Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Sint-Niklaas
Lasercutting

Vlijmlicht

Zo'n 5 jaar geleden botste Lieven De Coninck eerder toevallig op de techniek van het lasercutten, maar hij was er meteen door gepassioneerd. Nu heeft hij met Vlijmlicht zijn eigen onderneming die actief is in het lasercutten. De belangrijkste opdrachtgevers van Lieven zijn lesgevers en studenten van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas, waar Vlijmlicht ook gevestigd is, maar Lieven wil ook architecten en particulieren gaan aanspreken met zijn op maat gemaakte creaties. Ontdek hier hoe jij kan investeren in de groeiplannen van Vlijmlicht!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Vlijmlicht

is op zoek naar een totaalbedrag van

45000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Vlijmlicht

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Vlijmlicht

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

20,7%

totaal bruto rendement

4,5%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

€50.000

maximale investering

In een notendop

- oprichter die al 5 jaar een passie voor lasercutten heeft
- gevestigd in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas, waar de belangrijkste opdrachtgevers ook zitten
- persoonlijke begeleiding bij het tot stand komen van elke creatie

Waarom Vlijmlicht?

Zo'n 5 jaar geleden ging Lieven De Coninck langs bij Timelab in Gent, een plek die allerlei toestellen ter beschikking stelt aan creatievelingen. Het was Lievens bedoeling om er de 3D-printer te gebruiken, maar zijn oog viel plots op een ander toestel: de lasercutter.

Lieven leerde werken met het toestel en samen met 2 anderen richtte hij een tweetal jaar geleden een bedrijf op dat actief is in lasercutting. Maar door uiteenlopende visies -zijn vennoten wilden een puur commerciële weg inslaan en Lieven wilde een meer creatieve en op educatie gerichte koers varen- begon Lieven zijn eigen lasercutting-zaak: Vlijmlicht zag het licht!

Michelle Carpentier. Visite- en postkaartjes 'Walking Madonnas', gesneden uit papier

Activiteit

Bij lasercutten worden materialen met een laser in een bepaalde vorm gesneden. Dit gebeurt op basis van ontwerpen die op een computer gemaakt worden. Deze techniek kan op heel wat verschillende materialen toegepast worden, waaronder hout, papier, leer en synthetische materialen. Lasercutting is bij uitstek geschikt voor een zeer precieze uitvoering en erg gedetailleerde afwerking.

"De mogelijkheden met lasercutten zijn eindeloos. Het voordeel is dat het eindresultaat zowel functioneel als esthetisch kan zijn. Met Vlijmlicht wil ik me toeleggen op het maken van high-end, op maat gemaakte creaties." - Lieven De Coninck, oprichter Vlijmlicht
Kijk mee hoe plexiglas wordt gesneden met de lasercutter

Gezien Lieven zich met Vlijmlicht ook wil focussen op opleidingen en het educatieve aspect rond lasercutten, is zijn onderneming gevestigd in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Daar maakt hij gebruik van een lasercutter van fabrikant Trotec. Lieven mag het toestel een jaar lang gratis gebruiken nadat hij met een van zijn ontwerpen -toen nog voor het oude bedrijf- een lasercut-wedstrijd won.

"Het lasercutten wordt in ons atelier toegepast voor verschillende doeleinden zoals voor grafische prints in leder maar ook voor de opbouw van hakken en zolen in plaatmaterialen en het maken van accessoires. Daarbij zijn Lievens kennis van en ervaring met de verschillende materiaalsoorten en diktes van cruciaal belang! Lieven steekt erg veel tijd en geduld in deze opdrachten en is steeds bereid om mee out of the box te denken bij de soms toch zeer experimentele en creatieve ontwerpen en wensen van de studenten." - Anne Poesen, docent Schoenontwerp SASK Sint-Niklaas

De belangrijkste inkomsten komen momenteel uit projecten die lesgevers of studenten van de Academie aanvragen. Vlijmlicht maakte ondertussen al zo'n 100 lasergesneden creaties voor de school. Door deze interesse is Lieven zelfs van plan om workshops te geven voor de studenten van de Academie en andere geïnteresseerden.

Lieven geeft uitleg over de lasercutter

Team

Lieven De Coninck is de man achter Vlijmlicht en heeft ondertussen al heel wat ervaring opgebouwd met de techniek van het lasercutten. Zijn voorliefde voor de techniek startte zo'n 5 jaar geleden eerder toevallig maar ondertussen is hij een echte vakman geworden. Bij het creëren van zijn producten hamert Lieven op een persoonlijke begeleiding:

"Door mee te denken met de klanten in plaats van hen een ontwerp op te leggen komen we tot een mooi eindresultaat. Door elk project individueel te begeleiden vinden we samen oplossingen voor complexe opdrachten." - Lieven De Coninck, oprichter Vlijmlicht
Lieven De Coninck

Klanten

Door haar aanwezigheid in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas is Vlijmlicht erin geslaagd zich vlakbij haar belangrijkste doelgroep te vestigen. Studenten en lesgevers van deze Academie zijn namelijk de belangrijkste opdrachtgevers voor de diensten die Vlijmlicht levert.

Met een lasercutter kan je ook graveren

Architecten en grafische ontwerpers vormen een andere belangrijke doelgroep voor Vlijmlicht. Aangezien lasercutten meer en meer aan bekendheid wint, hoopt Vlijmlicht ook op meer bestellingen van professionals die de producten op hun beurt kunnen voorleggen aan hun klanten.

"Door de opkomst van het lasercutten is het budgetvriendelijker geworden, waardoor steeds meer particulieren er ook voor kiezen. Lasergesneden en gepersonaliseerde producten rechtstreeks verkopen aan particulieren is dan ook een derde verkoopmethode." - Lieven De Coninck, oprichter Vlijmlicht
Greet Huys. Puzzel gesneden uit en gegraveerd op mdf met bamboe- en walnootfineer

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Vlijmlicht

Vlijmlicht wil haar activiteiten verder laten groeien en is op zoek naar extra financiële middelen om deze groei te ondersteunen. Concreet zoekt Vlijmlicht 45.000 euro aan winwinleningen.

De onderneming zal de bijkomende financiering gebruiken om zelf een lasercut-machine aan te kopen. Het gratis gebruik van het Trotec-model loopt namelijk bijna af en daarom wil Vlijmlicht de machine overkopen of een ander toestel aanschaffen. Daarnaast wil de onderneming met het geld ook de grafische software voor het ontwerpen van producten uitbreiden, de website verbeteren en enkele administratieve en praktische benodigdheden aankopen.

Geloof jij in deze creatieve onderneming die bij elk project tot in de details gaat en een persoonlijke begeleiding biedt? Grijp je kans om een groeiende onderneming te steunen en investeer in Vlijmlicht!

Updates

5/7/19

Informatienota Vlijmlicht

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,5% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form