Investeringsproject
Winwinlening
Antwerpen
Antwerpen
Toerisme

Voyage Local

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Voyage Local

is op zoek naar een totaalbedrag van

11000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Voyage Local

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Voyage Local

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Voyage local voorziet rondritten in Antwerpen met een old timer voertuig. De rondritten verkennen de lokale wijken en buurten van de stad en zo treedt Voyage Local af van de voor geplaveide hot spots van het centrum.  

 

Voyage Local gelooft dat Antwerpen meer is dan enkel  de Meir, Groeplaats of het MAS. Ontdek dan ook Antwerpen zoals het is met Voyage Local.

Activiteit

Voyage Local voorziet verschillende rondritten die telkens andere lokale buurten en wijken verkent.

Deze rondritten worden uitgevoerd met een fantastisch leuk oldtimer voertuig dat al meer dan 40 jaar oud is. Omdat de eerste inschrijving meer dan 40 jaar geleden werd gedaan wordt dit voertuig dan ook officieel erkend als oldtimer. Dit geeft als gevolg dat het toegelaten is in de lage emissie zone van Antwerpen.

Voertuigen ouder dan 40 jaar worden gezien als historisch erfgoed omdat er hier zeer weinig nog van rondrijden. Alle voertuigen tussen de 25 en 40 jaar zullen worden verboden in de lage emissie zone.

Concurrentie is er op vandaag weinig. De belangrijkste concurrenten rijden allemaal met een grote bus met zitplaatsen. Dit gaat over groepen van meer dan 49 personen. Een aanbieder met een oldtimer minibus is er op vandaag nog niet. Het voertuig van Voyage Local is dus uniek!

Specificaties voertuig

Capaciteit: 8 personen + bestuurder, enig in Antwerpen

De strikte wetgeving m.b.t. de lage emisisie zone geeft mij een zeker concurrentieel voordeel omdat er haast geen vintage voertuigen te vinden zijn die aan deze wet voldoen. Daarnaast beschik ik ook over de nodige vergunningen hiervoor.

Specificaties tour

In het voertuig kan de klant fotoboeken raadplegen en een iPad voorziet een dia voorstelling met foto’s van de lokale buurten en wijken.

 1. Street life of Antwerp: Antwerpen Dam – Seefhoek – Stuivenberg en Borgerhout
 2. Glorious Antwerp: Zurenborg – omgeving Lange Leemstraat – omgeving Koning albertpark – omgeving Markgravelei
 3. Docks & Walls of Antwerp: Scheldekaai – oude Noorderdokken – Antwerpen Dam – Leien Boulevard.
 4. Mix of Antwerp: Oude Noorderdokken – Seefhoek – Borgerhout – Zurenborg
 5. Private Antwerp: Maatwerk met food / drankstop

Tijdens de rondritten zal de klant meer te weten komen over het ontstaan, de geschiedenis & de toekomstplannen van deze lokale buurten en wijken. Tevens komt u leuke anekdotes te weten  en uiteraard mag info over de kleurrijke volksfiguren van de buurten en wijken niet ontbreken. Deze lokale buurten en wijken zijn zeer divers en erg verschillend van elkaar en de verschilpunten zullen worden blootgelegd.  

Doelgroepen

 • Particuliere doelgroepen: 

Stadsbewoners, stadsbezoekers

Particuliere klanten kiezen tussen de eerste 4 rondritten

 • Zakelijke doelgroepen: 

Kleinere ondernemingen

Zakelijke klanten kiezen voor de Private Antwerp rondrit.  Deze Private Antwerp rondrit is 100% maatwerk. Alles kan voorzien worden (o.a. het ophalen en afzetten van klanten aan hun bedrijf). Een Private Antwerp rondrit is altijd op aanvraag alsook de prijszetting is op aanvraag.  De klant kiest zelf welke lokale buurten en wijken hij wenst te verkennen en de food – drankhalte zal worden aangepast aan zijn behoeften (van een leuke bistro tot een gangenmenu is mogelijk). Deze haltes zijn steeds voorzien in etablissementen in de lokale buurten en wijken zoals een goed vleesrestaurant aan het slachthuis aan de Lange Lobroekstraat. Hier werden reeds nodige contacten voor gelegd.      

Voyage Local voorzier dus samenwerking met  lokale buurten en wijken zodat de klant bij drink of foodstop zeer lokaal gevoel meekrijgt. 

Voorbeelden van reeds gelegde contacten: Food for Foodies, Bar Bakkeliet, La Campine, café commercial, Veranda, den Abattoir.

Team

Voyage Local zal enkel uitgebaat worden door mezelf, Jamil Valckx. Ik sta in voor de reservaties, beheer van de agenda, de rondritten, blijvende zelfstudie en lezingen over de geschiedenis van Antwerpen.

 Opleidingen:

Graudaaut Marketing / Post-Graduaat HRM

Professionele ervaringen: 

 • Outbound medewerker (1 jaar)
 • Customer service medewerker bij groothandel (3 jaar)
 • Verkoopadviseur autosector (5 jaar)

Professionele partners:

 • Interactive productions: PR event (elk kwartaal voorzien) Interactive Productions is erkend voor KMO portefeuille.
 • Weekendesk: online platform die hotelkamers verkoopt + ontbijt + rondrit Voyage Local
 • Travelbird: idem als Weekendesk
 • Dagjeweg.nl: online ticketverkoop

Klanten

Voyage Local is een starter. Het is momenteel de enige aanbieder die zich toelegt op lokale buurten en wijken te verkennen op deze manier, en dat binnen de geografische zone tussen de Leien en de Singel.

Positionering Voyage Local: Anders en betaalbaar

SWOT Analyse

 Sterktes:

 • Samenwerking met online bookingskantoren zorgt voor volume zekerheid. Tot op heden zijn er 2 partners die package deal aanbieden bij 5 hotels uit de stad.
 • Origineel concept met veel uitwerkingsmogelijkheden
 • Lage vaste kostenstructuur
 • Het weer heeft geen invloed op de activiteit
 • Mogelijkheid om Private Antwerp aan te bieden als klanten- of personeel event                                                 (budgetvriendelijk voor kleinere ondernemingen om hun klanten of personeel te verrassen)
 • Branding en marktbenadering. Vernieuwend concept vraagt om marketingtools op een andere manier in te zetten en content mee te geven
 • Op relatief korte tijd (1,5H) ontdekken gasten een heel andere kant van Antwerpen. De duurtijd van de rondritten zit heel goed.
 • Geen uitgestelde betalingen (klanten rekenen na de rondrit meteen af). Enkel Online bookingskatoren betalen Voyage Local uit in het begin van de maand voor de rondritten die voorbije maand zijn gepresteerd.
 • Kans op terugkomers. Klanten die tevens andere lokale buurten en wijken willen verkennen. De eerste terugkomers zijn reeds een feit.

Zwaktes (en oplossingen):                                                 

 • Huidige verdeelsleutel tussen rechtstreekse reservaties, professionele reservaties en reservaties komende van online bookingskantoren. Marges via online bookingskantoren zijn lager maar leveren wel meer volume (op 3 weken tijd +/- 250 reservaties)

Oplossingen: Professionele doelgroepen via specifieker kanaal aanboren, inhoud product Voyage Local afstemmen op klanten- en personeelsevent.

Oplossingen: PR event per kwartaal steeds gericht op een bepaalde doelgroep en creëren van exposure.

 • Voorkennis gidsen en geschiedenis, ontstaan, anekdotes, lokale buurten en wijken: intensieve zelfstudie over geschiedenis van Antwerpen en lokale buurten en wijken Literatuur.  

Oplossingen: Lezingen CVO Antwerpen (brede waaier aan lezingen over geschiedenis van Antwerpen), Feedback tot hier toe over de uitleg die gasten ontvangen tijdens de rondrit zijn zeer goed.

 • Meten van tevredenheid via Tripadvisor Reputatiebeheer is reeds geactiveerd. Zwakte kennis van lokale buurten en wijken omdraaien tot een sterkte. Eigenheid creëren.                      
 • Ondernemingscurves hebben ups & downs. Eens het nieuwe eraf is kan volume van stedelingen die Voyage Local willen reserveren afnemen.                                                                                                            

Oplossing: Rondritten blijven vernieuwen en andere rondritten aanbieden. Pop-up rondritten. Rondritten die tijdelijk worden aangeboden in functie van een thema.                 

Kansen:

 • Ik krijg verschillende aanvragen van uiteenlopende lokale detailhandelaars met uiteenlopend karakter naar samenwerkingsmogelijkheden toe. Maximaliseren van ‘lokaal’ ervaringsgehalte van de rondritten. 
 • Sympathiek concept waarop mensen positief reageren. Dit opent deuren naar partners toe. 
 • Alternatief stadstoerisme zit in de lift.

 Bedreigingen (en oplossingen): 

 • Terugval volume stadsbezoekers: 

Oplossingen: Door sterke pakketdeals die ik heb afgesloten met Travelbird en Weekendesk is er altijd een minimaal volume waarover ik zal beschikken (300 personen laatste 60 dagen) wat mij een zekerheid geeft.

Oplossingen: Bij terugval stadsbezoekers worden de zakelijke doelgroepen belangrijk. Uiteraard is hier blijvende prospectie een absolute must.   

 • Wegenwerken en verkeersvrije straten tijdens stadsevents: 

Oplossingen: Voor deze externe hindernis te overwinnen ben ik in contact met toeristische dienst Antwerpen. Zij stellen mij op de hoogte van de events die plaatsvinden en welke straten er dan verkeersvrij zullen worden gemaakt. Deze info krijg ik ruim op voorhand doorgespeeld

 • Spitsuren 

Oplossingen: Rondritten organiseren buiten spitsuren

Pers

Investeer mee in

Voyage Local

Reeds bekomen financiering

 • Starterslening PMV: €8.500
 • Eigen inbreng: €11.500

Totale Investeringsbehoefte aan de hand van winwinlening: €11.000 

De  investeringsbehoefte van Voyage Local houdt rekening met een financiële buffer. We zijn reeds operationeel maar de financiële buffer waarop dit moment mee wordt gewerkt is niet groot. Een financiële buffer geeft mij zekerheid om lopende rekeningen, in de startfase, te betalen. Daarnaast zijn er in de startfase, waarin we ons nu bevinden, nog enkele kleine investeringen die we willen doen, zoals o.a. de aanschaf van hardware.

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form