Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Gooik
Transport

Transmate

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Transmate

is op zoek naar een totaalbedrag van

90000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Transmate

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Transmate

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In Europa gebruiken vrachtwagens slechts de helft van hun laadcapaciteit. Dat is niet alleen inefficiënt en onnodig duur, het neemt ook nodeloos heel wat ruimte in op onze wegen (denk daar maar eens over na de volgende keer dat je in de file staat). Dat moet beter kunnen, vinden we bij Transmate.

Om dit structureel probleem op te lossen, moet je uiteraard eerst stilstaan bij de oorzaak van die slechte belading. Drie problemen komen vaak terug:

  1. Verladers kennen geen partij waarmee ze kunnen samenwerken;
  2. Verladers vertrouwen andere partijen niet;
  3. Verladers vinden het te moeilijk om met verschillende partijen samen te werken.
Wij geloven dat een betere toewijzing van vrachten bij vervoerders leidt tot een betere beladingsgraad en dus hogere efficiëntie - ook in het verkeer.

Om efficiënter samen te werken, biedt Transmate een oplossing voor de problemen die zich voordoen op de raakvlakken van de verschillende partners in de logistiek, en dat door het hele proces transparant te maken in de cloud.

Transmate is veel meer dan een idee.

Zo passen we onze oplossing toe bij een grote chemische speler met een breed Europees transportnetwerk en beheren we de kosten van een internationale groothandelaar door de meest gepaste vervoerders te selecteren en automatische factuurcontroles uit te voeren. Daarnaast helpen we een internationale voedingsproducent bij hun transport binnen het aankoopproces. De toepassingsmogelijkheden liggen dus erg breed.

Transmate wint Supply Chain Awards 2017

En dat is ook de sector niet ontgaan. Zo won Transmate recent de PICS - VIB start-up Supply Chain Award 2017. PICS - VIB is hét toonaangevend platform voor supply chain professionals dat zich inzet om bedrijven in België, Europa en zelfs ver daarbuiten te helpen om zo efficiënt mogelijk samen te werken en weg-opstoppingen te verhinderen.

Transmate wil verder groeien en bouwen aan efficiëntere en duurzamere logistiek. Snak je ook naar duurzamer goederentransport? Bouw samen met ons mee aan de logistiek van morgen.

Activiteit

De ideale oplossing

Vandaag boeken heel wat bedrijven nog transporten per fax en telefoon. In tijden van digitalisering is dat haast ondenkbaar. Pakjesdiensten hebben vaak goede systemen, maar de grotere transporten (bijvoorbeeld op pallet) zijn vaak niet uitgerust met een goed opvolgingssysteem. Daarop bieden we met Transmate een ideale oplossing.

Transmate is een cloudplatform waarop logistieke partijen met een paar klikken informatie kunnen uitwisselen. Dat is erg handig bij het opvragen en beheren van transporttarieven. Ingebouwde simulaties tonen de gebruiker onmiddellijk de pijnpunten en opportuniteiten in hun proces.

Ook shipping-operaties worden een stuk makkelijker gemaakt doordat Transmate de juiste informatie beschikbaar maakt voor alle partijen. Zo kan de status van pakketten en ladingen ten alle tijden centraal worden geraadpleegd, kunnen documenten worden uitgewisseld en referenties en updates worden opgeslagen.

Naast de dagdagelijkse operaties handelt Transmate ook het verdere verloop van het proces af: transportfacturen worden vergeleken met overeengekomen tarieven en kunnen hierdoor sneller goedgekeurd worden. Ook helpt het platform om sneller factuurverschillen uit te klaren en op te lossen.

‍Het platform kan ook gelinkt worden aan bestaande ERP-systemen, zoals SAP of Microsoft Dynamics. Je kan het gebruiken in de cloud en aansturen van waar je maar wil, zelfs via een mobiele app. Ideaal voor de chauffeurs onderweg.

Het platform is in een mum van tijd en met een minimum aan IT-support gebruiksklaar en biedt een meerwaarde voor zowel verlader, vervoerder of bestemmeling. Kortom: Transmate werkt en faciliteert op alle raakvlakken tussen de logistieke partijen.

Snelle Integraties

Transmate is in essentie een aaneenschakeling van systemen, net zoals het internet. Door snel en eenvoudig te linken met andere systemen, kunnen alle partijen snel gegevens uitwisselen. Gebruikers van het platform kunnen hun administratie en kosten rond logistiek flink beperken doordat alles centraal geïntegreerd wordt.

Meer info? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze site: www.transmate.eu

Team

Philip Poppe - CEO and Co-Founder

Philip heeft een achtergrond in business management en aerospace engineering, meer bepaald in data en optimalisatie. Hij was head of logistics in de chemie en heeft meerdere jaren ervaring in marketing & strategie.

Hij tekent mee aan de strategie van Transmate & schrijft mee aan de optimalisatie-algoritmes die Transmate doen draaien.

Noël Vranckx - COO and Co-Founder

Noël is een gepassioneerd all-round supply chain professional met meer dan 15 jaar supply chain en business-managementervaring, zowel in consulting als in een industriële omgeving.

Gedurende zijn professionele carrière werkte hij voor verschillende industrieën en specialiseerde hij zich in sales & operations planning, supply chain & network optimization.

Noël is binnen Transmate verantwoordelijk voor operations en marketing communicatie.

Karine Tollenaere - Business development

Met meer dan 20 jaar ervaring in logistiek bij verschillende grote transportondernemingen zoals Panalpina, DHL Global Forwarding en Kuehne + Nagel, versterkt Karine het team en neemt ze het business development voor haar rekening. Karine onderhoudt goede contacten met zowel shippers, carriers en forwarders en helpt Transmate te positioneren in de markt.

Jan Carpentier - Customer success

Jan heeft meer dan 10 jaar ervaring in supply chain en heeft een succesvol parcours in 3PL, logistiek en opslag afgelegd. Jan brengt zijn kennis en ervaring van pakket-afhandelaren naar het team.

Rijk van Wel - Lead developper

Rijk van Wel is lead developer en bouwt mee zowel op technisch als conceptueel vlak. Hij is een bron van creativiteit en helpt technische grenzen verleggen.

Influencers

Bert van Wassenhove

Bert is Uitgever van ondernemingen @ The CoFoundry en coach van Transmate. Bert ondersteunt het team met go-to-marketstrategie en marketing via StartIt@KBC.

Omar Mohout

Omar is specialist inzake prijszetting en helpt start-ups te groeien en de juiste strategische beleidslijnen uit tekenen. Omar is mentor bij het Founder Institute, Startathlon, Microsoft Innovation Center, NEST'up, imec.iStart, Startit @KBC, Duval Union Academy & Scaleup Porto.

Klanten

De Europese transportmarkt is een miljardenmarkt. 

Op de Europese wegen alleen al wordt jaarlijks 1700 miljard tonkilometer vervoerd (Eén tonkilometer is het vervoer van 1000 kg over 1 kilometer). 

Het merendeel van deze operaties wordt uitgevoerd door kleinere partijen die in onderaanneming werken voor grotere vervoerders. Daarnaast zien we een capaciteitsprobleem in de markt, wat het moeilijker maakt voor verladers om een geschikt transport te vinden.

De kracht van Transmate zit in de mogelijkheid om ook met kleinere partijen in contact te komen. Waar gevestigde platformen zich enkel richten op de allergrootste verladers wordt nooit de hele supply chain afgedekt. Ook hebben dergelijke platforms vaak een integratietijd van meerdere maanden, waar Transmate dit in enkele minuten kan.

Transmate richt zich op zowel de verladers als de vervoerders: verladers helpen we om hun operaties en kosten onder controle te krijgen, vervoerders geven we de mogelijkheid om track & trace aan te bieden aan hun gebruikers en om via het systeem nieuwe klanten te vinden.

We hebben vandaag al verschillende projecten lopen bij zowel verladers als vervoerders en starten in de komende maanden verschillende nieuwe projecten op. Doordat Transmate keer op keer verschillende partijen bij elkaar brengt, werkt een project als een cascade die telkens tientallen partijen tegelijkertijd op het systeem aansluit. Hoe meer gebruikers, des te interessanter het systeem wordt.

3 grote mijlpalen die we willen halen:

  • Het verkoopteam verder uitbouwen. Hiervoor zullen we in de eerste helft van het jaar extra mensen moeten aanwerven.
  • Uitbreiding verkoop naar Nederland. Transport is een internationale markt en dat betekent ook dat Transmate internationaal inzetbaar moet zijn. Nederland is een grote markt.
  • Integratie van Transmate in Blockchain. Transmate wil gebruikers de mogelijkheid bieden om hun transacties te loggen in Blockchain-technologie.

Pers

Door het winnen van de Supply Chain award kwam Transmate al verschillende keren in de pers.

Transmate werd opgenomen in de Maturity Matrix of European Supply Chain Start-Ups 2018

De matrix zet de belangrijkste supply chain start-up's in beeld volgens enerzijds de maturiteit van de start-up (hoe hoger op de kaart, hoe beter) en anderzijds per domein.

"Ze hebben ons ingeschaald op de tender functionaliteit maar uiteraard hebben we een bredere scope. Belangrijk hierbij is dat we Europees opgemerkt worden en hoog ingeschaald worden en dat er behoorlijk wat kapitaal geinvesteerd word in supplu chain oplossingen."

Bekijk hier de matrix

Investeer mee in

Transmate

Transmate heeft grote ambities en wil groeien. Hierdoor hebben we een investeringsbehoefte van 90.000 euro.

Transmate wil het team uitbreiden met een ontwikkelaar en een vertegenwoordiger voor de BeNeLux. Om dit te realiseren hebben we een extra investering nodig. Dit bedrag komt bovenop de eerder opgehaalde KMO-innovatiesteun van de Vlaamse Overheid.

Transmate kreeg al een steunpakket van 205.000 euro via het Vlaio en heeft ook een Starteo-lening van 65.000 euro lopen. Dat bedrag willen we nu aanvullen met 90.000 euro via de winwinlening. Dat laat ons toe om onze beloftevolle groei verder te zetten.

Heb je interesse om mee te bouwen aan efficiëntere logistiek in ons land en daarbuiten, samen werken aan betere belading en dus minder opstoppingen op de weg, en wil je ambassadeur van Transmate worden?

Contacteer ons en we bespreken graag de investeringsmogelijkheden!

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form