No items found.

FT Group

Wat hebben Colruyt Group, Umicore en Soudal gemeen? Alle drie doen deze grote spelers in hun productieketen beroep op de expertise van FT Group.  De onderneming maakt interne transportoplossingen op maat voor bedrijven die hun efficiëntie in het magazijn verhogen.
Meer dan 300 projectreferenties zorgden ervoor dat FT Group haar 10e verjaardag in stijl mocht vieren. De geconsolideerde omzet steeg van €500.000 naar €6.500.000 in deze periode. 

Om die groei te blijven ondersteunen, besloot het managementteam met CEO Chris Peeters en CFO Hans De Backer om ook achtergestelde leningen op te nemen in haar financieringsmix. Met €131.000 via 69 verschillende investeerders blikt het duo tevreden terug. 

Team FT Group op de bedrijfssite in Wilrijk

Totaaloplossingen

De markt van industriële automatisering en robotica groeit elk jaar met meer dan 10% leren we tijdens het kennismakingsgesprek met Hans.

“Efficiëntieverhoging door automatisatie is cruciaal in de logistieke en industriële sector”, terwijl hij ons door de indrukwekkende productiehallen loodste in Wilrijk. “Door onze installaties verminderen we ook de nood aan technisch geschoold personeel, waar nu al een groot tekort aan is.” 

Om aan deze problemen te beantwoorden, zorgt FT Group voor totaaloplossingen door transportsystemen, automatisatie en diensten voor klanten uit diverse sectoren aan te bieden. Bij haar klanten zitten bedrijven uit voeding en dranken (Belgian Ice Cream Group/IJsboerke, Milcobel, Tiense Suiker), distributie en logistiek (DHL, Mazda, Febelco), farma (Janssen Pharmaceutica, Alcon) en consumentengoederen (United Caps, Soudal, P&G).

Innovatie in een snel groeiende sector

Om haar groei te bestendigen, zoekt FT Group in totaal een klein miljoen euro, waarvan circa  €700.000 zal worden opgehaald bij kapitaalinvesteerders. Via crowdlending werd dit bedrag aangevuld met achtergestelde leningen en kreeg FT Group contact met een ruimere groep aan potentiële investeerders.

“Het grootste deel van de financiering zal worden aangewend om projecten te kunnen voorfinancieren in de vorm van werkkapitaal. Ook de zoektocht naar personeel kan een duwtje gebruiken”, vertelde Hans. 

Naast haar totaaloplossingen zet de onderneming uit Wilrijk ook sterk in op innovatie. Een reden waarom FT Group ook graag gebruik maakte van de marketing meerwaarde van WinWinner was om haar in-house ontwikkelde AGV (Automated Guided Vehicle) Meerkat in de markt te zetten. 

Tijdens het lanceringsevent van de crowdlendingcampagne en de succesvolle Open Bedrijvendag zagen potentiële investeerders de Meerkat live aan het werk: een indrukwekkende, maar toch compacte heftruck die zonder menselijke interventie paletten kan verplaatsen.

De AGV Meerkat, volledig in-house ontwikkeld

FT Group in 2023

Na enige aarzeling in de markt tijdens 2022, merkt FT Group dat de industriële en logistieke sector opnieuw bereid zijn om te investeren in automatisatie vanaf 2023.  

"Dit vertaalt zich in vele nieuwe offerte-aanvragen en bestellingen, waaronder de eerste bestellingen voor de AGV Meerkat. De fondsen van de crowdlendingcampagne worden dus reeds aangewend om de nieuwe projecten voor te financieren", klinkt het.

Lees meer succescases zoals deze

Balls & Glory

No items found.
Lees meer over deze case

Hydropure

No items found.
Lees meer over deze case

Van der Valk Nazareth

No items found.
Lees meer over deze case