Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Warmenbol

Aartselaar
Bio-bieren

45000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

De houding van mensen ten opzichte van bio-producten is aan het veranderen. Waar veel mensen hier vroeger nogal sceptisch tegenover waren, zijn velen zich nu bewust van de meerwaarde van biologische producten. De uitgaven aan biologische producten in België zijn de afgelopen 10 jaar dan ook meer dan verdubbeld.


Ook binnen de biersector is deze tendens zichtbaar en bio-bieren winnen dus aan populariteit: in België zijn er ondertussen al meer dan 150 bieren die het gecertificeerde label “biologisch” mogen dragen. In Nederland is de markt van biologische bieren zelfs nog groter.

Als de bieringrediënten die uit de landbouw komen (zoals gerst en hop) voor minstens 95% uit de bio-landbouw afkomstig zijn, kunnen de bieren het bio-label krijgen; dit wil zeggen dat deze ingrediënten niet behandeld werden met chemische middelen of kunstmest en dat de aarde wordt gewaardeerd op haar eigen regeneratieve krachten.

Veel mensen die gepassioneerd zijn door bier gaan zelf aan de slag en beginnen zelf bier te brouwen op kleine schaal. Ze vinden heel wat plezier in het bedenken van nieuwe recepten en in het effectief brouwen van hun eigen bieren.

Paul Warmenbol begon ooit zelf ook als hobbybrouwer, maar hij besliste om meteen mee te gaan met de opkomst van bio-producten door te kiezen voor bio-bier. De brouwer uit Aartselaar vindt het erg belangrijk om ingrediënten van biologische verantwoorde oorsprong te gebruiken.

Wat begon met enkele proefbrouwsels, is ondertussen uitgegroeid tot een stevig merk met 7 bio-bieren in het gamma.


De eigen bieren van Warmenbol

In augustus 2015 lanceerde Paul z’n eerste bier, de Liza. Dit is een honingtripel die hij creëerde in samenspraak met bevriende brouwers van De Struise Brouwers, een brouwerij uit Oostvleteren.

Na iets meer dan 3 jaar na de lancering van het eerste bier heeft Warmenbol al zo’n 12.000 liter Liza gebrouwen, goed voor ongeveer 36.000 flesjes! De tripel werd bovendien als streekproduct erkend door de Antwerpse Zuidrand.

De Single bevat slechts één soort mout en één soort hop, wat het een heel toegankelijk biertje maakt. De nasmaak is licht bitter met een honingtoets. Daarnaast is er nog het Kapke, het laatste nieuwe bier dat Paul heeft gebrouwen. Dit brouwsel maakte hij om de werking van Ringland, de organisatie die zich inzet voor een betere mobiliteit in en rond Antwerpen, te ondersteunen. Paul was met zijn bier aanwezig op het Ringland Festival om het kersverse speltbier te promoten. En het viel in de smaak:

“Bier drink ik uiterst zelden, maar met een Kapke kan je me wel verleiden!” - Sonia, bio- en fairtrade-liefhebster


Gelegenheidsbieren op aanvraag

Paul kreeg ook al uit verschillende hoeken aanvragen om een bio-bier te brouwen. Ondertussen kan hij dan ook al 4 gelegenheidsbieren op zijn menu zetten:

De Trinkel is een speltbier. Paul brouwde dit bier voor het eerst in 2016. Het werd gebrouwen voor het kunstenfestival ten voordele van een zorgboerderij die zich inzet voor mensen met autismespectrumstoornis.

“Ik drink af en toe een bier van kleinere brouwers, maar vooral de Trinkel kan me bekoren!” – Erik Rosenbrink, zaakvoerder UseMan (biologische land- en tuinbouw)

De Zwarte Madam is een stevig stoutbier gebrouwen met maar liefst 10 soorten mout en 3 soorten hop. Het is op vraag van Natuurpunt tot stand gekomen en een deel van de opbrengst van dit bier gaat naar deze vzw.


Enkele mensen vroegen Paul om een fruitbier te maken met de bosbessen uit hun zelfpluktuin. Dit bier kreeg de toepasselijke naam Bessy. Uit Nederland ten slotte kwam dit jaar de vraag om een tafelbier te brouwen vertrekkende van brood. Dit najaar wordt Panem gelanceerd als blond tafelbier met medewerking van een grote biologische bakkerij.

Voor het brouwen van de bieren op grote schaal doet Paul voorlopig een beroep op externe partijen, onder meer in Antwerpen, Henegouwen en Nederland.

Gezien de aanzienlijke afstanden die hij hiervoor momenteel moet afleggen, wil hij zijn eigen capaciteit de komende 2 jaar uitbreiden van 400 naar 700 hectoliter.


Paul Warmenbol is ingenieur van opleiding en architect van roeping. Toen hij in 2009 de opdracht kreeg om een oude mouterij-brouwerij in de Westhoek op te frissen, kwam hij in contact met De Struise Brouwers.

Op die manier rolde Paul de brouwwereld binnen en sindsdien heeft de brouwmicrobe hem niet meer losgelaten.

Toen Paul voor de eerste keer zijn zelfbedachte bierrecept kon brouwen, smaakte het meteen naar meer. Daarom besliste hij om zelf een tweedehands brouwinstallatie te kopen. Het was juli 2014 toen Paul voor het eerst zijn eigen bier had gebrouwen met zijn eigen hobby-installatie.

Paul heeft natuurlijk een passie voor bieren en brouwen. Dankzij zijn netwerk heeft hij al heel wat kennis vergaard om uitstekende bieren te kunnen brouwen.

“Tijdens het brouwproces focus ik me sterk op het biologische verhaal en probeer er telkens een extra dimensie aan toe te voegen, iets dat ik ook als architect al deed.” – Paul Warmenbol, zaakvoerder

Ondertussen zijn de bio-bieren van Warmenbol in heel Vlaanderen verkrijgbaar, en dit zowel voor de B2B- als de B2C-markt. De B2B-klanten van Paul zijn voornamelijk cafés, restaurants en lokale supermarkten. In totaal zijn er meer dan 140 verkooppunten waarvoor Paul zelf de leveringen doet.

Een belangrijke samenwerking van Warmenbol is die met Biosano, een groothandel van bio-producten. Biosano verspreidt de bio-bieren van Warmenbol in België, Nederland en daarbuiten.

Wie als consument een biertje van Paul wil proeven, kan terecht op de website van Warmenbol voor de verkooppunten. Via de webshop kan je zelf een biertje van Warmenbol bestellen.

“Vroeger lustte ik nooit bier, maar sinds ik de bieren van Warmenbol heb leren kennen, is dat veranderd: Liza is mijn favoriet!” – Nancy Scheyltjens, zaakvoerster restaurant De Plantaardige Kok


Het verhaal van de bio-bieren van Warmenbol trok ook de aandacht van de pers. Met Liza, het eerste biertje uit de reeks, verscheen Paul in een artikel op Het Laatste Nieuws:

Lees het volledige artikel op Het Laatste Nieuws via deze link
6/12/18

Het verhaal achter de bio-bieren op Seniorennet.be

Het verhaal van Paul Warmenbol is niet alledaags: een architect die bij het opfrissen van een oude mouterij-brouwerij de brouwmicrobe te pakken krijgt en zelf bier begint te brouwen. En bio-bier dan nog!

Het verhaal achter de onderneming van Paul Warmenbol werd opgepikt door Seniorennet.be. Je leest er anekdotes over hoe Paul Warmenbol in het brouwersvak terechtkwam en over de naamgeving van zijn bio-bieren. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

5/10/18

Informatienota Warmenbol CVBA

Investeer mee in

Warmenbol

Warmenbol is aan het groeien en is op zoek naar investeerders die deze groei willen helpen ondersteunen. Warmenbol zoekt een bedrag van 45.000 euro bij investeerders. Jij kan mee investeren om volgende doelstellingen te realiseren:

  • Het voorfinancieren van de bierproductie. Op dit moment is de vraag groter dan het aanbod en dus wil Warmenbol de productiehoeveelheden verhogen. Aangezien er bij de gastbrouwers op wie hij momenteel een beroep doet op voorhand moet betaald worden, zal de bierproductie voorgefinancierd moeten worden.
  • De aankoop van een lichte vrachtwagen voor transporten. Zo kan Warmenbol grotere leveringen doen aan alle verkooppunten. Hiervoor moeten ook nieuwe bierkratten vervaardigd worden.
  • De aankoop van een brouwinstallatie. Naast de gastbrouwers wil Warmenbol meer en meer zelf het bier brouwen. De nieuwe brouwinstallatie zal niet te groot zijn, maar het is wel de bedoeling om op termijn verder te groeien en een grotere installatie te kopen. De kleinere brouwinstallatie kan dan wel nog gebruikt worden voor proefbrouwsels en kleinere bestellingen.
“Mijn onderneming is momenteel een keuze aan het maken voor haar partners. De gedroomde investeerder heeft het enthousiasme om echt een ambassadeur te worden van de Warmenbol-bieren. En natuurlijk mogen investeerders de nieuwe biertjes als eersten komen proeven.” – Paul Warmenbol, zaakvoerder

Grijp jij je kans om te investeren in dit boeiende bio-bierverhaal? Contacteer ons en dan bespreken we de mogelijkheden voor een investering!


Warmenbol

Aartselaar
Bio-bieren

Investeer mee
Completed

Investeringsbehoefte

45000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens