Industrie

KEPLER

De Limburgse onderneming KEPLER brak het snelheidsrecord bij Winwinner. Deze opkomende vastgoedspeler haalde binnen het uur €800.000 aan financiering op via crowdlending. 

In haar razendsnelle productiemodel kwam extra kapitaal als geroepen voor KEPLER. 

"Wij waren aangenaam verrast door de enorme belangstelling van investeerders voor onze uitgifte", aldus Dennis Vangeneugden, CEO van KEPLER. "Deze samenwerking onderstreept de behoefte aan innovatieve financieringsoplossingen die zowel investeerders als ondernemers ten goede komen.”

Voor Winwinner was het ook een unicum om een lening uit te geven met een looptijd van 1 jaar. 

“Normaal opteren we voor 4 of 5 jaar”, legt oprichter Matthias Browaeys uit. “Nu hadden we de mogelijkheid om dit op 1 jaar te doen, een knipoog naar het succes van de staatsbon en de kasbon die eraan komt. Dit zet Vlaamse ‘kleinere’ beleggers aan het denken om ook hun slapend  spaargeld op een zinvolle manier te activeren ten gunste van een lokale kmo.”

Met de groeifinanciering werkt KEPLER verder aan haar steile opmars en haar missie om op grote schaal de meest duurzame woning te bouwen in België. De onderneming bestaat nog maar 17 maanden maar sinds begin 2023 werden reeds 46 woningen verkocht, 34 huizen werden al effectief geplaatst.  

Voor Kepler betekent dit een omzet van 14.630.000 euro in het eerste verlengde boekjaar en dit resulteert in winstcijfers onderaan de streep. In de sector van de industriële woningbouw kan dit ook een unicum genoemd worden.

Lees meer succescases zoals deze

Planet Pasta // Planet Yoghurt

Horeca
Lees meer over deze case