Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Kortrijk
Voeding

Unicorn Flavors

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Unicorn Flavors

is op zoek naar een totaalbedrag van

70000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Unicorn Flavors

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Unicorn Flavors

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Unicorn Flavors staat voor puur natuur en ambachtelijk gedraaid ijs en sorbets die garant staan voor een verantwoord feestje in de mond. 

Unicorn Flavors is immers volledig vrij van koemelk, bevat geen sporen van lactose en gluten én wordt vervaardigd zonder schadelijke E-nummers en geraffineerde suikers

Op deze manier creëert Unicorn Flavors een ijsje voor iedereen: voor jong en oud, voor zij die koemelk-, lactose- of glutenintolerant zijn, maar evengoed voor zij die verantwoord willen genieten van heerlijk ijsje!

Voor kinderen hoort Unicorn Flavors perfect thuis in hun fantasiewereld. De smaken spreken tot hun verbeelding. De namen van ons ijs des te meer: Pink Princess (aardbei), Twinkel Twinkel (straciatella), Dark Adventure (chocolade) en No Nonsense Vanilla (vanille).

Unicorn Flavors staat voor ijs en sorbet met net dat tikkeltje meer of misschien juist dat tikkeltje minder…  . Want met Unicorn Flavors geniet je werkelijk van een eerlijk product met correcte ingrediënten.

Activiteit

Unicorn Flavors verkoopt ijs en sorbet aan bedrijven en particulieren. Dit via restaurants, ijsbars, supermarkten, speciaalzaken én een eigen webshop. Unicorn Flavors biedt een uniek product aan:

 • zonder koemelk;
 • zonder geraffineerde suikers;
 • zonder chemische additieven;
 • laag in calorieën;
 • glutenvrij; en met
 • enkel natuurlijke toevoegingen
Yellow Muchness

Dit maakt dat Unicorn Flavors ijs en sorbet perfect geschikt is voor consumenten met voedselintoleranties, maar ook voor de consument die simpelweg op zoek is naar een gezonde snack of dessert

Unicorn Flavors gaat van start met 4 traditionele smaken en 2 verrassende specials. Deze zijn beschikbaar in dozen van 500 ml, 1 liter, 2,5 liter en 5 liter.

IJS

Dark Adventure
 • No Nonsense Vanilla (vanille);
 • Pink Princess (aardbei);
 • Twinkel Twinkel (straciatella); en
 • Dark Adventure (chocolade)

SPECIALS & VEGAN

 • Yellow Muchness (mango, munt, kokos); en
 • Pretty Confused (komkommer, peer, limoen, zwarte peper)

SORBET

 • Verwacht tegen het nieuwe seizoen

Team

Katrien De Baes

Unicorn Flavors wordt gerund door Katrien De Baes, een 34-jarige spring-in-’t-veld die zelf werd geconfronteerd met voedselintolerantie. 

Katrien heeft een brede kennis van voeding door haar opleiding aan de hotelschool Spermalie. Daarnaast volgde ze tevens een 7de jaar patisserie in Ter Groene Poorte. Vervolgens deed ze heel wat ervaring op in de horecawereld, van topzaken tot brasserie en van grootkeuken kok tot demo kok op diverse events. 

Katrien was culinair adviseur en vertegenwoordiger voor Unilever Food Solutions en was gedurende 4 jaar actief als zelfstandig kok aan huis en op evenementen. Katrien gaf tevens diverse workshops en teambuildings

Noodgedwongen moest ze al haar activiteiten stopzetten omwille van gezondheidsredenen en diverse voedselintoleranties. Maar in deze harde confrontatie zocht Katrien als jonge ondernemer een opportuniteit en verdiepte ze zich in de wereld van rawfood, gluten- en lactosevrij koken. Een uitdaging die al snel een levensmissie werd. Tijdens tal van events, workshops en recepties toonde ze dat gezond en natuurlijk koken ook erg lekker kan zijn. Katrien is vandaag het levende bewijs dat je zonder suiker ook bijzonder actief en vindingrijk kan zijn, want het idee voor Unicorn Flavors is ongetwijfeld baanbrekend te noemen.

 

Klanten

Puur natuur eten wordt steeds populairder. Clean eating is geen dieet bedoeld om af te vallen, maar een levensstijl, om voedsel dicht bij de natuur te eten. Op deze manier vermijd je geraffineerde voedingsmiddelen met kunstmatige chemicaliën, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. 

De consument is vandaag duidelijk op zoek naar ambachtelijke producten en heeft bovendien een duidelijke voorkeur ontwikkeld voor pure en eerlijke smaken. Eten moet bovenal lekker zijn, het moet geproduceerd zijn zonder dat het schade heeft berokkend aan de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet gerespecteerd worden. Unicorn Flavors past perfect binnen deze huidige tendens.

Het nieuwe digitale tijdperk zet alles op zijn kop, ook de wereld van eten en drinken. Maar we zien eveneens een parallelle technologiemoeheid ontstaan. De consument zoekt meer dan ooit naar onthaasting, een moment van rust. Een moment om te genieten. Uiteraard is het anno 2017 belangrijk om verantwoord te kunnen genieten, want gezonde voeding is en zal een hot item blijven. Steeds meer consumenten bestuderen de kleine lettertjes op de verpakking en vermijden schadelijke additieven en chemicaliën. Net daarom is er een enorm groeipotentieel voor nutritioneel verantwoord voedsel, in het bijzonder voor een gezondere snack zoals Unicorn Flavors.

Pers

Unicorn Flavors kwam al verschillende keren in de pers!

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Knack

Heidi Delaere

Investeer mee in

Unicorn Flavors

Unicorn Flavors is op zoek naar een bijkomende financiering van 70.000 Euro, door gebruik van winwinleningen.

Dit bedrag zal in eerste instantie gebruikt worden om de productiecapaciteit verder uit te breiden door de aankoop van een bijkomende professionele ijsmachine.

Ook zal een belangrijk deel worden ingezet voor het voorzien van voldoende stock. Naast een uitbreiding van de voorraad grondstoffen, zal ook de voorraad gereed product gevoelig worden uitgebreid. Dit om sneller te kunnen inspelen op pieken in de vraag ( n.a.v. events ed). Aangezien een grotere voorraad gereed product natuurlijk ook een grotere stockagecapaciteit vereist, dienen hiervoor ook enkele bijkomende diepvriezers aangekocht te worden.

Verder is Unicorn Flavors ook op zoek naar een kleine gekoelde bestelwagen, dit om de huidige en toekomstige logistieke noden op te lossen.

Tot slot zal een deel van de financiering gebruikt worden voor marketing, o.m. voor flyers, optimalisatie van de website, beurzen bijwonen, coole gadgets, ed.

Twinkel Twinkel

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form