Software & IT

Dexxter

Dexxter is een eenvoudige tool waarmee eenmanszaken zelf hun boekhouding kunnen doen, ook als ze geen boekhoudkennis hebben. Onder meer om de applicatie uit te breiden en deze beschikbaar te maken in het Frans en het Engels wilde Dexxter financiering ophalen via crowdlending. En dat lukte aardig: €148.000 aan leningen was het eindresultaat voor de Antwerpse onderneming.

Bij Dexxter hadden ze al gehoord van WinWinner, maar de samenwerking kwam in een stroomversnelling tijdens een infosessie over financiering en boekhouden, waarop beide ondernemingen aanwezig waren. Aangezien Dexxter groeiplannen en een bijhorende financieringsnood had, beslisten de 3 founders om de sprong te wagen en een campagne op te zetten.

De 3 Dexxter-founders: Stan De Pauw (links), Giel Thomas (rechtsboven) & Robbe Claessens

De voorbereiding verliep vlot, waardoor de campagne snel online kon. “Het WinWinner-verhaal was zeker duidelijk voor ons, maar we konden moeilijk inschatten hoeveel inspanningen we zelf gingen moeten doen om investeerders in ons eigen netwerk te vinden. We kregen hiervoor veel input van WinWinner tijdens de communicatieworkshop,” aldus co-founder Stan De Pauw.

Campagne verspreiden

Dexxter nam onze communicatietips ter harte en was erg goed voorbereid qua eigen communicatie: er was een aparte landingspagina op de website, de ondernemers voegden een extra blogpost toe, en ook op sociale media deelden ze de campagne meermaals.

“We hebben geleerd dat vooral de eigen campagnelink delen cruciaal is. Uiteindelijk kunnen potentiële investeerders daar alle info vinden,” weet Stan.

Ook via directe communicatiekanalen gingen de founders op zoek naar investeringen: “Onze vrienden en familie stuurden we rechtstreekse berichten of gaven we in real life meer uitleg,” vertelt Stan.“WinWinner communiceerde ook mee: zij postten regelmatig berichten over de campagne op hun sociale media en volgden ons traject goed op tijdens de wekelijkse calls.”

Bijna 80 investeerders

De campagne klokte af op een bedrag van €148.000. Bijna 80 investeerders zorgden voor dat eindresultaat, waarmee Dexxter tevreden is:

“We zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze applicatie en hopen tegen het einde van 2022 met een Franse en Engelse versie te kunnen uitpakken,” popelt Stan. “Op dat moment hopen we ook beschikbaar te zijn voor hoofdberoepers met een eenmanszaak.”

Hoe beoordelen ze crowdlending nu bij Dexxter? Stan: “Het is zeker niet de goedkoopste financieringsbron, maar voor ons heeft het wel goed gewerkt. Bovendien hebben we via het netwerk van WinWinner ook heel wat potentiële klanten kunnen bereiken, en dat is mooi meegenomen.”

Lees meer succescases zoals deze

Fabrique Fantastique

Entertainment & vrije tijd
Lees meer over deze case