Op zoek naar financiering voor je onderneming?

Financier je onderneming met crowdlending

Op zoek naar financiering om uit te breiden, op te starten of over te nemen? WinWinner helpt je om via een online campagne kleine leningen in je netwerk op te halen en zo je dromen waar te maken.
Alternatief of hefboom voor andere financieringsvormen zoals bankleningen en subsidies
Geld ophalen zonder controle te verliezen
Geen waarborgen of garanties geven
Leen vanaf €15.000 tot €1 miljoen
Voor elke KMO: start-up, horeca, vzw, overname...
Doe de gratis Quickscan!

Crowdlending is dé beste manier om je onderneming te financieren

Je bent een ambitieuze ondernemer en wil verder groeien

Verder groeien betekent vaak investeringen maken, zoals extra teamleden, nieuwe machines of panden, marketingbudgetten, een digitaal platform,... 
Al die investeringen kosten natuurlijk geld, dat je ergens zal moeten vinden.

Een lening bij de bank is een optie. Maar de bank vraagt een financiële inspanning van jou, die je misschien niet kan leveren. Of een waarborg, die je liever niet wil geven. Je zou ook kapitaalsinvesteerders kunnen aantrekken, maar dan verlies je misschien wat controle over je onderneming. En subsidies? Laat die lange wachttijden en administratie maar zitten!

Daarom startte ik, Matthias Browaeys, 4 jaar geleden met WinWinner: het crowdlending-platform om ondernemers zoals jij aan extra financiering te helpen door het brede netwerk aan te spreken met een ijzersterk verhaal gekoppeld aan financiële en eventueel fiscale voordelen.

Ondertussen hielpen we met ons team al meer dan 250 ondernemers aan financiering door onze unieke aanpak. Met onze hulp haalden onze klanten al meer dan 23 miljoen euro op via crowdlending en cofinanciering!
Doe de gratis Quickscan!
€ 23.000.000
Totaal opgehaalde financiering
+700
Individuele investeringen
+250
Tevreden ondernemers
4.9/5
Gemiddelde tevredenheidsscore

Deze startende en groeiende ondernemingen haalden al succesvol financiering op via WinWinner

“Het was wel spannend om naar buiten te komen met zo’n financieringsnood. Je twijfelt of de campagne wel succesvol zal zijn. Maar WinWinner bood de nodige tips en templates om mijn netwerk aan te spreken."

Tim Zeegers - We Are Outsiders
Lees de volledige succescase

"We kozen voor een campagne bij WinWinner omdat we dan een beroep konden doen op de ervaring en expertise en omdat we dan heel wat zaken uit handen konden geven."

Arno Penders - Creative Therapy
Lees de volledige succescase

"Vooral de voordelen voor beide partijen van de winwinleing en het feit dat we die leningen zouden gebruiken om een banklening los te krijgen, waren de belangrijkste redenen om de sprong te wagen."

Hans Gruyaert - VZW Timmerwerkt
Lees de volledige succescase

"Aangezien heel wat potentiële investeerders vrienden of familie waren, was het goed om met WinWinner een neutrale partij te hebben die de nodige info verschaft."

Jan Govaerts - theMatchBox
Lees de volledige succescase

"Aan potentiële investeerders geeft het ook meer vertrouwen om te weten dat er specialisten in financiering het dossier behandelen. Bedankt voor de kwalitatieve én aangename begeleiding!"

Ruben Laureys - Brouwerij Broers
Lees de volledige succescase

"Ik wilde geen banklening aangaan omdat de bank te veel waarborgen vroeg. Ik kende de winwinlening al, maar had nood aan een partij die alles op vlak van investeringen kon afhandelen."

Karel Deschildre - Deschildre
Lees de volledige succescase

"We kregen tijdens de campagne niet alleen de nodige communicatietips, maar ook het opvolgen van de potentiële investeerders en de administratieve ontzorging waren belangrijke pluspunten voor ons."

Mike Coeck - Cybernetic Walrus
Lees de volledige succescase

"Sommige van onze investeerders groeiden uit tot vrienden, wat fijn is. Ze dragen op die manier onze missie ook een warm hart toe."

Laura Verhulst - Madam Bakster

"Mede door de hulp van WinWinner bij het zoeken van kapitaal hebben wij onze activiteiten verder kunnen ontwikkelen in Europa. Er zullen zeker nog spannende tijden komen!"

Samuel Rieder - Jaswig

"De prijs voor Beloftevolle Vrouwelijke Ondernemer van 2017 geeft ons alvast de bevestiging dat we goed bezig zijn! Mede dankzij WinWinner slagen we erin om onze missie van schoonheid en duurzaamheid over de wereld te verspreiden."

Lotte Martens - Beaufort

"De fondsen via WinWinner zijn gebruikt om de verbouwingen en de renovatie van het pand waarin Bar Mirwaar is gevestigd te betalen. Dankzij WinWinner en de winwinlening slaagden we erin om ons project volledig te financieren."

Eric Smout - Bar Mirwaar

Waarom zou je geld ophalen in je eigen netwerk?

Je kan crowdlending als een alternatief of hefboom voor andere financieringsmiddelen zoals bankleningen gebruiken
Je moet geen waarborgen of garanties geven
Je behoudt de controle over je onderneming
Je kan investeerders fiscale voordelen geven via o.a. de winwinlening en de tax shelter
Je geniet van ruime exposure via social media, pers...
Je vindt tientallen ambassadeurs voor je bedrijf

Wat houdt een crowdlending campagne bij WinWinner in?

Transparante kosten vanaf het begin

Als je je traject opstart, weet je altijd hoeveel je campagne kost. Elk traject is natuurlijk anders, maar je houdt best rekening met 7% op de totale opgehaalde financiering.

Geen onnodig tijdsverlies

Verlies geen tijd met het opzoeken van de juiste financieringsinstrumenten, het begrijpen van complexe wetgeving of administratieve rompslomp. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt.

Aantrekkelijke publieke campagne

Een aantrekkelijke investeringscampagne schrijf je natuurlijk niet zomaar. Daarom krijg je van ons persoonlijke begeleiding en schrijven wij je uitgebreide verhaal uit.

Administratieve ontzorging

Wij zorgen voor alle nodige documenten zoals aflossingstabellen, leningsovereenkomsten, registraties van leningen, informatienota’s, betalingsherinneringen… Heerlijk toch?

Juridische verplichtingen

Om je netwerk aan te spreken, moet je een verplichte informatienota opmaken en neerleggen bij de FSMA. Wij maken die volledig voor jou op zodat je netwerkfinanciering mag ophalen.

Meer vertrouwen van investeerders

We analyseren als externe partij jou en je onderneming grondig op de terugbetalingscapaciteit. Daar houden investeerders uiteraard van, waardoor ze meer vertrouwen krijgen om te investeren.

Hoe start je je zoektocht naar financiering bij WinWinner?

We ontwikkelden een uniek begeleidingstraject waarmee we reeds meer dan 250 ondernemingen aan meer dan 23 miljoen euro financiering hielpen
1

Doe de gratis Quickscan

Benieuwd of WinWinner iets voor jou is? Vul dan de gratis Quickscan in om een persoonlijk antwoord te ontvangen. Duurt ongeveer 60 seconden om in te vullen.

2

Start je persoonlijk traject op

Na de screening helpt je persoonlijke crowdfunding coach jou om je campagne op te zetten: teksten schrijven, documenten voorbereiden, campagne publiceren...

3

Lanceer je online campagne

We maken samen een communicatie strategie om zoveel mogelijk potentiële investeerders in je netwerk te bereiken: persberichten, social media, video's, events...

Jij hebt vragen, wij hebben antwoorden!

Aan welke voorwaarden moet mijn onderneming voldoen om in aanmerking te komen voor de winwinlening?

De maatregel richt zich enkel tot kmo's die in in het Vlaamse Gewest gevestigd zijn. Meer informatie over de precieze voorwaarden vind je via www.winwinner.be/de-winwinlening, ‘Wie komt in aanmerking?’.

Hoe lang duurt het tegen dat mijn campagne volledig gefinancierd is?

WinWinner kan nooit de garantie geven dat jouw campagne volledig zal gefinancierd worden. Dit hangt af van verschillende factoren. Uit ervaring weten wij dat niet alleen het product, de dienst of de sector belangrijk zijn voor een succesvolle campagne, maar ook het team achter de onderneming en de mate waarin dit team in haar eigen netwerk op zoek gaat naar investeerders. Wanneer de campagne effectief online staat (cfr. Hoe lang duurt het voordat mijn campagne online komt?), dient het volledige team van de onderneming de campagne zoveel mogelijk actief te promoten. WinWinner geeft hiervoor uiteraard de nodige tips & tricks.

Hoe lang duurt het voordat mijn campagne online komt?

Dit duurt gemiddeld ongeveer twee tot vier weken afhankelijk van hoe vlot de communicatie verloopt tussen de onderneming en WinWinner. WinWinner heeft voor de opstart van het account enkele documenten nodig van de onderneming, zoals een businessplan, campagneplan, financieel plan… Van zodra deze documenten volledig aangeleverd zijn kan de campagne opgestart en online gepubliceerd worden op het platform.

Hoe start ik mijn zoektocht naar financiering?

Als je jouw onderneming inschrijft op de website van WinWinner via www.winwinner.be/ik-zoek-financiering, krijg je een uitnodiging voor de WinWinner Bootcamp. Daar krijg je alle informatie die je nodig hebt om jouw financieringszoektocht via WinWinner te starten.

Ik heb momenteel nog geen ondernemingsnummer, kan ik dan een aanvraag indienen?

Dit kan zeker! Indien je nog geen ondernemingsnummer hebt, vul je bij deze vraag gewoon ‘0’ in. Gelieve dan ook bij opmerkingen in te vullen dat je van plan bent een ondernemingsnummer aan te vragen. WinWinner kan je ook bijstaan bij de oprichting van jouw onderneming.

Kan je gebruik maken van WinWinner als je nog geen omzet hebt?

Dit wordt per onderneming bekeken. We verwachten uiteraard dat als je je inschrijft bij WinWinner, je ook de inschrijvingskost betaalt. In principe is het reeds hebben van omzet geen vereiste, maar de terugbetalingscapaciteit wordt wel in overweging genomen. Als je twijfelt of jouw onderneming op ons platform past, kan je vrijblijvend het aanvraagformulier invullen via www.winwinner.be/ik-zoek-financiering. Wij zullen dan een analyse maken en kijken of de onderneming in aanmerking komt om op ons platform te verschijnen.

Op welke basis doen jullie een screening?

WinWinner selecteert nooit op basis van de activiteit die de onderneming uitvoert. Om de kwaliteit van het platform te kunnen waarborgen maakt WinWinner wel een analyse van de onderneming aan de hand van het businessplan, het financieel plan en eventueel de beschikbare jaarrekeningen. De onderneming moet op zoek zijn naar financiering om te groeien. Ondernemingen die op zoek zijn naar financiering louter ter herfinanciering van bestaande schulden zullen via WinWinner geen campagne kunnen opstarten.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Wat is de WinWinner Bootcamp?

De Bootcamp is een korte sessie van ongeveer anderhalf uur waarin WinWinner de verschillende vormen van alternatieve financiering toelicht. Daarnaast wordt ook grondig de werking van WinWinner beschreven en krijgt de ondernemer een duidelijk overzicht van wat WinWinner voor de onderneming kan betekenen. Bovendien wordt er na elke bootcamp ook een kort netwerkmoment ingepland. Alle vragen en onduidelijkheden kunnen hier besproken worden, zodat je hierna kan beslissen of je al dan niet klaar bent voor een campagne. Inschrijven voor de Bootcamp kan via deze LINK.

Wat is de succesratio van de ondernemingen die via WinWinner financiering zoeken?

De succesratio bij WinWinner bedraagt ongeveer 68 procent. Via www.winwinner.be/succescases vind je een overzicht van enkele ondernemingen die in het verleden via het WinWinner platform succesvol gefinancierd werden. Elk van deze ondernemers maakte gebruik van de knowhow en coaching van WinWinner om investeerders aan te spreken. De succescases tonen aan dat niet alleen het product, de dienst of de sector zorgen voor een succesvolle financiering, maar ook het team achter de onderneming en de wijze waarop zij de visie en missie van de onderneming uitdragen.

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Welke documenten heb ik nodig om een aanvraag in te dienen?

Via www.winwinner.be/start-je-account kan je jouw onderneming inschrijven. Wij hebben in eerste instantie genoeg informatie wanneer wij een volledig ingevuld aanvraagformulier ontvangen. Indien dit niet voldoende is, zullen wij verder contact opnemen om de verdere informatie, zoals een business plan, campagne plan en/of financieel plan, op te vragen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat wij de jaarrekening van het laatste boekjaar en/of de meest recente tussentijdse cijfers zullen opvragen om een beter zicht te hebben op de financiële situatie van de onderneming.

Is een WinWinner-campagne iets voor jou?

Je bent een ondernemer die wil opstarten of groeien
Je wil investeringen maken door bijvoorbeeld extra personeel aan te werven, nieuwe panden te kopen, producten te ontwikkelen, te internationaliseren...
Je wil liever geen persoonlijke waarborgen geven en de controle behouden over je onderneming
Je gelooft in je eigen verhaal en bent ervan overtuigd dat anderen er ook in geloven
Je bent bereid om tijd en energie vrij te maken
Je hebt geen schrik om je netwerk aan te spreken over je investeringsbehoefte
Om er zeker van te zijn dat er een match is, vragen we je om een gratis Quickscan te doen. Duurt ongeveer 60 sec. om in te vullen!
Gratis Quickscan