Software & IT

theMatchBox

theMatchBox ontwikkelde software die aan de hand van text mining en artificiële intelligentie data uit contracten, vacatures, rapporten, CV’s… haalt. De software wordt voornamelijk gebruikt in de HR-sector: dankzij theMatchBox vinden recruiters bij een zoekopdracht tot 2 keer meer matchende CV’s in een database.

Samen met Jan Govaerts, managing partner bij theMatchBox, kijken we terug op de WinWinner-campagne van de onderneming.

“We startten onze zoektocht naar financiering in juli 2019. Ik kende WinWinner al van een uiteenzetting bij Vlerick Business school en ben vervolgens langs geweest voor een gesprek over de mogelijkheden voor het ophalen van financiering,” steekt Jan van wal.

Samen de financieringsmix bepalen

Bij theMatchBox wilden ze een financieringsronde houden waarbij ze geen equity zouden afstaan. “Ik was meteen enthousiast over het professionalisme van WinWinner en de expertise in het ophalen van financiering zonder aandelen af te staan.”

Samen met theMatchBox kwamen we tot een financieringsmix: de onderneming zou 40.000 euro via winwinleningen ophalen, aan te vullen met een bankfinanciering voor 100.000 euro.

Een dossier voor potentiële investeerders

Natuurlijk moesten we eerst nog de campagnepagina van theMatchBox opstellen. Hierin legden we de nadruk op de technologie van theMatchBox, de expertise van het team en de voordelen die de software oplevert voor de klanten, waaronder BNP Paribas Fortis en de VDAB.

“De waarde van een overzichtelijke campagnepagina valt niet te onderschatten. Met je campagnepagina heb je echt een dossier dat je kan voorleggen aan potentiële investeerders en daar vinden ze alle nodige info. Dit geeft je financieringszoektocht geloofwaardigheid en zorgt voor vertrouwen bij investeerders en bijvoorbeeld bij gesprekken met de bank.” - Jan Govaerts, managing partner theMatchBox

Je moest er snel bij zijn om te investeren in theMatchBox

Eens de campagne werd gelanceerd, kon theMatchBox de campagne verspreiden in haar netwerk. De interesse van investeerders kwam al snel op gang. “Aangezien heel wat potentiële investeerders vrienden of familie waren, was het goed om met WinWinner een neutrale partij te hebben die de nodige info verschaft," weet Jan.

De teamleden van theMatchBox (Joeri, Jan, Leen & Vincent) gingen op zoek naar investeerders in hun eigen netwerk

De interesse van die potentiële investeerders werd al snel heel concreet. We gingen dan ook meteen over tot het registreren van de eerste winwinleningen.

WinWinner neemt je heel wat werk uit handen, ook op vlak van administratie bij het registreren van de leningen." - Jan Govaerts, managing partner theMatchBox

We legden de lat dubbel zo hoog

Dankzij de grote bereidheid tot investeren werd het doelbedrag van 40.000 euro al snel bereikt. Fantastisch! Maar het bleek dat er nog interesse was van investeerders.

Daarom zaten we nog eens met theMatchBox rond de tafel om te bekijken of we het doelbedrag van de campagne konden verhogen. Na het checken van de terugbetalingscapaciteit verhoogden we het doelbedrag naar 80.000 euro.

Dit gaf ook de overige geïnteresseerden de kans om theMatchBox te ondersteunen met een investering via de winwinlening. Op die manier werd ook het tweede doelbedrag gehaald!

Niet alleen €80.000 financiering, maar ook een 5-tal nieuwe leads

De succesvolle campagne van theMatchBox stemt Jan uiteraard tevreden. “Door het ophalen van winwinleningen hebben we ons eigen vermogen opgekrikt, wat onze positie in onze gesprekken met de bank verstevigt. Daarnaast zorgde de campagne niet alleen voor financiering, maar ook voor naamsbekendheid: via de campagne kwamen we in contact met een vijftal leads. Het marketingaspect van een financieringscampagne is dus ook niet onbelangrijk.”

Dankzij de opgehaalde financiering kan theMatchBox de volgende stap zetten in haar groeiverhaal. Zo zal de onderneming volgend jaar aanwezig zijn op verschillende tech-events, onder meer de HR innov & tech Day in Louvain-La-Neuve om haar business verder uit te breiden.

Lees meer succescases zoals deze

Fabrique Fantastique

Entertainment & vrije tijd
Lees meer over deze case