Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Brugge
Yurts

Yin Yang Yurt

Gezelligheid troef in de tenten van Yin Yang Yurt. Oprichter Eric wil met zijn concept de traditionele Yurt-tenten uit Mongolië aanpassen aan de Europese noden. Deze tent geeft je een unieke ervaring en kan gebruikt worden om bijvoorbeeld yoga-sessies in te houden of om gewoon tot rust te komen. Daarnaast is Yin Yang Yurt ook bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemer door 500 euro per verkochte yurt te doneren aan vzw Nature Harnomy. Met deze tenten wil Eric de Europese markt veroveren.
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Yin Yang Yurt

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Yin Yang Yurt

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Yin Yang Yurt

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

10 jaar geleden besloot Eric Fastré een yurt aan te kopen. Dit is een grote, ronde tent waarin kan geleefd worden. Oorspronkelijk komen yurts uit Mongolië en omstreken. Ze kunnen snel opgebouwd en afgebroken worden want veel Mongoolse volkeren leiden een nomadisch bestaan.

Eric woonde zelfs 4 jaar lang in een yurt. Hij kreeg heel veel vragen over het leven in een yurt. Hij merkte dat veel mensen niet alleen geïnteresseerd waren in zijn yurt, maar ook dat mensen overwogen om er zelf een te plaatsen. Daarom besliste Eric om zelf yurts aan te kopen uit Mongolië en deze aan te passen aan de Europese markt en vervolgens te verkopen aan particulieren en bedrijven. Yin Yang Yurt was geboren!

“Een yurt is een interessante manier van alternatief wonen. Je hebt er een basiscomfort en er zijn enorm veel mogelijkheden om de inkleding aan te pakken.” – Eric Fastré, zaakvoerder Yin Yang Yurt

Activiteit

Yin Yang Yurt plaatst yurts bij particulieren en bedrijven. De klant kan ervoor kiezen om zelf de vloer, meestal een houten geïsoleerde vloer, te plaatsen of kan hiervoor ook een beroep doen op Eric. Voor de yurt kan je kiezen voor een model met een diameter van 6,2 meter of 8 meter en je kan telkens een keuze maken uit 3 verschillende types: een model zonder ramen, een model met ramen of een basismodel met daarnaast nog een kleinere yurt met een diameter van 3 meter. Deze tweede yurt kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden als keuken of als slaapkamer.

Yin Yang Yurt zorgt voor een flexibele dienstverlening door moduleerbare yurts te voorzien. Zo was er een klant die meerdere yurts in de tuin wou plaatsen om yogasessies in te geven, maar vreesde dat er hiervoor enkele bomen zouden gekapt moeten worden. Eric stelde zijn moduleerbare yurts voor (zie filmpje hieronder) en door een slim gebruik van de ruimte was het niet nodig om de bomen te kappen én konden de yurts toch netjes geplaatst worden.

“Voor de yurts deed Eric me een voorstel dat misschien niet helemaal overeenkwam met mijn oorspronkelijke plan, maar vandaag past het perfect bij de infrastructuur die ik wil qua opstelling en verbinding tussen de yurts. Eric gaf antwoord op al mijn vragen en gaf me oordeelkundig advies.” – Marie-Claire Delitte, zaakvoerster yogapraktijk Fly 2 Be You

Yin Yang Yurt kiest voor haar yurts voor een combinatie van Mongools vakmanschap en Europese expertise. Yin Yang Yurt importeert het hout voor de basis van de yurts namelijk uit Mongolië, terwijl de isolatie en het canvas van Europese kwaliteit zijn. De isolatie die gebruikt wordt voor de yurts isoleert tegen warmte, koude en geluidshinder. Het canvas is UV- en waterbestendig en werd speciaal behandeld zodat het het hele jaar lang bestand is tegen de weersomstandigheden.

Deze oplossing kwam er door een verschil in klimaat: het Mongoolse klimaat is droog, terwijl dat in onze streken eerder vochtig is. De standaard isolatie en canvas van Mongoolse yurts waren hier niet bestand tegen het vocht, dus besliste Eric om het beste van beide werelden te combineren om yurts te kunnen aanbieden die geschikt zijn voor onze regio.

“Naast de belangstelling voor zijn yurts is Eric ook sterk bezig met de ontwikkeling van zijn producten. Hieraan geeft hij een eigen invulling en karakter.” – Marjolein Beukenboom, zaakvoerster Joly Yurt Services


Team

Eric Fastré heeft al heel wat commerciële ervaring opgebouwd. Hij werkte 5 jaar in de verkoop bij Unilever, waarbij hij zowel zijn economische als people skills kon ontwikkelen. Na deze functie begon hij als zelfstandige met de verkoop van ijsjes in Antwerpen. Dit deed hij ongeveer 7 jaar, met 6 à 7 personeelsleden in dienst.

Vervolgens startte Eric een zelfstandige consultancy-dienst: hij onderzocht de mogelijkheden voor Belgische bedrijven die hun productie naar Oost-Europa wilden verhuizen. Hiervoor deed hij marktonderzoeken, bekeek het productieproces van naderbij en stond in contact met de lokale autoriteiten.

Eric Fastré (r.)

Eric gooide zijn leven hierna echter om: hij volgde een cursus als herborist en besliste om back to nature te gaan. Eric kocht een yurt aan en woonde hier zelfs 4 jaar in. Hij deed ook vrijwilligerswerk in de nachtopvang voor daklozen in Antwerpen.

Eric leerde de vele voordelen van yurts kennen, maar ook de nadelen: de isolatie was slecht en het canvas lekte. Aangezien heel wat mensen hem contacteerden om meer te weten te komen over het leven in en aankopen van een yurt, besliste hij om zelf yurts aan te bieden die aangepast waren aan het Europese klimaat: yurts met een basis van Mongools hout afgewerkt met isolatie en canvas van Europese kwaliteit.

Yin Yang Yurt wil geen bedrijf zijn dat puur om winst draait. Het bedrijf wil dan ook teruggeven: er moeten bijvoorbeeld bomen gekapt worden om de yurts te maken. Yin Yang Yurt doneert daarom 500 euro per verkochte yurt aan de vzw Nature Harnomy, die zich inzet voor de natuur door bijvoorbeeld bomen te planten.

“Ik wil de sociale vaardigheden en de talenten die ik heb ontwikkeld met mijn ervaring als verkoper, zaakvoerder en consultant ten dienste stellen van het sociale.” – Eric Fastré, zaakvoerder Yin Yang Yurt

Klanten

Op zoek naar een alternatieve manier van wonen?

Wie op zoek is naar een alternatieve manier van wonen, kan zeker een yurt overwegen. Of je kan natuurlijk kiezen voor een yurt in je tuin, bijvoorbeeld als extra ontspanningsruimte. Het interieur van een yurt is doorgaans sober, maar biedt wel het nodige comfort. Je kan zo’n yurt natuurlijk inrichten volgens je eigen voorkeuren.

Organisatoren van feesten

Als mensen bijvoorbeeld naar een trouwfeest gaan, krijgen de organisatoren soms de vraag of er geen slaapmogelijkheden zijn. Een yurt zou dan een eenvoudige maar speciale manier zijn om aan de wensen van deze klanten te voldoen.

Campings/Verhuurders van overnachtingsplekken die een originele slaapplek willen aanbieden

Als je als campinguitbater op zoek bent naar een mogelijkheid om kampeerders aan te trekken die een luxueuzere vorm van kamperen willen, dan is een yurt zeker een originele investering!


Pers

Investeer mee in

Yin Yang Yurt

Yin Yang Yurt is aan het groeien en jij kan deze onderneming helpen om meer yurts te verkopen. Eric wil namelijk zijn voorraad aan basisconstructies, die hij uit Mongolië laat overkomen, uitbreiden. Zo kan hij een snelle opvolging van de toenemende aanvragen te verzekeren.

“Ik wil klanten snel bedienen. Als er een aanvraag voor de plaatsing van een yurt binnenkomt, wil ik deze binnen de 2 weken kunnen plaatsen. Hier maak ik het verschil met concurrenten, waar je veel langer moet wachten.” – Eric Fastré, zaakvoerder Yin Yang Yurt

Om de transporten te vergemakkelijken wil Eric ook een lichte vrachtwagen kopen. Daarnaast wil Yin Yang Yurt ook haar website nog verbeteren.

Om dit alles te realiseren is Yin Yang Yurt op zoek naar een bijkomende financiering van 50.000 euro.

"Ik heb Eric leren kennen als een gedreven persoon die alles afweet van yurts. Hij beschikt over een groot netwerk dat zich uitstrekt van Mongolië tot België en Portugal. Dit heeft mij doen besluiten met hem samen te werken en ook te investeren in zijn bedrijf." – Cees Cousijnsen, directeur/eigenaar van Cousijnsen Tenten BV

Word jij investeerder in dit groeiverhaal? Contacteer ons dan om de mogelijkheden voor een investering te bespreken!

Updates

23/4/19

Informatienota Yin Yang Yurt

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form