Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Oostende
Horeca

Van Bulck Beers

Belgisch, biologisch bier, daar staat Van Bulck Beers voor. De Oostendse onderneming liet al meer dan 30.000 liter van haar biobieren brouwen. Ondertussen zijn deze te vinden in verschillende verkooppunten in België, Frankrijk en zelfs China. Nu wil Van Bulck Beers in een Oostends hotel een pop-upbar openen met haar bieren als uithangbord. Om te investeren in de productie van haar bestaande en nieuwe bieren, in de pop-upbar en in de ontwikkeling van webshops is Van Bulck Beers op zoek naar 90.000 euro aan winwinleningen. Bekijk hier de groeiplannen van Van Bulck Beers!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Van Bulck Beers

is op zoek naar een totaalbedrag van

90000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€10.000

reeds opgehaald
Schrijf je in voor de Ambassador Night van Van Bulck Beers

De investeringscampagne van

Van Bulck Beers

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€10.000

reeds opgehaald

Te laat!

Van Bulck Beers

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Oostendse onderneming die biobieren brouwt en internationaal verkoopt
- 3 bieren in het aanbod, met 90.000+ gebrouwen flesjes (30.000 liter)
- Verdeling via kleinhandels en distributeurs, de bieren zijn hierdoor te vinden in tal van drankhandels en biowinkels
- Internationale interesse uit bv. Frankrijk en China
- Oprichters Denis en Maxim Renty hebben managementervaring en chef-ervaring in de voedings- en drankensector
- Plannen om een pop-upbar/tap room te openen in een Oostends hotel. De bieren van Van Bulck Beers worden het uithangbord van de pop-up
- Momenteel geen financiële schulden zoals bankleningen of kaskredieten
- Op zoek naar €90.000 aan winwinleningen voor productie van bestaande en nieuwe bieren, voor materiaal en personeel voor de tap room en voor de ontwikkeling van B2B- en B2C-webshops

Waarom Van Bulck Beers?

De naam van de onderneming Van Bulck Beers is een eerbetoon aan Liesbeth Van Bulck, de moeder van oprichters Denis en Maxim Renty. Als petekind van een bekende brouwer uit Watou groeide Liesbeth op tussen het bier. Haar ouders hadden in die tijd een hotel-restaurant in Westende, dus als jong meisje kreeg ze de smaak voor gastronomie al snel te pakken. Ze haalde haar koksdiploma en volgde een opleiding tot sommelier. Gedurende veertig jaar stond ze als chef aan het hoofd van twee bloeiende horecazaken aan de Belgische kust.

De filosofie van het familiebedrijf was om steeds met verse kwaliteitsproducten te werken. Lang voor bio een begrip werd, was Liesbeth al in de ban van gezonde producten met een biologische oorsprong. Bij Van Bulck zit bio dus echt ingebakken in het DNA. Toen Liesbeths zonen Denis en Maxim op zoek gingen naar een eigen merk om op de markt te brengen, kozen ze voor Belgisch bier met ingrediënten van biologische oorsprong.

Van Bulck Beers staat voor Belgische biobieren van hoge kwaliteit. De bieren worden steeds ambachtelijk gebrouwen met gecertificeerde biologische ingrediënten.

Om het Europese biolabel te mogen dragen, moeten de bieren aan een aantal strenge eisen voldoen. De gebruikte grondstoffen moeten voor minstens 95 procent afkomstig zijn uit de biolandbouw. De hop en het graan worden met andere woorden geteeld zonder chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Voor het fruit en de kruiden die tijdens het brouwproces worden gebruikt, gelden dezelfde strenge normen.

Activiteit

Van Bulck Beers heeft momenteel 3 Belgische biologische bieren in haar aanbod, elk met hun eigen karakter en smaak: de Tripel Blond, de Natural Strawberry en de Pure White.

De bieren worden gebrouwen zonder additieven, bewaarmiddelen, artificiële suikers of kleurstoffen en worden steeds gebrouwen met gecertificeerde ingrediënten van biologische oorsprong die met zorg geselecteerd worden.

Het culinaire potentieel van de Van Bulck-biobieren is groot; de bieren kunnen met tal van heerlijke gerechten gecombineerd worden.

“Van Bulck Tripel Blond heeft een enorm culinair potentieel.” - Sofie Vanrafelghem, Master Beer Sommelier

Van Bulck Beers werkt met eigen recepten, maar voor de productie van haar bieren doet de onderneming een beroep op een externe brouwerij. In totaal werd al zo'n 30.000 liter van de bieren van Van Bulck gebrouwen, goed voor zo'n 90.000 flesjes. De bieren van Van Bulck zijn al verkrijgbaar in verschillende cafés, verkooppunten en restaurants in België, Frankrijk en China.

“Sinds vorige zomer behoort ook de Van Bulck Tripel Blond tot onze selectie Belgische bieren in ’t Brugs Beertje. En dat viel in de smaak bij zowel mijn nationaal als internationaal cliënteel. De Tripel Blond werd sinds kort ook op tap geïnstalleerd als gastbier en verkoopt razendsnel bij onze klanten. Alleen maar positieve reacties!” - Dries Brouckaert, zaakvoerder café ’t Brugs Beertje

Naast het verkopen van de bieren is Van Bulck Beers ook van plan om een pop-upbar/tap room te openen in hotel Upstairs in Oostende, en dit van juni 2020 tot en met september 2020. Het restaurant zal ook gebruikt worden als uithangbord voor de bieren van de onderneming.

"Het voordeel aan de overname van het bestaande horecagedeelte is dat het al omzet genereert en dat het hotel waarbij het hoort deel uitmaakt van een keten van 9 hotels. Gezien het internationale publiek in het hotel is er natuurlijk interesse voor ons Belgisch biererfgoed. Daarom zijn we van plan om ons aanbod uit te breiden. Hiervoor denken we bijvoorbeeld aan een IPA, een saisonbiertje en een pils of blond bier." - Denis Renty, medeoprichter Van Bulck Beers
“Van Bulck is sinds juni 2019 een vaste waarde op onze drankenkaart in Hotel Andromeda Oostende. De Van Bulck Tripel Blond is bovendien een van onze best verkochte bieren in onze bar.” - Annelise Sanders, operational manager C-Hotels/Upstairs Oostende

Team

Toen broers Denis en Maxim Renty op zoek gingen naar een product voor hun onderneming, kozen ze voor biobieren. De keuze voor bio was logisch gezien de gastronomische achtergrond van hun moeder. Door te kiezen voor bier spelen ze in op het Belgisch cultureel erfgoed. Met hun bieren willen ze een voortrekkersrol spelen voor de Belgische biobieren.

Denis heeft een twintigtal jaar ervaring als consultant en manager en was ook actief in de productontwikkeling in de voedings- en drankensector. Voor Van Bulck Beers staat Denis in voor de export en de marketing. Denis' broer Maxim heeft ervaring als chef-kok, voor Van Bulck neemt hij de sales in de Benelux voor zijn rekening. Hij zal ook achter het fornuis staan in de tap room die Van Bulck Beers wil openen.

Denis' vrouw Annie is verantwoordelijk voor de export van de bieren van Van Bulck naar China. Annie is sinds drie jaar algemeen directeur en oprichter van het kantoor in China voor Glacio Ice Cream (moederbedrijf van IJsboerke). Annie is erin geslaagd om de producten van Glacio Ice Cream binnen te halen bij tal van importeurs, distributeurs en nationale retailers. Dankzij de vele contacten in China kan Van Bulck Beers verder bouwen op de Chinese markt met haar Belgische biobieren.

Ten slotte zijn er nog Vanessa Duyvejonck en Chloé Fruneau. Vanessa zet zich als marketing- en communicatieconsultant in voor de verspreiding van het merk Van Bulck Beers. Chloé zorgt hierbij voor de juiste designs voor de producten.

Klanten

Van Bulck Beers maakt gebruik van verschillende verkoopkanalen om haar biobieren te verspreiden.

In eerste instantie richt de onderneming zich voornamelijk tot nationale kleinhandels en distributeurs. De verdeling in België gebeurt via diverse distributeurs en bovendien is Van Bulck momenteel in onderhandeling met tal van kleine en grotere verdelers in België. Door dergelijke samenwerkingen zijn de bieren al te verkrijgen in tal van drankshops en biowinkels zoals Färm, een keten van biowinkels die voornamelijk in Brussel te vinden zijn.

“Wij verdelen de Van Bulck-biobieren sinds april 2019 in onze drankenhandel. Als gloednieuw biobier verkoopt dit heel goed bij onze speciaalzaken en hebben we dan ook heel wat terugkerende klanten. De reden voor het succes van hun biobieren ligt zeker ook in hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.” - Bruno Vandewoude, zaakvoerder Drankenhandel Vandewoude (lid Prik & Tik)
De afzetmarkt van de bieren van Van Bulck is echter niet beperkt tot België; de onderneming exporteert al naar Frankrijk en China. Daarnaast voert Van Bulck Beers ook gesprekken met een grote Zweedse invoerder voor nationale distributie.

Voor China heeft Van Bulck Beers al een getekend contract met een van de grootste invoerders van Europese bieren op zak. Bovendien is er een eerste container naar China verscheept en verkocht. Een volgende container is voorzien tegen maart/april 2020. Deze focus op China is mede te danken aan de kennis van de markt van Annie Renty.

Van Bulck Beers wil ook inzetten op een online beleving. De website is beschikbaar in 5 talen en ook via de webshop wil de onderneming haar klanten de kans geven om de biobieren te bestellen. In het voorjaar van 2020 lanceert Van Bulck Beers daarom een webshop waar klanten de bieren, de samengestelde bierpakketjes en de Van Bulck Gift Box zullen kunnen bestellen. Zowel voor B2B- (horecazaken en zelfstandige winkeliers en daarnaast voor distributeurs/groothandels) als B2C-klanten zal er een webshop zijn.

Voorstelling van hoe de webshop er kan uitzien

Ten slotte wordt de nieuwe pop-up tap room met fingerfood in Oostende uiteraard ook een belangrijk verkoopkanaal: hier kan Van Bulck Beers rekenen op grotere marges en een onmiddellijke betaling.    

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Van Bulck Beers

Van Bulck heeft plannen om flink te groeien. Om het tempo in de groeiplannen te houden is de onderneming op zoek naar financiering. Concreet zoekt Van Bulck  90.000 euro aan winwinleningen voor volgende investeringen:

- bijkomende productie van de drie bestaande bieren en drie nieuwe bieren (IPA, pils/blond bier en Saison), dit zowel per fles als per vat.

- installatie van tapkranen en koelkasten voor de tap room en de aankoop van keukenmateriaal en machines. Voor de uitbating van de tap room zal ook extra personeel nodig zijn.

- ontwikkeling van de drie webshops: B2C, B2B horecazaken en zelfstandige winkeliers, B2B groothandels en distributeurs

Momenteel heeft Van Bulck Beers geen financiële schulden zoals bankleningen of kaskredieten. Investeer jij mee in een groeiende onderneming die bieren met biologische ingrediënten op de markt brengt? Neem dan snel contact op om jouw investering in Van Bulck te bespreken!

Updates

22/1/20

Informatienota Van Bulck Beers

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Schrijf je in voor de Ambassador Night van Van Bulck Beers
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form