Sport

Crossfit Gent

In 2012 richtte Dimitri Deboel, zelf een sportieveling in hart en nieren, Crossfit Gent op. Het was de eerste Crossfit in Gent en kende van in het begin succes. Crossfit is geen gewone fitness, maar een fitness waar mensen in groep samen trainen. Crossfit doelt op een sterk persoonlijk contact met de leden en richt zich op een publiek tussen de 20 en 35 jaar.

Crossfit is een fitnessconcept dat overgewaaid is uit Amerika. Het heeft intussen al een indrukwekkende internationale groei gerealiseerd; het is dan ook de snelst groeiende fitnessketen ter wereld. Crossfit bestaat uit 3 onderdelen: de fysieke training, krachttraining en gymnastiek. De sessies duren ongeveer een uur en vinden in groep plaats, waarmee Crossfit het verschil maakt met gewone fitness.

“De Crossfit-community hangt echt wel sterk aan elkaar: er ontstaan veel vriendschappen bij Crossfit Gent en zelfs een koppel dat intussen getrouwd is!” - Dimitri Deboel, Crossfit Gent

De grootste troef van Crossfit Gent is de toegankelijkheid. Op voorhand wordt er meegedeeld welke oefeningen de leden die week zullen uitvoeren. De coaches begeleiden de leden hierbij en geven uitleg waar nodig. De oefeningen worden langzaam opgebouwd, zodat elk lid het gevoel heeft dat hij/zij baat heeft bij de oefeningen, ook als hij/zij wat minder sportief is.Door het stijgende ledenaantal werd Crossfit Gent verplicht om te verhuizen

6 jaar na de oprichting heeft Crossfit Gent 300 trouwe leden, aangevuld met tijdelijke leden. Door dit stijgende ledenaantal was Crossfit Gent genoodzaakt om te veranderen van locatie. Er werd al een nieuw pand gehuurd, maar dit moest natuurlijk nog geschikt gemaakt worden voor de trainingen.

Het pand moest nog voorzien worden van een elektriciteitsinstallatie, verwarming, douches, toiletten, verlichting en een rubberen vloer.

Verder moest er ook nieuw en beter trainingsmateriaal aangekocht worden. Door de snelle groei steeg de vraag naar trainingssessies exponentieel.

Om de groeiplannen te verwezenlijken is er natuurlijk nood aan financiering

Dimitri had dus grootse plannen met Crossfit Gent. Om deze groeiplannen te verwezenlijken, is er natuurlijk nood aan financiering. Dimitri besloot met WinWinner samen te werken en financiering op te halen.

“WinWinner is een jonge onderneming met enthousiaste en competente medewerkers die graag willen groeien.” - Dimitri Deboel, Crossfit Gent

We gingen met Crossfit Gent aan de slag door eerst en vooral een grondige analyse van de cijfers door te voeren. Vervolgens stelden we, samen met Dimitri, een financieel plan op. Aan de hand van dit financieel plan gingen we kijken naar de financieringsbehoefte, om zo een correct bedrag te plakken op de financieringsnood van Crossfit Gent.

Dimitri was op zoek naar ambassadeurs die geloven in het verhaal van Crossfit. Om de juiste investeerders aan te trekken schreven we een aantrekkelijke crowdlending campagne uit. Hier werd het verhaal van Crossfit uitgelegd en werden de troeven in de spotlights gezet zoals de toegankelijkheid van de club, het groepsgevoel dat er heerst...

“De coaches vormen de basis van onze community. We versterken elkaar en zijn een team zonder hiërarchie. We vinden het belangrijk om elkaar te ondersteunen op alle vlakken zodat we als 1 team altijd sterk kunnen blijven. Door regelmatig samen te trainen doen we automatisch aan teambuilding.” – Dimitri Deboel, zaakvoerder Crossfit Gent

Crossfit Gent haalt met succes financiering op!

Door overal posters op te hangen in de zaal en dagelijks via sociale media de leden van de club op de hoogte te brengen over de campagne, werd er veel interesse opgewekt. Dimitri sprak de leden en fans ook persoonlijk aan over zijn groeiplannen. Crossfit Gent haalde binnen de 2 weken het vooropgestelde doel van €40.000 op via de winwinlening. Met de opgehaalde investeringen kon Crossfit Gent haar nieuwe locatie volledig inrichten naar wens en genieten de leden nu van professioneel uitgerust materiaal.


Foto via: https://www.facebook.com/CrossFitGent/photos/p.1820325618079749/1820325618079749/?type=1&theater

Lees meer succescases zoals deze

Fabrique Fantastique

Entertainment & vrije tijd
Lees meer over deze case