Op zoek naar financiering voor je onderneming?

Financier je onderneming met crowdlending

Op zoek naar financiering om te groeien, op te starten of over te nemen? WinWinner helpt je om via een online campagne kleine leningen in je netwerk op te halen en zo je onderneming naar het volgende niveau te brengen.
Alternatief of hefboom voor andere financieringsvormen zoals bankleningen en subsidies
Geld ophalen zonder controle te verliezen
Geen waarborgen of garanties geven
Leen vanaf €25.000 tot €1 miljoen
Voor elke kmo: start-up, horeca, vzw, overname...
Doe de gratis Quickscan!

Crowdlending is dé beste manier om je onderneming te financieren

Je bent een ambitieuze ondernemer en wil verder groeien

Verder groeien betekent vaak investeringen maken, zoals extra teamleden, nieuwe machines of panden, marketingbudgetten, een digitaal platform,... 
Al die investeringen kosten natuurlijk geld, dat je ergens zal moeten vinden.

Een lening bij de bank is een optie. Maar de bank vraagt een financiële inspanning van jou, die je misschien niet kan leveren. Of een waarborg, die je liever niet wil geven. Je zou ook kapitaalsinvesteerders kunnen aantrekken, maar dan verlies je misschien wat controle over je onderneming. En subsidies? Laat die lange wachttijden en administratie maar zitten!

Daarom startte ik, Matthias Browaeys, in 2016 met WinWinner: het crowdlendingplatform om ondernemers zoals jij aan extra financiering te helpen door het brede netwerk aan te spreken met een ijzersterk verhaal gekoppeld aan financiële en eventueel fiscale voordelen.

Ondertussen hielpen we met ons team al meer dan 250 ondernemers aan financiering door onze unieke aanpak. Met onze hulp haalden onze klanten al meer dan 23 miljoen euro op via crowdlending en cofinanciering!
Doe de gratis Quickscan!
€ 23.000.000
Totaal opgehaalde financiering
+700
Individuele investeringen
+250
Tevreden ondernemers
4.9/5
Gemiddelde tevredenheidsscore

Deze startende en groeiende ondernemingen haalden al succesvol financiering op via WinWinner

“Het was wel spannend om naar buiten te komen met zo’n financieringsnood. Je twijfelt of de campagne wel succesvol zal zijn. Maar WinWinner bood de nodige tips en templates om mijn netwerk aan te spreken."

Tim Zeegers - We Are Outsiders
Lees de volledige succescase

"We kozen voor een campagne bij WinWinner omdat we dan een beroep konden doen op de ervaring en expertise en omdat we dan heel wat zaken uit handen konden geven."

Arno Penders - Creative Therapy
Lees de volledige succescase

"Vooral de voordelen voor beide partijen van de winwinleing en het feit dat we die leningen zouden gebruiken om een banklening los te krijgen, waren de belangrijkste redenen om de sprong te wagen."

Hans Gruyaert - VZW Timmerwerkt
Lees de volledige succescase

"Aangezien heel wat potentiële investeerders vrienden of familie waren, was het goed om met WinWinner een neutrale partij te hebben die de nodige info verschaft."

Jan Govaerts - theMatchBox
Lees de volledige succescase

"Aan potentiële investeerders geeft het ook meer vertrouwen om te weten dat er specialisten in financiering het dossier behandelen. Bedankt voor de kwalitatieve én aangename begeleiding!"

Ruben Laureys - Brouwerij Broers
Lees de volledige succescase

"Ik wilde geen banklening aangaan omdat de bank te veel waarborgen vroeg. Ik kende de winwinlening al, maar had nood aan een partij die alles op vlak van investeringen kon afhandelen."

Karel Deschildre - Deschildre
Lees de volledige succescase

"We kregen tijdens de campagne niet alleen de nodige communicatietips, maar ook het opvolgen van de potentiële investeerders en de administratieve ontzorging waren belangrijke pluspunten voor ons."

Mike Coeck - Cybernetic Walrus
Lees de volledige succescase

"Sommige van onze investeerders groeiden uit tot vrienden, wat fijn is. Ze dragen op die manier onze missie ook een warm hart toe."

Laura Verhulst - Madam Bakster

"Mede door de hulp van WinWinner bij het zoeken van kapitaal hebben wij onze activiteiten verder kunnen ontwikkelen in Europa. Er zullen zeker nog spannende tijden komen!"

Samuel Rieder - Jaswig

"De prijs voor Beloftevolle Vrouwelijke Ondernemer van 2017 geeft ons alvast de bevestiging dat we goed bezig zijn! Mede dankzij WinWinner slagen we erin om onze missie van schoonheid en duurzaamheid over de wereld te verspreiden."

Lotte Martens - Beaufort

"De fondsen via WinWinner zijn gebruikt om de verbouwingen en de renovatie van het pand waarin Bar Mirwaar is gevestigd te betalen. Dankzij WinWinner en de winwinlening slaagden we erin om ons project volledig te financieren."

Eric Smout - Bar Mirwaar

Waarom zou je geld ophalen in je eigen netwerk?

Je kan crowdlending als een alternatief of hefboom voor andere financieringsmiddelen zoals bankleningen gebruiken
Je moet geen waarborgen of garanties geven
Je behoudt de controle over je onderneming
Je kan investeerders fiscale voordelen geven via o.a. de winwinlening en de tax shelter
Je geniet van ruime exposure via social media, pers...
Je vindt tientallen ambassadeurs voor je bedrijf

Wat houdt een crowdlending campagne bij WinWinner in?

Transparante kosten vanaf het begin

Als je je traject opstart, weet je altijd hoeveel je campagne kost. Elk traject is natuurlijk anders, maar je houdt best rekening met 7% op de totale opgehaalde financiering.

Geen onnodig tijdsverlies

Verlies geen tijd met het opzoeken van de juiste financieringsinstrumenten, het begrijpen van complexe wetgeving of administratieve rompslomp. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt.

Aantrekkelijke publieke campagne

Een aantrekkelijke investeringscampagne schrijf je natuurlijk niet zomaar. Daarom krijg je van ons persoonlijke begeleiding en schrijven wij je uitgebreide verhaal uit.

Administratieve ontzorging

Wij zorgen voor alle nodige documenten zoals aflossingstabellen, leningsovereenkomsten, registraties van leningen, informatienota’s, betalingsherinneringen… Heerlijk toch?

Juridische verplichtingen

Om je netwerk aan te spreken, moet je een verplichte informatienota opmaken en neerleggen bij de FSMA. Wij maken die volledig voor jou op zodat je netwerkfinanciering mag ophalen.

Meer vertrouwen van investeerders

We analyseren als externe partij jou en je onderneming grondig op de terugbetalingscapaciteit. Daar houden investeerders uiteraard van, waardoor ze meer vertrouwen krijgen om te investeren.

Hoe start je je zoektocht naar financiering bij WinWinner?

We ontwikkelden een uniek begeleidingstraject waarmee we reeds meer dan 250 ondernemingen aan meer dan 23 miljoen euro financiering hielpen
1

Doe de gratis Quickscan

Benieuwd of WinWinner iets voor jou is? Vul dan de gratis Quickscan in om een persoonlijk antwoord te ontvangen. Duurt ongeveer 60 seconden om in te vullen.

2

Start je persoonlijk traject op

Na de screening helpt je persoonlijke crowdfunding coach jou om je campagne op te zetten: teksten schrijven, documenten voorbereiden, campagne publiceren...

3

Lanceer je online campagne

We maken samen een communicatie strategie om zoveel mogelijk potentiële investeerders in je netwerk te bereiken: persberichten, social media, video's, events...

Jij hebt vragen, wij hebben antwoorden!

No items found.

Is een WinWinner-campagne iets voor jou?

Je bent een ondernemer die wil opstarten of groeien
Je wil investeringen maken door bijvoorbeeld extra personeel aan te werven, nieuwe panden te kopen, producten te ontwikkelen, te internationaliseren...
Je wil liever geen persoonlijke waarborgen geven en de controle behouden over je onderneming
Je gelooft in je eigen verhaal en bent ervan overtuigd dat anderen er ook in geloven
Je bent bereid om tijd en energie vrij te maken
Je hebt geen schrik om je netwerk aan te spreken over je investeringsbehoefte
Om er zeker van te zijn dat er een match is, vragen we je om een gratis Quickscan te doen. Duurt ongeveer 60 sec. om in te vullen!
Gratis Quickscan