Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Watz

Antwerpen
Energie
Een alternatief bieden voor de chaos aan tarieven en formules op de energiemarkt, dat is de missie van Watz. Deze Belgische energieleverancier biedt haar klanten aardgas en 100% groene stroom, en dit aan één duidelijk tarief. Door deze transparante aanpak is Watz erin geslaagd om zich te vestigen op de erg concurrentiële energiemarkt: ondertussen zijn er al zo'n 26.000 klanten en de omzet van bijna 60 miljoen euro die de onderneming in haar verlengd boekjaar zal halen, is indrukwekkend. Ontdek hier hoe jij kan investeren in deze groeiende speler op de Belgische energiemarkt!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Watz

is op zoek naar een totaalbedrag van

100000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Watz

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Watz

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,5%

jaarlijks rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimuminvestering

Lees het volledige investeringsvoorstel

Mijlpalen

- vergunning als energieleverancier behaald in september 2012
- eerste klant op 01/01/2013
- eerste medewerker aangeworven in januari 2014
- van +/- 8.500 klanten eind 2015 naar +/- 26.000 klanten nu
- omzet van bijna 60 miljoen euro in verlengd boekjaar (tot 30/06/2019)

Waarom Watz?

Het idee voor Watz ontstond een kleine 10 jaar geleden aan de toog van een Leuvens restaurant. Gert Haubrechts praatte er met zijn vriend Koen Vanden Boer over het appartement dat hij net had gekocht. Het was een appartement met elektrische verwarming, en Gert merkte dat de kosten hiervan hoog lagen en dat energieleveranciers met verwarrende formules en promoties streden om zijn energiecontract.

Gert en Koen beslisten om zelf een energiemaatschappij op te richten. Een enorme uitdaging gezien de stevige regulering en de grote concurrentie op de complexe energiemarkt. Maar Gert en Koen gingen er volledig voor en contacteerden in 2010 de VREG, de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt, met hun aanvraag om een energieleverancier te worden.

Uiteraard word je niet van de ene dag op de andere energieleverancier: het dossier werd stelselmatig opgebouwd en in september 2012 was de vergunning een feit. Watz zag het licht!

Oprichter Gert praat over de opstart van Watz (2014)

Activiteit

Na het behalen van de vergunning in 2012 gingen Gert en Koen in 2013 de markt op met hun jong energiebedrijf. De energiesector is een complexe sector, maar eenvoudig gezegd komt het erop neer dat Watz energie aankoopt bij een producent en deze aanbiedt aan klanten. Elia beheert het hoogspanningsnetwerk voor elektriciteit, terwijl Fluxys instaat voor het aardgasnetwerk. Fluvius staat vervolgens in voor de concrete distributie van elektriciteit en aardgas tot bij woningen en bedrijven.

Watz is een energieleverancier die staat voor eerlijkheid en transparantie: geen ingewikkelde formules en contracten, maar één duidelijk tarief voor elektriciteit en aardgas.

"Een van de grote frustraties van de consumenten is de chaos aan tarieven en formules bij de verschillende energieleveranciers: ze zien door de bomen het bos niet meer. Dat willen we met Watz veranderen." - Gert Haubrechts, oprichter Watz

Daarbij komt nog dat de stroom die Watz levert 100% groen is:

"De alternatieven voor elektriciteitsopwekking komen steeds meer op en ook klanten houden uiteraard rekening met de oorsprong van hun elektriciteit. Daarom leveren wij alleen 100% groene stroom. Daarnaast zijn we trots op het feit dat we één van de weinige echte Belgische bedrijven zijn in de sector." - Gert Haubrechts, oprichter Watz

Team

Watz werd oorspronkelijk opgericht door Gert Haubrechts en Koen Vanden Boer. Deze laatste verliet de onderneming in 2014, waardoor Gert alleen zaakvoerder werd. Gert heeft al heel wat ervaring opgebouwd als IT'er. Hij werkte onder meer voor IBM en voor Toyota, waar hij verantwoordelijk was voor de IT-helpdesks over heel Europa.

Vervolgens werd Gert zelfstandig IT-consultant, maar de wil om iets te doen aan de chaotische energiemarkt bleek zijn echte roeping: gestaag bouwde hij zijn activiteiten als consultant af om zich volledig op Watz te gooien. Vandaag is hij er verantwoordelijk voor het algemene management van de onderneming.

Door de groei van het klantenbestand groeide ook het team van Watz. Ondertussen is er een team van 11 mensen die zich inzetten voor de klanten van Watz. Er is onder meer een uitgebreide klantendienst, een financiële dienst en een operationeel manager.

Klanten

Als jonge energieleverancier is het niet eenvoudig om je te vestigen op de erg concurrentiële energiemarkt. Maar toch heeft Watz sinds de commerciële lancering in 2013 al heel wat klanten kunnen overtuigen: eind 2015 waren er al zo'n 8.500 klanten en op het einde van vorig jaar stond de klantenteller bijna op 21.000. Nu zijn er zelfs al zo'n 26.000 actieve klanten bij Watz. Onder meer via een groepsaankoop door het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen kon de onderneming ongeveer 1.500 klanten bijwinnen.

Tijdens het verlengd boekjaar van anderhalf jaar zal Watz een omzet realiseren van net geen 60 miljoen euro.

De klanten van Watz stromen via verschillende kanalen binnen. Dit gebeurt bijvoorbeeld via vertegenwoordigers van een zusterfirma, maar ook dankzij mond-aan-mondreclame en een aantal strategische partnerships met immokantoren komen er heel wat klanten bij.

"Veel klanten geraken overtuigd door het feit dat we groene stroom leveren en door onze transparantie, met één formule voor elektriciteit en één formule voor aardgas." - Gert Haubrechts, oprichter Watz

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Watz

Watz heeft zich met haar groei en stevig klantenbestand al gevestigd op de energiemarkt. Om de groei verder te ondersteunen en de efficiëntie te verhogen wil de onderneming een nieuwe tool aankopen.

"De tool die we willen aankopen, verbindt onze andere tools, zoals die voor de boekhouding en voor leads. De software identificeert bijvoorbeeld aan de hand van het telefoonnummer wie onze klantendienst belt. Dit verhoogt niet alleen het comfort van onze klantendienst maar bespaart ook tijd, waardoor we nog even kunnen wachten met de volgende aanwerving. Die kost kunnen we dus nog wat uitstellen." - Gert Haubrechts, oprichter Watz

Aan deze software hangt vanzelfsprekend een prijskaartje. Concreet zoekt Watz 100.000 euro via winwinleningen om de tool extern te laten ontwikkelen op maat van de onderneming.

Interesse om te investeren? Schaar je bij de vorige investeerders want in haar opstartfase haalde Watz al 100.000 euro aan winwinleningen op. Investeer jij mee in een jonge, Belgische onderneming die de energiemarkt verder wil veroveren met een transparant en groen aanbod en een focus op de klant? Grijp nu je kans om te investeren in Watz!

Updates

5/6/19

Informatienota Watz

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,5% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Grondige selectie van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst