Gepubliceerd op
Jan 6, 2023
laatste update:
Feb 4, 2023

5 redenen om te beginnen investeren in crowdlending projecten

Door de snel stijgende inflatie (9,3% in april!) is iedereen op zoek naar verschillende manieren om hun slapend spaargeld te investeren en er meer rendement uit te halen. Een optie die je misschien nog niet hebt overwogen, is investeren in crowdlendingprojecten. Met crowdlending kun je geld lenen aan bedrijven en rente verdienen op de lening. Of je nu net begint met investeren of op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden, investeren in crowdlendingprojecten kan een goede optie voor je zijn. Hier zijn vijf redenen waarom investeren in crowdlending een slimme zet is:

1. Krijg toegang tot mooie rendementen die vaak veel hoger zijn dan wat je kunt vinden met traditionele investeringen

Heb je ooit gewenst dat je meer kon verdienen op je spaargeld dan de triestige rente die je bank biedt? Dan is crowdlending wellicht een goede optie voor jou. Met crowdlending kun je vaak rendementen vinden die veel hoger zijn dan wat je kunt krijgen met een traditionele spaarrekening of traditionele investeringen zoals vastgoed.

Via de winwinlening haal je jaarlijks max. 3,725% rente per jaar

Natuurlijk is er ook meer risico verbonden aan crowdlending dan wanneer je het op je spaarrekening houdt. Het is dus belangrijk om je onderzoek te doen voordat je investeert. Maar als je bereid bent om een beetje meer risico te nemen, kan crowdlending een geweldige manier zijn om je rendement te verhogen.

2. Diversifieer je beleggingsportefeuille door een nieuwe belegging toe te voegen die immuun is voor de volatiliteit van de aandelenmarkt

Veel beleggers proberen de markt te verslaan, maar de waarheid is dat niemand kan voorspellen wat de aandelenmarkt zal doen. Of je nu beursexpert of -leek bent, iedereen weet dat de beurs op en neer gaat. Als je investeert via de beurs, gaat dus ook jouw rendement op en neer.  De beste manier om jezelf te beschermen tegen de volatiliteit van de aandelenmarkt is door je beleggingsportefeuille te diversifiëren in andere financiële producten.

Een manier om dit te doen is door een nieuw beleggingsproduct toe te voegen dat niet beïnvloed wordt door de extreme beweeglijkheid op de beurs. Door te investeren in crowdlending geef je leningen met een vaste jaarlijkse rente aan kleine bedrijven die niet beursgenoteerd zijn. Dat betekent dat als de aandelenmarkt crasht, de kans groter is dat je crowdlendinginvesteringen hun waarde behouden.

Stop dus niet al je eieren in één mandje - diversifieer je investeringsportefeuille vandaag nog.

3. Ondersteun ondernemers en help lokale, kleine bedrijven groeien

Kleine ondernemingen en ondernemers vormen de ruggengraat van de Belgische economie. Leuk weetje: er zijn meer dan 1 miljoen kmo’s in België, dat is bijna 1 op elke 11 inwoners van België. Ze zijn verantwoordelijk voor het scheppen van banen, het stimuleren van innovatie en het creëren van groei. Maar omdat ze vaak niet rendabel genoeg zijn voor banken, ondervinden veel ondernemers enorme uitdagingen om toegang te krijgen tot groeikapitaal. Crowdlending is de ideale manier om de groei van kleine bedrijven en ondernemers te helpen ondersteunen.

Door te investeren in kleine bedrijven en ondernemers, kunnen crowdlenders (dat zijn investeerders via crowdlending) helpen de financiering te verstrekken dat zij nodig hebben om te groeien en banen te creëren. Bovendien kunnen crowdlenders een rendement op hun investering verdienen en op die manier tegelijkertijd de groei van de Belgische economie ondersteunen.

Koop lokaal, investeer lokaal!

4. Kies tussen verschillende projecten en investeer alleen in projecten waar je in gelooft

Crowdlending is een geweldige optie voor wie laagdrempelig zijn geld wil investeren in verschillende projecten. In tegenstelling tot traditionele vormen van investeren, kan je bij crowdlending precies kiezen waar je jouw geld naartoe wilt laten gaan en kan je gemakkelijk kansen vinden die aansluiten bij jouw interesses en overtuigingen. Je kan al kan investeren vanaf €500 per project, waardoor je gemakkelijk een portfolio kan samenstellen.

Of je nu ondernemers wilt steunen die werken aan de meest innovatieve technologie, of liever leent aan sociale of maatschappelijke ondernemingen, of je liever een ondernemer om de hoek wil steunen, met crowdlending kan je eenvoudig je portefeuille diversifiëren en investeren in de dingen die voor jou het belangrijkst zijn. Crowdlending heeft voor elk wat wils!

5. Profiteer van de expertise van ervaren financiële analisten die elk project screenen voordat het op het platform wordt geplaatst

Crowdlending is een ideale manier om te beginnen met investeren zonder dat je veel kennis of ervaring nodig hebt. De crowdlendingplatformen doen al het harde werk voor jou en publiceren alleen die projecten die aan hun lange lijst van strenge criteria voldoen. Dat betekent dat je geen financieel expert hoeft te zijn om in crowdlendingprojecten te investeren. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje onderzoek om een project te vinden dat goed bij je past. We raden je uiteraard aan om alle beschikbare documentatie te lezen voordat je in een project investeert.

Natuurlijk zijn er meer dan 5 redenen om te investeren in crowdlendingprojecten, maar we hopen dat deze je kunnen helpen om te beslissen. Wat je ook doet, we moedigen je aan om vandaag nog te beginnen investeren in crowdlending - hoe sneller je van start gaat, hoe sneller je geld voor jou zal beginnen werken.

Als je klaar bent om te beginnen met investeren in crowdlending, bekijk dan vandaag nog onze beschikbare investeringsmogelijkheden. We hebben een groot aantal interessante projecten die op zoek zijn naar investeerders zoals jou!

Misschien interesseert dit je ook

April 2, 2024

Private debt: niet langer een blinde vlek

Lees artikel
February 5, 2024

De winwinlening in 2024

Lees artikel
December 26, 2023

Een achtergestelde lening van 5 jaar: een handige zet voor liquidatiereserves

Lees artikel