Industrie

Azteq

Het opwekken van warmte door middel van aardgas is duur en resulteert in aanzienlijke CO2-uitstoot. Azteq uit Genk zet zich in voor een omwenteling in groene warmtetechnologie met CST-installaties (Concentrated Solar Thermal)

Door gebruik te maken van reflecterende paraboolspiegels, wekt het bedrijf duurzame warmte op voor industriële doeleinden. Dit biedt niet alleen financiële voordelen, maar is ook aanzienlijk gunstiger voor het milieu en het klimaat.

Enkele highlights: 

  • een omzet van €10.000.000 voor 6 opgeleverde projecten in heel Europa
  • klanten als ADPO Group Nv (Haven van Antwerpen en Brugge), Proviron in Oostende, Thor Park in Genk, Avery Dennison in Turnhout 
  • in opdracht van ENGIE werd voor The HEINEKEN Company in Sevilla de grootste CST-installatie voor industriële proceswarmte in Europa opgebouwd
  • reeds twee succesvolle acquisities in Duitsland en Spanje (Solarlite CSP Technology GmbH)

Het doel van de crowdlendingcampagne? 

Genoeg werkkapitaal voorzien in de werking van Azteq om de projecten op te starten en voor te financieren. Daarnaast zal na deze financieringsronde de positie van Azteq BV versterken in de gesprekken met de infrastructuurfondsen.

Azteq heeft momenteel veel ingenieurs in dienst, maar er zal meer personeel nodig zijn voor de ondersteunende rollen. Daarom wordt de financiering ook ingezet om het team uit te breiden. 

De crowlendingcampagne maakte deel uit van een bredere financieringsmix van 4 tot 6,5 miljoen euro, waarbij ook een stuk via kapitaal voorzien zal worden. 

Op een persconferentie van Unizo liet TV Limburg Peter Vandeurzen van Azteq aan het woord over zijn fundingronde. Deze reportage kan je hier bekijken. 

Lees meer succescases zoals deze

Fabrique Fantastique

Entertainment & vrije tijd
Lees meer over deze case