Gepubliceerd op
April 10, 2024

Arlinoma-groep lanceert Aliv om Gent te voorzien van energiezuinige huisvesting

De vraag naar energiezuinige huisvesting blijft stijgen. De oprichting van Aliv NV en de creatie van het merk Aliv ondersteunen de missie van de Arlinoma groep om oude woningen en appartementen op een betaalbare en energetisch verantwoorde manier terug in de markt te zetten, en dit zowel via verkoop als verhuur.

26 september 2023 - De vraag naar energiezuinige huisvesting blijft stijgen. De oprichting van Aliv NV en de creatie van het merk Aliv ondersteunen de missie van de Arlinoma groep om oude woningen en appartementen op een betaalbare en energetisch verantwoorde manier terug in de markt te zetten, en dit zowel via verkoop als verhuur.

Al meer dan 15 jaar verzorgt de Arlinoma-groep renovaties naar A, B en C-label binnen de gekende vennootschap Citynest NV. Met de afsplitsing Aliv NV heeft de groep nu ook een tak gespecialiseerd in aankoop, renovatie en verkoop van A label panden.

Deze nieuwe speler is het resultaat van twee jaar analyse en onderzoek om energetisch te renoveren naar A label zonder meerkost, met als veldtest een pilootproject met Stadsontwikkelingsbedrijf Gent. Dit duurzaam woonproject was de eerste privaat-publieke samenwerking van zijn soort met de stad Gent.

“Meer dan 80% van de panden in Gent is tussen veertig en honderd jaar oud”, vertelt zaakvoerder Piet Labeeuw. “Wij kopen en renoveren ook panden die onbewoonbaar verklaard zijn en al jaren leeg staan. Op die manier zorgen we voor reactivatie en optimalisatie voor duurzame huisvesting in de Gentse binnenstad en randgemeenten. Met de verkoopsactiviteit via Aliv NV en via verhuur onder dit nieuwe Aliv-label.”

De lancering van Aliv markeert meteen ook het eerste investeringsproject van het pas opgerichte Winwinner Debt Fund uit Gent. Het doel van dit investeringsproject met Aliv is €4 miljoen, waarvan het Winwinner Debt Fund al €2,5 miljoen heeft toegekend. De overige €1,5 miljoen zal worden gefinancierd via een crowdlendingcampagne waarbij ook het brede publiek kan intekenen.

Over Aliv:

Aliv NV is een nieuwe vennootschap binnen de Arlinoma-groep met focus op duurzaam gerenoveerd residentieel vastgoed met een energielabel A, volledig conform de principes van Gent Klimaatrobuust 2030 en de Vlaamse Energiedoelstelling 2050.

Over het Winwinner Debt Fund:

Het Winwinner Debt Fund biedt investeringsmogelijkheden in Belgische kmo’s door middel van achtergestelde leningen. Deze structuur opereert als aparte entiteit naast Winwinner Crowd BV, met als gezamenlijke missie om groeiende ondernemingen te ondersteunen en investeerders kansen te bieden tegen aantrekkelijke rendementen.

Voor persvragen en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Piet Labeeuw (Aliv - piet@citynest.be) of Matthias Browaeys (Winwinner - matthias@winwinner.be).

Misschien interesseert dit je ook

April 24, 2024
Europese crowdfundinglicentie voor Winwinner

Europese crowdfundinglicentie voor Winwinner

Lees artikel
April 24, 2024
Winwinner lanceert debt fonds samen met Truncus

Winwinner lanceert debt fonds samen met Truncus

Lees artikel
April 24, 2024
Tweede seizoen van ondernemersprogramma ‘Goe Bezig’ van start

Tweede seizoen van ondernemersprogramma ‘Goe Bezig’ van start

Lees artikel