Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Wackitball

Aalst
Sport

20000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Wackitball, is een draagbare racketsport die je overal kan spelen en gebaseerd op een vernieuwend concept. Het combineert het beste van tennis, tafeltennis en squash. Het speelveld is een cirkel met in het midden een platform: de wackitbase. Je scoort een punt als de tegenstrever(s) er niet in slagen de bal door middel van maximum 2 slagen reglementair op de wackitbase te slaan.

Ground zero houdt zich bezig met het bekendmaken van wackitball, de productie, verdeling en verkoop van wackitball materiaal.

Spelregels in beeld

 

Activiteit

Sinds kort wordt een deel van de wackitball materialen in China geproduceerd. De materialen worden lichter, makkelijk draagbaar en duurzamer. Hierdoor kan de aankoopprijs gehalveerd worden.

De meerderheid van de opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor de aankoop van 400 sets (m.i.v. rackets, balletjes, draagtas, en de wackitbase). De resterende financiering zal gebruikt worden voor de verdere promotie van de sport, waaronder deelname aan twee beurzen: het Sportinnovatiecongres en de ISPO beurs in München.

Team

Marc Sarens (Bedenker)

Marc Sarens is licenciaat Lichamelijke Opvoeding. Hij baatte 15 jaar een watersportbedrijf uit in Cyprus. Het gebrek aan geschikte sportaccommodatie ter plaatse, creëerde voor Marc een opportuniteit om nieuwe spelvormen te ontwikkelen. Het spel Wackitball bleek al snel een schot in de roos. Het voorbije hebben al meer dan 10.000 mensen Wackitball gespeeld tijdens sportdagen, stages en evenementen. Marc is een creatieve ondernemer die over het nodige commerciële inzicht en doorzettingsvermogen beschikt om van Wackitball een bekende sport te maken. Reeds 500 leerkrachten Lichamelijke Opvoeding hebben een initiatie Wackitball gevolgd en 80 gediplomeerde lesgevers kunnen nu ook zelf Wackitball begeleiden.

Wouter De Meyer (Eventmanager)

Wouter is betrokken bij Wackitball sinds 2015. Van opleiding is hij hoefsmid en is erg sportief. Hij was jeugdspeler van Basketbalclub  OKAPI in Aalst  en is een fervent Wackitball speler. Hij maakt deel uit van het demo team en organiseert mee de evenementen rond wackitball. Wouter zal full time betrokken zijn bij wackitball.

Liese Sarens (Demoteam leader)

Liese, dochter van Marc, is al vanaf het begin 2010 betrokken bij wackitball. Ze heeft de sport zien ontwikkelen en werd vaak gebruikt als proefkonijn bij het ontwikkelingsproces. Ze is laatstejaars bachelor kleuteronderwijs en is de teamleider van het demoteam.

Klanten

Naast de verkoop van het materiaal aan lokale ambassadeurs zoals scholen en stedelijke sportdiensten zijn er ook plannen om een heuse Wackitball community op te bouwen die officiële wedstrijden en tornooien organiseert. Bij deelname is het gebruik van officiëel erkend materiaal verplicht.

Het merk Wackitball is bovendien geregistreerd als merknaam en de spelregels zijn beschermd door copyright. De lagere verkoopprijs maken de Wackitball sets nu ook interessant voor de consument.

De eerste 100 sets werden vrij vlot verkocht in Vlaanderen aan stedelijke en gemeentelijke sportdiensten en scholen. Deze organisaties promoten de sport door het opnemen van Wackitball in hun activiteiten; sportdagen, sportkampen en LO lessen. Zo komen er veel mensen in contact met de sport. In 2017 alleen zijn er 100 sportdagen geboekt door allerlei organisaties die Wackitball initiaties aanvragen. Naar schatting zijn er zo alleen dit jaar 10.000 spelers die wackitball hebben gespeeld en het dubbele die de sport live hebben gezien. 

Er werden ook reeds twee heuse Vlaamse kampioenschappen Wackitball georganiseerd. 

De website werd reeds bezocht door 6.600 bezoekers en het het youtube kanaal trok maar liefst 11.000 views. Stilaan wordt Wackitball meer bekend in Vlaanderen, waaronder ook in de universiteiten en hogescholen. 

Binnenkort zal de zender Vier in een nieuw programma het concept Wackitball voorstellen. Dit zal de bekendheid van de sport een enorme boost geven.

Pers

Wackitball kwam al verschillende keren in de pers terecht, enkele artikels:

Het Laatste Nieuws

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Investeer mee in

Wackitball

Wackitball staat voor de belangrijke uitdaging om de sport internationaal te lanceren. De eerste contacten zijn hiervoor reeds gelegd.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag dienen op korte termijn voldoende extra Wackitball sets te worden geproduceerd. Daarnaast dient ook budget te worden voorzien voor extra marketing.

Voor de bestelling van 400 sets en verdere ontwikkeling van de website, promotie en aanwezigheid op beurzen is een bijkomend budget van 20.000 euro nodig. Marc investeerde reeds zelf 10.000 euro in Wackitball.

Updates

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Wackitball

Aalst
Sport

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

20000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst