Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Yin Yang Yurt

Brugge
Yurts

50000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

10 jaar geleden besloot Eric Fastré een yurt aan te kopen. Dit is een grote, ronde tent waarin kan geleefd worden. Oorspronkelijk komen yurts uit Mongolië en omstreken. Ze kunnen snel opgebouwd en afgebroken worden want veel Mongoolse volkeren leiden een nomadisch bestaan.

Eric woonde zelfs 4 jaar lang in een yurt. Hij kreeg heel veel vragen over het leven in een yurt. Hij merkte dat veel mensen niet alleen geïnteresseerd waren in zijn yurt, maar ook dat mensen overwogen om er zelf een te plaatsen. Daarom besliste Eric om zelf yurts aan te kopen uit Mongolië en deze aan te passen aan de Europese markt en vervolgens te verkopen aan particulieren en bedrijven. Yin Yang Yurt was geboren!

“Een yurt is een interessante manier van alternatief wonen. Je hebt er een basiscomfort en er zijn enorm veel mogelijkheden om de inkleding aan te pakken.” – Eric Fastré, zaakvoerder Yin Yang Yurt

Activiteit

Yin Yang Yurt plaatst yurts bij particulieren en bedrijven. De klant kan ervoor kiezen om zelf de vloer, meestal een houten geïsoleerde vloer, te plaatsen of kan hiervoor ook een beroep doen op Eric. Voor de yurt kan je kiezen voor een model met een diameter van 6,2 meter of 8 meter en je kan telkens een keuze maken uit 3 verschillende types: een model zonder ramen, een model met ramen of een basismodel met daarnaast nog een kleinere yurt met een diameter van 3 meter. Deze tweede yurt kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden als keuken of als slaapkamer.

Yin Yang Yurt zorgt voor een flexibele dienstverlening door moduleerbare yurts te voorzien. Zo was er een klant die meerdere yurts in de tuin wou plaatsen om yogasessies in te geven, maar vreesde dat er hiervoor enkele bomen zouden gekapt moeten worden. Eric stelde zijn moduleerbare yurts voor (zie filmpje hieronder) en door een slim gebruik van de ruimte was het niet nodig om de bomen te kappen én konden de yurts toch netjes geplaatst worden.

“Voor de yurts deed Eric me een voorstel dat misschien niet helemaal overeenkwam met mijn oorspronkelijke plan, maar vandaag past het perfect bij de infrastructuur die ik wil qua opstelling en verbinding tussen de yurts. Eric gaf antwoord op al mijn vragen en gaf me oordeelkundig advies.” – Marie-Claire Delitte, zaakvoerster yogapraktijk Fly 2 Be You

Yin Yang Yurt kiest voor haar yurts voor een combinatie van Mongools vakmanschap en Europese expertise. Yin Yang Yurt importeert het hout voor de basis van de yurts namelijk uit Mongolië, terwijl de isolatie en het canvas van Europese kwaliteit zijn. De isolatie die gebruikt wordt voor de yurts isoleert tegen warmte, koude en geluidshinder. Het canvas is UV- en waterbestendig en werd speciaal behandeld zodat het het hele jaar lang bestand is tegen de weersomstandigheden.

Deze oplossing kwam er door een verschil in klimaat: het Mongoolse klimaat is droog, terwijl dat in onze streken eerder vochtig is. De standaard isolatie en canvas van Mongoolse yurts waren hier niet bestand tegen het vocht, dus besliste Eric om het beste van beide werelden te combineren om yurts te kunnen aanbieden die geschikt zijn voor onze regio.

“Naast de belangstelling voor zijn yurts is Eric ook sterk bezig met de ontwikkeling van zijn producten. Hieraan geeft hij een eigen invulling en karakter.” – Marjolein Beukenboom, zaakvoerster Joly Yurt Services


Team

Eric Fastré heeft al heel wat commerciële ervaring opgebouwd. Hij werkte 5 jaar in de verkoop bij Unilever, waarbij hij zowel zijn economische als people skills kon ontwikkelen. Na deze functie begon hij als zelfstandige met de verkoop van ijsjes in Antwerpen. Dit deed hij ongeveer 7 jaar, met 6 à 7 personeelsleden in dienst.

Vervolgens startte Eric een zelfstandige consultancy-dienst: hij onderzocht de mogelijkheden voor Belgische bedrijven die hun productie naar Oost-Europa wilden verhuizen. Hiervoor deed hij marktonderzoeken, bekeek het productieproces van naderbij en stond in contact met de lokale autoriteiten.

Eric Fastré (r.)

Eric gooide zijn leven hierna echter om: hij volgde een cursus als herborist en besliste om back to nature te gaan. Eric kocht een yurt aan en woonde hier zelfs 4 jaar in. Hij deed ook vrijwilligerswerk in de nachtopvang voor daklozen in Antwerpen.

Eric leerde de vele voordelen van yurts kennen, maar ook de nadelen: de isolatie was slecht en het canvas lekte. Aangezien heel wat mensen hem contacteerden om meer te weten te komen over het leven in en aankopen van een yurt, besliste hij om zelf yurts aan te bieden die aangepast waren aan het Europese klimaat: yurts met een basis van Mongools hout afgewerkt met isolatie en canvas van Europese kwaliteit.

Yin Yang Yurt wil geen bedrijf zijn dat puur om winst draait. Het bedrijf wil dan ook teruggeven: er moeten bijvoorbeeld bomen gekapt worden om de yurts te maken. Yin Yang Yurt doneert daarom 500 euro per verkochte yurt aan de vzw Nature Harnomy, die zich inzet voor de natuur door bijvoorbeeld bomen te planten.

“Ik wil de sociale vaardigheden en de talenten die ik heb ontwikkeld met mijn ervaring als verkoper, zaakvoerder en consultant ten dienste stellen van het sociale.” – Eric Fastré, zaakvoerder Yin Yang Yurt

Klanten

Op zoek naar een alternatieve manier van wonen?

Wie op zoek is naar een alternatieve manier van wonen, kan zeker een yurt overwegen. Of je kan natuurlijk kiezen voor een yurt in je tuin, bijvoorbeeld als extra ontspanningsruimte. Het interieur van een yurt is doorgaans sober, maar biedt wel het nodige comfort. Je kan zo’n yurt natuurlijk inrichten volgens je eigen voorkeuren.

Organisatoren van feesten

Als mensen bijvoorbeeld naar een trouwfeest gaan, krijgen de organisatoren soms de vraag of er geen slaapmogelijkheden zijn. Een yurt zou dan een eenvoudige maar speciale manier zijn om aan de wensen van deze klanten te voldoen.

Campings/Verhuurders van overnachtingsplekken die een originele slaapplek willen aanbieden

Als je als campinguitbater op zoek bent naar een mogelijkheid om kampeerders aan te trekken die een luxueuzere vorm van kamperen willen, dan is een yurt zeker een originele investering!


Pers

Investeer mee in

Yin Yang Yurt

Yin Yang Yurt is aan het groeien en jij kan deze onderneming helpen om meer yurts te verkopen. Eric wil namelijk zijn voorraad aan basisconstructies, die hij uit Mongolië laat overkomen, uitbreiden. Zo kan hij een snelle opvolging van de toenemende aanvragen te verzekeren.

“Ik wil klanten snel bedienen. Als er een aanvraag voor de plaatsing van een yurt binnenkomt, wil ik deze binnen de 2 weken kunnen plaatsen. Hier maak ik het verschil met concurrenten, waar je veel langer moet wachten.” – Eric Fastré, zaakvoerder Yin Yang Yurt

Om de transporten te vergemakkelijken wil Eric ook een lichte vrachtwagen kopen. Daarnaast wil Yin Yang Yurt ook haar website nog verbeteren.

Om dit alles te realiseren is Yin Yang Yurt op zoek naar een bijkomende financiering van 50.000 euro.

"Ik heb Eric leren kennen als een gedreven persoon die alles afweet van yurts. Hij beschikt over een groot netwerk dat zich uitstrekt van Mongolië tot België en Portugal. Dit heeft mij doen besluiten met hem samen te werken en ook te investeren in zijn bedrijf." – Cees Cousijnsen, directeur/eigenaar van Cousijnsen Tenten BV

Word jij investeerder in dit groeiverhaal? Contacteer ons dan om de mogelijkheden voor een investering te bespreken!

Updates

17/1/19

Informatienota Yin Yang Yurt

Yin Yang Yurt

Brugge
Yurts

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

50000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst