Software & IT

Socialemediaburo.be

Socialemediaburo.be is een onderneming uit het West-Vlaamse Tielt die bedrijven en andere organisaties advies geeft bij het gebruiken van sociale media.

Socialemediaburo.be kwam bij WinWinner terecht toen de onderneming van businessmodel switchte. Socialemediaburo.be was namelijk volop bezig met het op de markt brengen van Someflex, een tool waarmee de onderneming snackable videolessen over het gebruik van sociale media naar haar klanten brengt. Deze switch had een serieuze impact op de cashflow.


Een stevige voorbereiding voor een onderbouwd dossier

De onderneming ging dan ook op zoek naar een partij die haar kon bijstaan bij het analyseren van die cashflow. “We kwamen op het juiste moment voor het juiste doel bij WinWinner terecht,” legt oprichtster Nadja Desmet uit.

“We waren volop bezig met groeien en merkten dat we hulp nodig hadden bij het onder de loep nemen van onze cashflow en om te bepalen hoeveel onze financieringsbehoefte precies was. We kwamen hiervoor terecht bij WinWinner. Tijdens het bootcamp werd duidelijk dat er nog heel wat alternatieven zijn voor een klassieke bankfinanciering.”


Op zoek naar 50.000 euro bij het publiek

Eens we samen met Socialemediaburo.be de cashflow hadden geanalyseerd, bepaalden we bij WinWinner de financieringsbehoefte. We beslisten om 50.000 euro als doelbedrag te zetten op de WinWinner-campagne.

De rest van de financieringsbehoefte zou opgehaald worden via een Startlening bij PMV. Eens de campagne online ging, zette Socialemediaburo.be haar communicatiekanalen aan het werk, en sociale media speelden hierin voor de onderneming vanzelfsprekend een grote rol.

“Door de uitgebreide voorbereiding kan je potentiële investeerders echt wel een gefundeerd dossier voorleggen. Samenwerken met een derde partij die jouw dossier heeft geanalyseerd en een specialist is in het hele gebeuren rond winwinleningen, het geeft je financieringszoektocht meer geloofwaardigheid,” merkt Nadja op.

Investeerders binnenhalen

Na het delen van de campagne in het netwerk van Socialemediaburo.be kwamen de eerste investeerders snel binnen. Maar na een poos viel de financieringsmachine wat stil. “Uiteindelijk zetten we met het einde van de campagne in zicht nog eens alle zeilen bij om het bereik van onze campagne zo groot mogelijk te krijgen. De tips en motivatie die we hierbij van WinWinner kregen, gaven ons zeker een extra boost,” legt Nadja uit.

En uiteindelijk kon Socialemediaburo.be uitpakken met een succesvolle campagne: de onderneming haalde 50.000 euro op via winwinleningen. De kredietgevers kwamen allemaal uit het netwerk van de onderneming. “Straf hoe bijvoorbeeld werknemers bij klanten zelf ook als particulier in ons wilden investeren,” stelt Nadja. Dankzij de opgehaalde winwinleningen haalde Socialemediaburo.be ook een Startlening van 75.000 euro binnen bij PMV.

Marathon gelopen

Of Nadja WinWinner zou aanraden? “Absoluut, maar wel als je al in de juiste fase zit. Voor ondernemingen die nog in een ideefase zitten of die een beperkt netwerk hebben, is het misschien minder aangeraden.”

Kijkt Socialemediaburo.be tevreden terug op haar WinWinner-campagne? “We zijn natuurlijk enorm blij dat we het beoogde bedrag hebben binnengehaald. Naast de uitgebreide voorbereiding van ons dossier en de ontzorging bij het administratieve luik rond de winwinleningen was ook het marketingaspect van onze campagne niet te onderschatten. We kregen heel wat tips om de juiste communicatie rond de campagne te voeren,” zegt Nadja.

En het ophalen van financiering is een lange en zware tocht die heel wat inspanningen vraagt. Nadja vergelijkt het met het lopen van een marathon: “Uiteindelijk moet je als ondernemer zelf de marathon lopen, maar WinWinner was als een goede coach die je vóór de marathon traint én tijdens het lopen voor jou supportert. En mede dankzij onze goede coach hebben we onze marathon toch maar mooi uitgelopen.”

Lees meer succescases zoals deze

Fabrique Fantastique

Entertainment & vrije tijd
Lees meer over deze case