No items found.

Slow Cabins

Slow Cabins ontwerpt en verhuurt alleenstaande, zelfvoorzienende stiltehutten op geheime plekken in verborgen natuur dichtbij huis. Op die manier zet het concept in op beleving, onthaasting en lokaal eco-toerisme. Om nog meer cabins te bouwen en te plaatsen lanceerde de onderneming afgelopen zomer een WinWinner-campagne. Het eindbedrag van €403.000 maakt de bouw van bijna 4 nieuwe cabins mogelijk! Als kers op de taart is Slow Cabins ook recordhouder, met de meeste opgehaalde financiering op 1 dag op het WinWinner-platform.

“Na een seed-ronde in 2019 herbekeken we begin 2021 onze financieringsstrategie voor de komende jaren,” steekt Slow Cabins-oprichter Xavier Leclair van wal. De onderneming had eerder al winwinleningen in het eigen crowd-netwerk opgehaald, maar wilde daarnaast gebruikmaken van een erkend crowdfundingplatform om naast de winwinlening ook gewone achtergestelde crowdleningen (met vrijstelling van roerende voorheffing) op te halen.

“Door het aanbieden van crowdleningen onder €5.000 op een erkend Vlaams crowdfundingplatform konden we op een laagdrempelige manier een bijkomend breder publiek aanspreken,” licht Xavier zijn motivatie om via WinWinner te werken nog toe.

Communicatieplannen

De lat lag van bij de start al hoog voor Slow Cabins, met een minimaal doelbedrag van €125.000 en maximaal €500.000. “In het begin dachten we samen met WinWinner goed na over hoe we zouden communiceren over onze campagne,” vertelt Siemon Vermetten, Marketing Manager bij Slow Cabins.

Die communicatie verliep via verschillende kanalen:

“We belden en mailden heel wat mensen uit onze community. De respons die we kregen, was heel positief. Daarnaast zetten we ook sociale media in en organiseerden we samen met WinWinner een webinar over onze financieringszoektocht. Dat was een goede methode om de geïnteresseerden een wat meer uitgebreide toelichting te geven.” - Siemon Vermetten, Marketing Manager Slow Cabins

 

Dagrecord op WinWinner-platform

Al die communicatie-inspanningen leverden op: Slow Cabins ging in sneltempo richting het minimumbedrag van €125.000. Het ging zelfs zodanig hard dat het dagrecord op het WinWinner-platform sneuvelde, met €110.500 aan toegezegde investeringen op 1 dag! Die indrukwekkende prestatie leverde onder meer een artikel in De Tijd op.

In de tweede helft van de campagneperiode werd de communicatiestrategie door Slow Cabins verder opgeschaald. Op die manier klokte de WinWinner-campagne van de onderneming af op €403.000, en dat via 121 investeerders!

Tastbare investering

Hoe de campagne zo’n succes werd? “We konden rekenen op een enthousiaste eigen community maar ook het WinWinner-netwerk investeerde best een aardig bedrag,” aldus Xavier.

“Aangezien we financiering zochten voor de bouw en exploitatie van nieuwe cabins, konden mensen zich iets tastbaars voorstellen bij onze vraag naar financiering. Het is dan ook erg belangrijk om goed te concretiseren wat je van plan bent met het geld dat je wil ophalen. Dankzij de geslaagde campagne hebben we zowel onze groeiversnelling (nieuwe cabins) alsook onze community-uitbouw verder ondersteund." - Xavier Leclair, founder Slow Cabins

Lees meer succescases zoals deze

BREEX

No items found.
Lees meer over deze case

Caravans De Block

No items found.
Lees meer over deze case

PathoSense

No items found.
Lees meer over deze case