Food & beverage

Woppaaaa

De fortune chocolates van Woppaaaa zijn een originele variant op de alombekende fortune cookies. Binnenin vind je een motiverende boodschap die een boost aan je dag geeft.

Onder meer om meer chocolaatjes te kunnen produceren en om aan haar marketing te sleutelen ging Woppaaaa via WinWinner op zoek naar financiering. De crowdlendingcampagne zorgde voor een bedrag van €83.500, Woppaaaa!

De fortune chocolates konden rekenen op een goede ontvangst bij de eerste testpublieken. “Mensen waren er echt enthousiast over en spoorden ons aan om er verdere stappen mee te zetten en zelfs internationaal te gaan,” blikt Annelien Jonckheere, founder van Woppaaaa, terug.

Maar er was nood aan financiering om die verdere stappen te zetten:

“Extra financiële middelen zouden wat meer ademruimte geven aan ons bedrijf en aan mezelf als ondernemer. Via VLAIO kwamen we in contact met de sales van WinWinner en dan ging alles eigenlijk heel snel.” - Annelien Jonckheere, founder Woppaaaa

Wekelijkse sprint

De positieve screening was het sein om aan de campagnevoorbereidingen te beginnen. Dat betekende niet alleen een kick-off meeting om de campagne-inhoud te bespreken, maar ook wekelijkse calls ter opvolging van de verschillende documenten zoals de campagnetekst en de financiële info.

“Die calls op wekelijkse basis verliepen heel efficiënt en zorgden ervoor dat we korte deadlines hadden. Dat deed de voorbereiding snel vooruitgaan,” aldus Annelien. De vlotte voorbereiding betekende dat we al snel klaar waren om de campagne te lanceren, met €50.000 als minimaal doelbedrag.

Goeie tweede helft

Om op zoek te gaan naar investeerders zette Woppaaaa enkele digitale kanalen in, zoals sociale media en mailings. Maar de onderneming organiseerde ook een fysiek event voor potentiële investeerders. Ook wij waren daarop aanwezig om onze werking toe te lichten.

“Mensen vroegen vóór het evenement al meer informatie, en onze Ambassador Night leverde ook heel wat mondelinge commitments op. Maar het duurde toch een tijd voordat mensen effectief hun investering via het WinWinner-platform voltooiden. Daar is een goede opvolging dus nodig. WinWinner neemt dit deels voor haar rekening, maar ook als ondernemer moet je de aanwezigen opvolgen,” vindt Annelien.

Het was vooral in de tweede helft van de campagne dat de toezeggingen van investeerders ook daadwerkelijk binnenkwamen. Met een stevige eindsprint landden de fortune chocolates van Woppaaaa uiteindelijk op €83.500.
We gingen langs bij Woppaaaa om de onderneming te feliciteren met de geslaagde campagne

Gerust groeien

Met dat bedrag kon Woppaaaa meteen aan de slag: “Op vlak van marketing/sales hebben we net een beursbezoek in Duitsland achter de rug en binnenkort trekken we zelfs naar Canada. Dit om onze internationaliseringsplannen te ondersteunen,” laat Annelien weten.

“We hebben nu ook mogelijkheden om sneller te schakelen qua productie en voorraad. De financiële injectie die de campagne is geweest, zorgt ervoor dat we met een gerust hart onze groeiplannen kunnen aanvatten.”

De Woppaaaa-ervaring met crowdlending? “We houden er een goed gevoel aan over. WinWinner bleek een ondernemende partner in onze zoektocht naar investeerders. Met 24 investeerders hebben we er een nieuwe community in ons bedrijf bij. Via de campagne haalden we bovendien ook een grote klant binnen, en dat is mooi meegenomen natuurlijk,” besluit Annelien.

Lees meer succescases zoals deze

Fabrique Fantastique

Entertainment & vrije tijd
Lees meer over deze case