Sport

Hockey Club Blackbirds

Hockey Club Blackbirds legt eigen kunstgrasveld aan voor groeiend ledenaantal

Drie jaar geleden besloot Catherine Backaert om Hockey Club Blackbirds op te richten en zo de eerste hockeyclub van Zandhoven te worden.

Catherine wou in de eerste plaats haar passie voor deze energieke sport delen met andere mensen. Daaruit ontstond het idee om kinderen én volwassenen de kans te geven om deze mooie ploegsport te beoefenen, met een focus op het gezellige en familiale karakter.

Ook respect en fair play waren belangrijke waarden binnen deze club.

Foto via Facebook Hockeyclub Blackbirds


In het begin deelde de hockeyclub een terrein met de plaatselijke jeugdbeweging en atletiekclub. Dat was gezellig, maar omdat de hockeyclub snel groeide naar 300 leden, werd het noodzakelijk een eigen hockeyveld in kunstgras aan te leggen. Daarnaast droomde Catherine van een vernieuwde kantine, om de leden een volwaardige accommodatie te kunnen bieden.

Met een eigen kunstgrasveld en kantine wou Catherine de hockeyclub nog groter maken, om nog meer mensen warm te maken voor haar passie.

Start van een zoektocht naar financiering

Een nieuw hockeyveld aanleggen de kantine verbouwen… Geen kleine werkjes!

Om deze grootse plannen allemaal waar te maken had de hockeyclub nood aan financiële hulp.

Foto via Facebook Hockeyclub Blackbirds


Hockeyclub Blackbirds had echter geen ervaring bij het ophalen van externe financiering... Daarom koos Catherine ervoor om contact op te nemen met Winwinner. Na onze gratis Bootcamp was ze laaiend enthousiast om aan haar financieringstraject te beginnen.

Om met haar traject van start te gaan, luisterden we eerst en vooral naar haar verhaal. In geuren en kleuren vertelde ze over haar passie voor de sport en de groeiplannen van haar hockeyclub.

Na een grondige analyse van haar onderneming bepaalden we eerst het bedrag dat Catherine nodig had om de werken te realiseren. Vervolgens stelden we de juiste financieringsmix samen om dit bedrag binnen te halen. We moesten niet ver zoeken, aangezien de hockeyclub een groot aantal enthousiaste leden had. Catherine wou graag die leden, maar ook familie en sympathisanten, de kans bieden om mee te investeren en ambassadeur te worden van de club.

We kozen daarom voor netwerkfinanciering via winwinleningen als een belangrijke poot in de zoektocht naar financiering.

Maar we hielden het niet enkel bij winwinleningen. Als ze genoeg geld opgehaald had bij haar netwerk, gingen we dit als als hefboom voor een banklening gebruiken.

Niet alleen de leden waren enthousiast. Ook de gemeente Zandhoven ondersteunde het project en maakte het onder meer mogelijk om het kunstgrasveld aan te leggen.

Een campagne die de waarden en troeven van de club naar voren bracht

Nadat we de financieringsbehoefte en -mix hadden bepaald, maakten we een aantrekkelijke publieke campagne op om de juiste investeerders aan te trekken. Hierbij focusten we op de grootste troeven van de hockeyclub, waaronder haar familiaal karakter en haar doel om de sport zo toegankelijk mogelijk te maken.

Om de campagne nog wat extra in de spotlights te zetten organiseerden we een investeringsevent voor alle leden en potentiële investeerders. Hier lichtte Catherine de ambities van de hockeyclub toe en stelde ze de plannen voor het nieuwe veld voor. Wij waren er ook van de partij, om meer uitleg te geven over een mogelijke investering via de winwinlening.

4 augustus 2018: hoogtepunt van een succesvolle financiering

De campagne werd samen met WinWinner en de gemeente Zandhoven tot een goed einde gebracht. Via 43 verschillende winwinleningen bij ambassadeurs haalde hockeyclub Blackbirds 64.000 euro op.

Dit was een toereikende hefboom om de banklening, die ook deel uitmaakte van de financieringsmix, te krijgen.

Dankzij deze succesvolle financiering kon de hockeyclub haar dromen realiseren: in juni werd de kantine verbouwd en op 4 augustus was het veld klaar. Op 6 augustus mocht de hockeyclub al 65 kinderen ontvangen voor de zomerstage!

Foto via Facebook Hockeyclub Blackbirds


Lees meer succescases zoals deze

Planet Pasta // Planet Yoghurt

Horeca
Lees meer over deze case