Gepubliceerd op
April 19, 2024

Tweede seizoen van ondernemersprogramma ‘Goe Bezig’ van start

Goe Bezig, het programma waarmee jonge ondernemers Jeroen Poels en Matthias Browaeys ondernemerschap in Vlaanderen willen aanmoedigen, start vanaf 25 november met een nieuw seizoen. Het eerste seizoen bleek een succes en krijgt nu dus een vervolg op Kanaal Z. Bekende ondernemers die dit seizoen aan tafel schuiven zijn onder andere Michel Van Den Brande, Jan Verheyen en Hannah Van Ongevalle. “Jonge ondernemers hebben duidelijk nood aan een laagdrempelig format rond ondernemen.”

In Goe Bezig inspireren en informeren Jeroen Poels (CEO van Deltaworx) en Matthias Browaeys (CEO van WinWinner) – die elkaar leerden kennen via het programma ‘Jonge Wolven’ op VTM 2 - aspirerende jonge ondernemers over het reilen en zeilen binnen de ondernemerswereld. En dat blijkt nodig. Jeroen en Matthias zien hoeveel jonge zaakvoerders in dezelfde valkuilen trappen als zij bij de start. Heel wat startende entrepreneurs kwamen dan ook bij hen aankloppen om advies in te winnen. Met het programma willen ze jonge ondernemers daarom wegwijs maken in het kluwen dat de ondernemerswereld soms is.

“Zodra je als zelfstandige start, komen er een hoop verantwoordelijkheden, regels en papierwerk op je af. Onervaren ondernemers zien al gauw door de bomen het bos niet meer. Vaak hebben ze het gevoel dat ze maar aan hun lot worden overgelaten. En dat brengt natuurlijk heel wat stress met zich mee. Daar willen we verandering in brengen. Met ons programma willen we jonge ondernemers dan ook op een begrijpelijke, vlotte manier informeren over alles wat ze moeten weten als ze starten.”- Matthias Browaeys, co-talkshow host van Goe Bezig

Bekende namen

Elke aflevering staan twee gasten centraal: een succesvolle jonge ondernemer en een bekende naam. Zo zijn dit seizoen o.a. Michel Van Den Brande, Jan Verheyen en Hannah Van Ongevalle te gast. Op een spontane manier spreken zij over de uitdagingen en successen die ze op hun pad zijn tegengekomen. Via deelrubrieken staat het programma ook stil bij business-jargon dat je als ondernemer ‘hoort’ te kennen. Nieuw dit seizoen is de ‘Ask Acerta’-rubriek, waarbij het zelfstandigenloket prangende vragen van jonge ondernemers beantwoordt.

“We zijn zeer blij dat we opnieuw een aantal bekende en beloftevolle namen mogen verwelkomen in onze show. We staan er te weinig bij stil hoe deze ondernemers uiteindelijk ook een bepaalde impact hebben voor onze Belgische samenleving, economie én soms zelfs internationale profilering. De ondernemers zijn actief in allerlei verschillende markten – van film tot farmacie - en net dat maakt het zo interessant. Hoewel ze verschillen in sector, komt elke ondernemer met dezelfde basisbeginselen van zakendoen in contact. En net dat willen we duidelijk maken.” - Jeroen Poels, co-talkshow host van Goe Bezig

Goe Bezig is vanaf 25 november elke zaterdagmiddag te zien om 12:25. Ook op een eigen YouTube-kanaal en de website van Kanaal Z kunnen de afleveringen online bekeken worden. Wie liever niet voor een scherm zit gekluisterd, kan de afleveringen ook beluisteren via de podcast.

Misschien interesseert dit je ook

April 24, 2024
Arlinoma-groep lanceert Aliv om Gent te voorzien van energiezuinige huisvesting

Arlinoma-groep lanceert Aliv om Gent te voorzien van energiezuinige huisvesting

Lees artikel
April 24, 2024
Europese crowdfundinglicentie voor Winwinner

Europese crowdfundinglicentie voor Winwinner

Lees artikel
April 24, 2024
Winwinner lanceert debt fonds samen met Truncus

Winwinner lanceert debt fonds samen met Truncus

Lees artikel