Sport

Inter Fitness Center

35 jaar geleden besloot Ingrid Praet om Inter Fitness Center over te nemen. Samen met haar man Dirk Van Daele bouwde Ingrid de fitnesszaak uit tot een vaste waarde in Buggenhout.

Het doel van Inter Fitness Center is om haar leden een complete fitness-ervaring mee te geven. De leden kunnen verschillende programma’s volgen, zoals onder andere de Milon Cirkel. Dit is een korte maar efficiënte sportbeleving van 45 minuten op verschillende toestellen die werken op kracht en uithouding. Naast de Milon Cirkel heeft Inter Fitness Center ook de klassieke fitnesstoestellen en een uitgebreid aanbod aan groepslessen, zoals zumba-, yoga- en danslessen.

Het enthousiaste team van Inter Fitness Center

De lesgevers volgen regelmatig bijscholingen om de lessen up-to-date te houden. Op die manier kunnen ze de leden een professionele en vooral een persoonlijke begeleiding geven. Binnen Inter Fitness Center is het persoonlijke contact zeer belangrijk. Hierdoor onderscheiden ze zich van grote fitnessketens, waar je vaak oefeningen doet zonder contact met een trainer. Door deze persoonlijke begeleiding kunnen ze iedereen helpen bij het sporten, zowel doorgewinterde sporters als beginners.

Tot op vandaag heeft Inter Fitness Center meer dan 500 trouwe leden. Door de groei van het ledenaantal wilden Ingrid en Dirk de fitness nog verder uitbreiden door onder andere een extra personeelslid aan te werven, de sportzaal uit te breiden, ruimere en modernere kleedkamers te voorzien, de cafetaria herin te richten en een tweede Milon Cirkel aan te kopen.


De groei van het aantal leden vroeg om een uitbreiding

Om al de groeiplannen te verwezenlijken hadden Ingrid en Dirk nood aan financiering. In deze zoektocht naar financiering merkten Ingrid en Dirk al snel dat ze hulp konden gebruiken. Na het volgen van verschillende infosessies kwamen ze uiteindelijk terecht bij WinWinner. Na het bijwonen van ons bootcamp waren Dirk en Ingrid vastbesloten om met WinWinner in zee te gaan en via ons platform financiering op te halen.

“Ik trok met een klein hartje naar de afgesproken locatie. De infosessie verliep heel vlot en overzichtelijk. Heel fijn, want op dat moment is het nog steeds vrijblijvende info. Nadien ons verhaal uitschrijven en hopen dat ook wij in aanmerking zouden komen om via WinWinner financiering op te halen." - Ingrid Praet, zaakvoerster Inter Fitness Center

Eerst en vooral hielpen we Ingrid en Dirk met het opstellen van een duidelijk financieel plan en het maken van een realistische cashflowplanning. Vervolgens bepaalden we de financieringsnood en aan de hand van de verworven informatie stelden we de juiste financieringsmix op. We kozen ervoor om hierbij te focussen op de winwinlening zodat Inter Fitness Center haar leden kon betrekken bij de financieringsronde.

Na het numbers crushen konden we overgaan tot het opstellen van een aantrekkelijke, publieke campagne om de juiste investeerders aan te trekken. Ingrid en Dirk waren in de eerste plaats op zoek naar investeerders die geloofden in het verhaal van Inter Fitness Center. Ingrid en Dirk wilden vooral hun leden ook de kans bieden om ambassadeur te worden van hun verhaal.


Investeerdersevent

Door de interesse van verschillende potentiële investeerders organiseerde Inter Fitness Center samen met WinWinner een investeerdersevent. Hier werden de groeiplannen van de fitnesszaak toegelicht. Ook wij gaven een korte uitleg over de investeringsmogelijkheden en gaven antwoord op de vragen van de aanwezigen.

“Het investeerdersevent was zeer geslaagd en weerom zeer professioneel aangepakt." - Ingrid Praet, zaakvoerster Inter Fitness Center
“Het is wel werken want de zoektocht naar financiering komt bovenop het lopende werk, de verbouwingen,… maar uiteindelijk kreeg ik meer expertise dan ik verwacht had.” - Ingrid Praet, zaakvoerster Inter Fitness Center

Inter Fitness haalde veel meer dan het in de campagne beoogde bedrag op!

Ingrid en Dirk hadden een doelbedrag van €75.000 euro voor ogen met hun WinWinner-campagne. Het vooropgestelde doelbedrag werd uiteindelijk ruim overschreden, ze haalden via de winwinlening een totaalbedrag op van maar liefst €160.000. Een mooi bedrag waarmee ze de verbouwingen konden aanvatten!

“Heb je nood aan geld, om te starten of om te groeien, ga dan zeker met WinWinner in zee. Zij bekijken namelijk welke financiering voor jouw bedrijf optimaal is en begeleiden je van A tot Z.  Het zou dom zijn het wiel opnieuw uit te vinden want zij hebben het perfecte traject gevonden om ondernemers te helpen." - Ingrid Praet, zaakvoerster Inter Fitness Center

Lees meer succescases zoals deze

Fabrique Fantastique

Entertainment & vrije tijd
Lees meer over deze case