Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

100% gefinancierd

Umamido

Zaventem
Voeding

95000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Umamido is een fast casual restaurant concept waar alles draait rond heerlijke Japanse Ramen noodle soepen. Umamido is pure soulfood, a hug in a bowl en slow food served fast. Alles draait rond smaak en kwaliteit. Om dit te bekomen combineert Umamido de beste Japanse producten met de beste lokale producten en heel veel TLC: Tender Loving Cooking.

Sinds de opening van de eerste Umamido ramen shop in 2013 opende Umamido reeds 5 restaurants in België en twee in het buitenland (Sofia & Genève).

De Umamido food truck, een knappe Peugeot oldtimer, kan je vooral terug vinden op festivals en food events.

 

Umamido is slow food, served fast.

Voor de bouillon worden kwaliteit varkensbeenderen gebruikt die aangekocht worden bij Porc Qualité Ardenne, een coöperatie die boeren uit Malmedy in de Belgische Ardennen verenigt. 

De noodles worden speciaal voor Umamido geproduceerd door Sunnoodles, ramen noodles artisans gebaseerd in de Verenigde Staten.

Zij produceren onder andere ook de noodles van cult ramen shops in New York. De gebruikte Japanse miso is van uitzonderlijke kwaliteit. Dit leidt tot bijzonder lekkere ramen, echte food voor body en soul.

Door te focussen op een beknopte kaart kunnen we snel en efficiënt veel klanten bedienen.

Because simplicity is key!

Umamido houdt niet ellenlange menu's waar geen enkel ingrediënt vers is, maar kiezen voor een zestal heerlijke ramen en een aantal side dishes.

In het kort is Umamido:

  • Heerlijke ramen;
  • Kwalitatieve producten;
  • Leuke restaurants;
  • Snelle bediening;
  • Toegankelijk;
  • Hotspot; en
  • Lots of TLC: Tender Loving Cooking.

Guy - CEO & founder

Guy staat in voor het concept en company development.

Max - Officemanager

Max werkt al sinds juni 2016 bij Umamido, Hij heeft ook 6 jaar ervaring in restaurant management. Bij Umamido zorgt hij voor de administratieve kant als ook de HR en boekhouding.

Sovann - Operational manager

Sovann werkt al sinds augustus 2014 bij Umamido. Hij is twee jaar chef geweest bij Umamido Flagey. Op vandaag zorgt Sovann voor de day to day controle over de operationele activiteiten van de huidige vijf restaurants.

Mike AKA Bouillon Wizz - Head chef

Mike was de eerste Umamido medewerker bij oprichting in april 2013. Hij is de bedenker van de heerlijke Umamido gerechten!

Neuza - Training/Quality control/Franchise support manager

Neuza werkt sinds september 2014 bij Umamido. Zij zorgt voor de kwaliteitscontroles als ook de opvolging van het personeel en de verschillende restaurants.

Pierre - Shop leader Umamido St Cath

Pierre werkt sinds juni 2015 bij Umamido. Hij staat in voor het Umamido St Cath restaurant.

David - Shop leader Umamido Bailli

David werkt sinds juni 2015 bij Umamido. Hij staat in voor het Umamido Bailli restaurant.

Ben - Shop leader Umamido Flagey

Ben werkt sinds november 2016 bij Umamido. Hij staat in voor het Umamido Flagey restaurant.

Too - Shop leader Antwerpen Zuid & Dageraadplaats

Too werkt sinds maart 2017 bij Umamido. Hij staat in voor de restaurants in Antwerpen Zuid & Dageraadplaats.

Harry - Consultant

Harry zit op wekelijkse basis samen met Guy. Hij helpt bij het sturen van de structuur en groeistrategie. Harry heeft 30 jaar F&B ervaring bij onder ander Quick en Le Pain Quotidien.

Het Umamido groeit ontzettend snel.

Umamido startte haar eerste restaurant in april 2013 aan het Flagey plein te Brussel. Daarna kwamen er verschillende zaken bij:

  • Umamido Antwerpen Zurenborg (2014)
  • Umamido Antwerpen South (2014)
  • Umamido Brussel Sint-Katelijneplein (2015)
  • Umamido Brussel Baljuwstraat (2016)

Ook in 2016 werd een centraal productie atelier in Zaventem geopend.

In 2017 volgde dan de internationale expansie met de opening restaurants onder franchise:

  • Sofia (Bulgarije)
  • Genève (Zwitserland)

Naast de restaurants heeft Umamido ook een foodtruck voor festivals en privé evenementen.

De volgende markt trends hebben daar zeker een rol in gespeeld:

  • De ontdekking van de kwalitatieve Aziatische keuken;
  • De opkomst van het fast casual segment en mono-product concepten, concepten waar integriteit voorop staat en met kwalitatieve producten gewerkt wordt;
  • Correcte prijs-kwaliteit verhouding;
  • Snelle en vlotte service;
  • Leuk decor en beleving.

Umamido kwam al verschillende keren in de pers.
Hieronder enkele publicaties:

Knack Weekend

Gazet van Antwerpen

Venuez

Joy Anna Thielemans tijdens haar bezoek bij Umamido

Investeer mee in

Umamido

De totale investering die Umamido wil ophalen bedraagt €440 000

Umamido wil via de winwinlening €95 000 ophalen.

Naast de winwinlening zal Umamido een banklening aangaan en zelf ook een eigen inbreng voorzien.

Het opgehaalde bedrag via WinWinner zal gebruikt worden voor de investering van de keuken, aankopen van toestellen als pastakokers, gasvuren, frigos, koelcellen, inox maatwerk, alsook de inrichting voor bar en meubilair.

Umamido opent onder eigen beheer twee bijkomede restaurants in de komende 4 maanden. De opening van Umamido Leuven is gepland eind februari 2018. Het restaurant is gelegen in de Tiensestraat en zal daar andere leuke concept vergezellen zoals Balls & Glory, Barraca, en Bavet. Umamido Leuven wordt het Umamido 2.0 restaurant waar de nieuwe look and feel en branding zal worden geïmplementeerd. Gezien het pand tot casco gestript werd, kan hier echt een flagship concept store neergezet worden. Voor de opening van dit restaurant budgetteert Umamido €180 000. Deze investering bevat de volledige inrichting en keuken.

Umamido Beurs Brussel heeft een geplande opening van 1 april. Umamido nestelt zich tussen Balls & Glory, dat reeds een jaar succesvol aanwezig is op deze plek, en het tevens zeer succesvolle burger restaurant Manhattns. Dit wordt het tweede restaurant waar Umamido de Umamido 2.0 experience kan implementeren. Gezien de toeristische locatie aan het beursgebouw is dit ook een ideaal internationaal uithangbord. Voor deze opening budgetteert Umamido een investering van €260 000, waar een deel overname in zit en verdere inrichting en installaties.

Umamido

Zaventem
Voeding

Investeer mee vanaf
€5000




Completed

Investeringsbehoefte

95000



Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Ontdek meer ondernemingen ⟶