincent wordt gedreven door de dynamiek van de start-upwereld en heeft in die hoedanigheid onder meer een mentorship bij Telenet Kickstart, powered by Idealabs, en in het Start-up Acceleratorprogramma van Vlerick. Vincent is ervan overtuigd dat de technologie van theMatchBox ruime toepassing zal vinden binnen de juridische sector.

Joeri, Jan, Leen & Vincent

Klanten

Gezien het toenemende belang van data voor ondernemingen is het potentieel van theMatchBox uiteraard erg groot. Onder meer BNP Paribas Fortis, Yazzoom, Cegeka, Wolters Kluwer en het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) deden al een beroep op de technologie van theMatchBox. Door de focus van de onderneming op toepassingen in HR zijn er uiteraard ook al heel wat klanten uit deze sector, waaronder de VDAB, Timing, Jellow en Helloflex.

De resultaten voor recruiters die theMatchBox gebruiken zijn indrukwekkend
"Door de focus te leggen op de meerwaarde van theMatchBox en mee te denken met de business case van onze klanten hebben we in slechts enkele maanden onze recurring revenue meer dan verdubbeld. Een duidelijke validatie van de markt dat theMatchBox echt wel een verschil kan maken voor onze doelgroep. Ook onze pijplijn zit vol met mooie leads." - Jan Govaerts, managing partner theMatchBox

Het grootste deel van de inkomsten van theMatchBox zit in het verkopen van de licentie voor het gebruik van de software, maar de onderneming voert ook projecten uit in functie van de licentieverkoop of om nieuwe business cases te valideren in een nieuwe industrie.

"Met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt is het snel vinden van de juiste persoon en de juiste job van groot belang. Dit is de reden waarom wij voor theMatchBox hebben gekozen. Matchen met theMatchBox geeft onze klanten een voorsprong ten opzichte van hun concurrenten." - Arjan Seunninga, Director Technology bij HelloFlex Group

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

theMatchBox

TheMatchBox wil haar activiteiten verder laten groeien en is op zoek naar extra financiële middelen om deze groei te ondersteunen. Concreet zoekt theMatchBox bijkomend 40.000 euro aan winwinleningen. Om dit professioneel te organiseren werkt de onderneming hiervoor samen met WinWinner. De resterende financiering zal aan de hand van een bancair krediet voor 100.000 euro ter beschikking worden gesteld.

Update: door de grote interesse van investeerders is het doelbedrag van de WinWinner-campagne verhoogd naar 80.000 euro.

De onderneming zal de bijkomende financiering in de eerste plaats inzetten voor de verdere commercialisering van theMatchBox. Via doorgedreven marketing automation wil theMatchBox sneller en beter leads genereren en klanten onboarden. Daarnaast wil theMatchBox de financiering gebruiken voor de verloning van een full stack developer, die de eigen website moet optimaliseren, een online demo-omgeving moet creëren voor de verschillende focussectoren en een eigen jobfeed zal bouwen. Ten slotte wil theMatchBox met de extra financiële middelen ook haar aanwezigheid op HR-events versterken en haar sales-en marketingmateriaal verder optimaliseren.

Investeer jij mee in een complementair team dat een beloftevolle technologie op de markt heeft gebracht waarmee bedrijven op een snelle en geautomatiseerde manier informatie uit hun bestanden kunnen halen? Neem dan nu contact op om jouw investering in theMatchBox te bespreken!

Updates

20/11/19

Aanvulling informatienota theMatchBox

15/10/19

Informatienota theMatchBox

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form