Investeringsproject
Winwinlening
Antwerpen
Puurs-Sint-Amands
Vastgoed

VALOR

Ecologie en duurzaamheid zijn voor de moderne huizenjager belangrijke criteria om een woning al dan niet te kopen. VALOR uit Puurs-Sint-Amands speelt in op de wensen van de moderne huizenjager en is dan ook veel meer dan een projectontwikkelaar. Deze onderneming noemt zichzelf een "omgevingsontwikkelaar": VALOR treedt op als ontwerper, bouwheer, uitvoerder én energieleverancier van bouwprojecten, steeds met duurzaamheid, een goede ligging en energiezuinigheid als prioriteiten. Bekijk hier hoe jij kan investeren in een onderneming die het antwoord wil zijn op de woonzorgen en klimaatuitdagingen van vandaag en morgen!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

VALOR

is op zoek naar een totaalbedrag van

161000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€161.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

VALOR

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€161.000

reeds opgehaald

Te laat!

VALOR

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom VALOR?

Een dak boven het hoofd is een basisbehoefte voor iedereen. Wonen is een grotendeels emotionele beleving maar voor elke bewoner afzonderlijk en tegelijk ook voor de maatschappij een grote kost.

De impact van onze woonomgeving op onszelf is niet te overschatten: gezondheid, rust of stress, uitzicht, de rekening op het einde van de maand of het jaar, woon-werkverplaatsing, een grote hap uit onze vrije tijd voor het onderhoud,...

Zo groot de impact van ons woonpatrimonium is op elk individu, eens zo groot is de impact van wonen op de samenleving en het klimaat. Energie in en rond en van en naar gebouwen is één van de grootverbruikers en -vervuilers in Europa. Het woningpark in België is zelfs ten opzichte van het EU-gemiddelde maar weinig performant.

VALOR wil het antwoord zijn op de woonzorgen en klimaatuitdagingen van vandaag en van de toekomst. Deze onderneming treedt op als ontwerper, bouwheer, uitvoerder en energieleverancier.  VALOR is dus niet enkel een woningbouwer maar ook een "omgevingsontwikkelaar".

Activiteit

VALOR bouwt energiezuinige projecten van A tot Z. De onderneming ontwerpt, financiert, bouwt en onderhoudt residentieel vastgoed in de regio Mechelen - Klein Brabant. Het werkterrein van VALOR ligt centraal in de economische ruit van Vlaanderen.

Duurzaam en energiezuinig bouwen

VALOR richt zich op nieuwbouw en grondige verbouwingen om vanaf het ontwerp maximaal in te zetten op zuinig energieverbruik. Bij de realisatie van haar projecten zijn duurzaamheid en energiezuinigheid dan ook topprioriteiten voor VALOR. Zo plaatst de onderneming een massa isolatie, driedubbel glas voor het akoestisch en thermisch comfort en duurzame technieken ("smart grid ready").

Om actief bij te dragen aan het groen-blauw netwerk van een gemeente plant VALOR altijd inheems en streekeigen groen op haar percelen en haar gebouwen. Ook qua ligging let VALOR op duurzame alternatieven: een goede aansluiting met het openbaar vervoer of fietsostrades is een must! Geen verkavelingen in het midden van de open ruimte, enkel "kerninbreiding".

"We houden ons aan het cradle-to-cradle-principe tijdens de bouw. Dit betekent dat alle gebruikte materialen na hun leven in een eerste product nog nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Elk VALOR-project is ook zo gebouwd dat een functieverandering of wijzigende behoeften geen ingrijpende kap- of breekwerken vereisen." - Francis Lauwers, mede-oprichter VALOR

Energy as a service

Naast de complete ontwikkeling van woningen en leefomgevingen, biedt VALOR haar klanten ook het concept "energy as a service" aan. Hierbij financiert VALOR de technische installatie in de woning van haar klanten, waarbij de onderneming dus eigenlijk instaat voor de dienst 'energie' (elektriciteit, warmte en water).

De bewoners betalen hiervoor rechtstreeks aan VALOR, dat nooit meer dan de marktprijs aanrekent (Niet-Meer-Dan-Anders-principe ). Na 10 jaar kunnen de klanten de installatie gratis overnemen of ze kunnen ervoor kiezen het servicemodel te verlengen. Het systeem is dus vergelijkbaar met leasing: marktconforme vergoeding voor een onderhoudsvrij, ecologisch alternatief.

Niet alleen bewoners of gebouwgebonden afnemers van deze energiedienst genieten van ecologische stroom of warmte. VALOR biedt aan passanten namelijk een laadpunt voor elektrische wagens met slimme ecologische tarieven.

"VALOR staat voor ons voor betaalbaar, duurzaam wonen met aandacht voor rationeel en ecologisch verantwoord energiebeheer." - Patrick en Maarten
Interieurs van enkele VALOR-projecten

Team

Het team van VALOR bestaat uit 4 ervaren ondernemers met een complementaire kennis en expertise.

Zo is er Stijn Van Asch, die een diploma als Bouwkundig Ingenieur behaalde en lange tijd op zelfstandige basis bouwprojecten leidde.

Met deze ervaring heeft hij dan ook de dagelijkse leiding over de projecten van VALOR. Zijn expertise ligt in de energie, duurzame technieken en management.

Francis Lauwers heeft 30 jaar ervaring in ruwbouw en dakwerken en is zaakvoerder van bouwfirma BOUD bvba.

Dit familiebedrijf is doorgegroeid van vader op zoon naar kleinzoon tot een stevige kmo en voert de ruwbouwwerken uit voor de projecten van VALOR.

Voor de financiële kant van de onderneming kan VALOR rekenen op de expertise van Frank Verlinden.

Hij is al meer dan 35 jaar zelfstandig bankagent en verzekeringsmakelaar. Netwerken en financiële ervaring zijn zijn expertises.

Ten slotte is er nog Eddy De Reys, die als business angel mee in het VALOR-verhaal stapte.

Eddy is een technisch ingenieur met een staat van dienst in zijn eigen bedrijven en zet zijn managementschouders onder bedrijven met een future-proof verdienmodel.

Aangezien het werkterrein van VALOR erg uitgebreid is, werkt de onderneming samen met een vaste equipe van onderaannemers voor elke discipline eigen aan woningbouw en energiemanagement.

Peter en Simon Lauwers (BOUD bvba), Francis Lauwers, Frank Verlinden, Stijn Van Asch & Eddy De Reys

Klanten

Ecologie is al lang geen extra criterium meer bij de aankoop of huur van een woning. Het is een zeer belangrijke en soms zelfs doorslaggevende factor geworden bij de beslissing om een huis te bewonen. VALOR mikt dan ook op de moderne huizenjager die waarde hecht aan de energiezuinigheid van zijn/haar woning.

Door energiezuinig en duurzaam te bouwen wil VALOR ook een hoge verkoopwaarde bereiken van haar projecten. En dat is een belangrijk argument bij de aankoop want door maatschappelijke tendensen zoals carrièreswitches en gezinsverdunning zijn we minder honkvast geworden; verhuizen is snel gebeurd en dan is een goeie herverkoopwaarde van je woning een mooi pluspunt.

Ondertussen verkocht of verhuurde VALOR al zo'n 20 wooneenheden. In de meeste gevallen gaat het om mensen die de woning zelf gaan betrekken, maar VALOR trekt ook mensen aan die het vastgoed zien als een investering, bijvoorbeeld door het te verhuren.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

VALOR

Eerder deed VALOR al een succesvolle crowdfunding-campagne, waarbij de onderneming 150.000 euro wist op te halen bij het publiek. VALOR is nog steeds een groeiende onderneming en nu is het tijd voor de volgende stap in het groeiverhaal: VALOR is klaar om te beginnen aan een nieuw project van 5 wooneenheden in Puurs, 8 wooneenheden in Boom en 9 wooneenheden in Mechelen en verder in de toekomst liggen er nog diverse projecten op de tekentafel.

VALOR moet haar projecten telkens deels voorfinancieren en aangezien het om steeds grotere projecten gaat, is de onderneming op zoek naar 150.000 euro aan groeifinanciering via winwinleningen. Deze extra financiële middelen zullen ook gebruikt worden om het concept 'energy as a service' verder uit te bouwen.

"Ik ben een principieel believer van crowdfunding. De laatste jaren heb ik meer bewust gekozen voor duurzame projecten die wat outlook op een return bieden. Ik ben blij VALOR te kunnen steunen." - Koen Vingerhoets, steunde VALOR via crowdfunding

Wil jij meebouwen aan deze onderneming die Vlaanderen wil klaarmaken voor de toekomst door energiezuinig te bouwen? Grijp nu je kans en investeer mee in het duurzame groeiverhaal van VALOR!

Updates

12/7/19

Aanvulling informatienota VALOR (2)

18/6/19

Aanvulling informatienota VALOR

22/5/19

VALOR lanceert deelwagen bij eerder gerealiseerd project

Vorige week lanceerde VALOR een elektrische wagen bij een van haar eerder gerealiseerde projecten. Als omgevingsontwikkelaar wil de onderneming niet alleen focussen op het energieverbruik in woningen, maar ook op energieverbruik bij verplaatsingen van en naar deze woningen.

De elektrische wagen heeft een laadpunt bij het eerder door VALOR gerealiseerde project. Maar dat betekent dat alleen de bewoners van deze woning de wagen mogen gebruiken. Het gaat om een deelwagen van PARTAGO; iedereen die op het platform geregistreerd is, kan dus gebruikmaken van de auto.

Meer weten? Made in Mechelen en Het Laatste Nieuws wijdden een artikel aan deze belangrijke nieuwe stap van VALOR.

23/4/19

Informatienota VALOR

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form