Entertainment & vrije tijd

Het Spelhuis

Het grootste aanbod in gezelschapsspellen en puzzels in België en Nederland hadden ze al, maar de ambitie van Het Spelhuis reikt verder. Om meerdere vestigingen te openen en hun aanbod nóg uit te breiden, hadden founders Sven en Sarah financiering nodig. Via crowdlending wisten ze zo 66 investeerders te overtuigen om €281.000 te lenen aan de Limburgse onderneming. Game on

In 2017 beslisten Sarah en Sven om hun garage in Zonhoven om te toveren tot een professionele spellenwinkel. Jaar na jaar slaagden ze erin om hun omzet bijna te verdubbelen, maar de cashflow bleef een pijnpunt en een rem op de groei

Kleine bankkredieten en eigen inbreng volstonden niet meer, dus besloten we om contact op te nemen jullie founder Matthias Browaeys”, vertelt zaakvoerder Sven. “Na een goed gesprek startten we een samenwerking met zusterbedrijf The Harbour op. Na overleg met dit funding agency werd duidelijk dat een crowdlendingcampagne bij WinWinner iets voor ons zou kunnen zijn als onderdeel van de financieringsmix.” 


Snel succes

Na een vruchtbare kick-off meeting met de crowdfundcoach en de copywriter, werd Het Spelhuis klaargestoomd om te verschijnen op het investeringsplatform. De campagne nam een knalstart. Na minder dan twee weken werd het maximumbedrag van €240.000 al binnengehaald.

“Blijkbaar hebben we meer fans dan we ooit dachten”, blikt Sven terug. “Het snelle succes overtrof onze verwachtingen. Het toont wel aan hoe belangrijk de rol van een actief eigen netwerk is. Op basis van de communicatieworkshop van WinWinner stelden we samen een kalender op, met geplande social media-posts en mailings. Dit wierp duidelijk vruchten af.”

Trouwe klanten worden ambassadeurs

Na overleg met de crowdfundcoach werd het doelbedrag verhoogd naar €310.000. Meer dan zestig investeerders vonden uiteindelijk hun weg naar de onderneming uit Zonhoven via crowdlending, goed voor €281.000 in totaal. Deze investeringen kwamen niet uit de lucht vallen: tijdens een succesvol lanceringsevenement lichtte Het Spelhuis haar groeiplannen toe en kwam WinWinner uitleg geven over de leningsmodaliteiten

“Waarom wij direct overtuigd waren om crowdlending als financieringskanaal te gebruiken? Voor ons was het mooi om te gebruiken voor promotiedoeleinden: onze trouwe klanten kregen hierdoor de kans om nog nauwer verbonden te zijn met Het Spelhuis, waar ze graag hun aankopen doen,” aldus Sven.

“Onze klanten zijn trots op hun investering in Het Spelhuis. We zijn dan ook van plan om iedere investeerder, welk bedrag ook, nog meer te betrekken in de toekomst. Het begint natuurlijk bij het rendement netjes terugbetalen, maar het is meer dan dat. Stel dat we ooit overwegen om nog eens een financieringsronde doen, dan zijn dit de mensen die mogelijk opnieuw de stap naar investeren zullen zetten."


Langverwachte uitbreiding krijgt vorm

Wat staat er nu op de agenda? Met de groeifinanciering kunnen Sven en Sarah hun langverwachte uitbreiding finaliseren. “Het magazijn voorzien van een grondige update was onze eerste prioriteit en die is ondertussen al ingevuld”, vertelt Sven.

“Een tweede winkel openen staat nu op de planning: tegen de zomer willen we die nieuwe ontmoetingsplek voor spelliefhebbers realiseren. Als bijkomend onderdeel hiervan zijn we nog in gesprek met een kapitaalinvesteerder. Tot slot gaan we door de investeringen via WinWinner ook onze digitale marketing op punt stellen.”

Het Spelhuis blikt tevreden terug op haar campagne. “De communicatie verliep steeds vlot en duidelijk. Het is handig dat WinWinner voor administratieve ontzorging zorgt met de opvolging van de betalingen en het opmaken van de contracten, zodat wij op geen moment onze business uit het oog verloren."

Crowdlending was nieuw voor ons, maar na de interactie met het jonge team van WinWinner waren we snel overtuigd van hun concept. Ik ben zelf een heel erg enthousiast persoon, dus het gaf veel voldoening om met dit energieke team drie intense maanden samen te werken!”, besluit Sven.

Lees meer succescases zoals deze

Fabrique Fantastique

Entertainment & vrije tijd
Lees meer over deze case