Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Aalst
Sport

Wackitball

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Wackitball

is op zoek naar een totaalbedrag van

20000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Wackitball

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Wackitball

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Wackitball, is een draagbare racketsport die je overal kan spelen en gebaseerd op een vernieuwend concept. Het combineert het beste van tennis, tafeltennis en squash. Het speelveld is een cirkel met in het midden een platform: de wackitbase. Je scoort een punt als de tegenstrever(s) er niet in slagen de bal door middel van maximum 2 slagen reglementair op de wackitbase te slaan.

Ground zero houdt zich bezig met het bekendmaken van wackitball, de productie, verdeling en verkoop van wackitball materiaal.

Spelregels in beeld

 

Activiteit

Sinds kort wordt een deel van de wackitball materialen in China geproduceerd. De materialen worden lichter, makkelijk draagbaar en duurzamer. Hierdoor kan de aankoopprijs gehalveerd worden.

De meerderheid van de opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor de aankoop van 400 sets (m.i.v. rackets, balletjes, draagtas, en de wackitbase). De resterende financiering zal gebruikt worden voor de verdere promotie van de sport, waaronder deelname aan twee beurzen: het Sportinnovatiecongres en de ISPO beurs in München.

Team

Marc Sarens (Bedenker)

Marc Sarens is licenciaat Lichamelijke Opvoeding. Hij baatte 15 jaar een watersportbedrijf uit in Cyprus. Het gebrek aan geschikte sportaccommodatie ter plaatse, creëerde voor Marc een opportuniteit om nieuwe spelvormen te ontwikkelen. Het spel Wackitball bleek al snel een schot in de roos. Het voorbije hebben al meer dan 10.000 mensen Wackitball gespeeld tijdens sportdagen, stages en evenementen. Marc is een creatieve ondernemer die over het nodige commerciële inzicht en doorzettingsvermogen beschikt om van Wackitball een bekende sport te maken. Reeds 500 leerkrachten Lichamelijke Opvoeding hebben een initiatie Wackitball gevolgd en 80 gediplomeerde lesgevers kunnen nu ook zelf Wackitball begeleiden.

Wouter De Meyer (Eventmanager)

Wouter is betrokken bij Wackitball sinds 2015. Van opleiding is hij hoefsmid en is erg sportief. Hij was jeugdspeler van Basketbalclub  OKAPI in Aalst  en is een fervent Wackitball speler. Hij maakt deel uit van het demo team en organiseert mee de evenementen rond wackitball. Wouter zal full time betrokken zijn bij wackitball.

Liese Sarens (Demoteam leader)

Liese, dochter van Marc, is al vanaf het begin 2010 betrokken bij wackitball. Ze heeft de sport zien ontwikkelen en werd vaak gebruikt als proefkonijn bij het ontwikkelingsproces. Ze is laatstejaars bachelor kleuteronderwijs en is de teamleider van het demoteam.

Klanten

Naast de verkoop van het materiaal aan lokale ambassadeurs zoals scholen en stedelijke sportdiensten zijn er ook plannen om een heuse Wackitball community op te bouwen die officiële wedstrijden en tornooien organiseert. Bij deelname is het gebruik van officiëel erkend materiaal verplicht.

Het merk Wackitball is bovendien geregistreerd als merknaam en de spelregels zijn beschermd door copyright. De lagere verkoopprijs maken de Wackitball sets nu ook interessant voor de consument.

De eerste 100 sets werden vrij vlot verkocht in Vlaanderen aan stedelijke en gemeentelijke sportdiensten en scholen. Deze organisaties promoten de sport door het opnemen van Wackitball in hun activiteiten; sportdagen, sportkampen en LO lessen. Zo komen er veel mensen in contact met de sport. In 2017 alleen zijn er 100 sportdagen geboekt door allerlei organisaties die Wackitball initiaties aanvragen. Naar schatting zijn er zo alleen dit jaar 10.000 spelers die wackitball hebben gespeeld en het dubbele die de sport live hebben gezien. 

Er werden ook reeds twee heuse Vlaamse kampioenschappen Wackitball georganiseerd. 

De website werd reeds bezocht door 6.600 bezoekers en het het youtube kanaal trok maar liefst 11.000 views. Stilaan wordt Wackitball meer bekend in Vlaanderen, waaronder ook in de universiteiten en hogescholen. 

Binnenkort zal de zender Vier in een nieuw programma het concept Wackitball voorstellen. Dit zal de bekendheid van de sport een enorme boost geven.

Pers

Wackitball kwam al verschillende keren in de pers terecht, enkele artikels:

Het Laatste Nieuws

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Investeer mee in

Wackitball

Wackitball staat voor de belangrijke uitdaging om de sport internationaal te lanceren. De eerste contacten zijn hiervoor reeds gelegd.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag dienen op korte termijn voldoende extra Wackitball sets te worden geproduceerd. Daarnaast dient ook budget te worden voorzien voor extra marketing.

Voor de bestelling van 400 sets en verdere ontwikkeling van de website, promotie en aanwezigheid op beurzen is een bijkomend budget van 20.000 euro nodig. Marc investeerde reeds zelf 10.000 euro in Wackitball.

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form